Universitatea Ovidius din Constanța a lansat Proiectul MIȘCARE-JOC-APĂ@UOC. „Ne propunem să extindem baza de practică pentru studenții noştri“

Proiectul MIȘCARE-JOC-APĂ@UOC, foto: UOC
Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) a lansat joi, 5 mai a. c, în cadrul unui eveniment de presă, Proiectul Centrul de practică, recreere și mișcare a studenților din cadrul Universității Ovidius din Constanța în contextul post pandemic (MIȘCARE-JOCAPĂ@UOC), cod CNFIS-FDI-2022-0298, informează conf. univ. dr. Cristian Popa, directorul proiectului.



Potrivit sursei citate, activităţile se vor desfăşura în perioada aprilie - decembrie 2022 iar obiectivul general vizează îmbunătățirea nivelului fizic al studenților prin activități sportive și de recreere, prevenirea și a reducerea inactivității fizice, a sedentarismului și consecințele acestor obiceiuri (creșterea în greutate, obezitate, boli cardiovasculare, diabet de tip 2, stări anxioase, depresie etc.), deprinse în contextul restrictiv generat de pandemia globală de COVID-19.

 

„Prin intermediul proiectului MIȘCARE-JOC-APĂ@UOC ne propunem să extindem baza de practică pentru studenții noştri prin înființarea unui centru de recreere și mișcare în cadrul căruia urmărim îmbunătățirea vieții active și întărirea sănătății lor“, a precizat conf. univ. dr. Cristian Popa.



În cadrul proiectului vor fi organizate activități sportive ce se adresează tuturor studenților Universității Ovidius din Constanța pe parcursul a 12 săptămâni: curse de biciclete, role, skateboard, curse de caiac, vâslit, paddle board, natație, fotbal, volei, rugby tag, handbal, dans aerobic, jocuri recreaționale – șah, table, go, tenis de câmp şi de masă, badminton, trasee contracronometru și darts.


Starea de sănătate fizică a fiecărui student va fi monitorizată și evaluată în cadrul proiectului cu ajutorul unui analizor profesional de compoziție corporală Tanita, achiziționat în cadrul proiectului ACTIV-DIGI-SAN@UOC, desfășurat de FEFS în anul 2021.


Proiectul MIȘCARE-JOC-APĂ@UOC are o valoare totală de 210.000 lei și este unul dintre cele șapte proiecte ale UOC, finanțate în acest an de Ministerul Educației prin Fondul de Dezvoltare Instituțională

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Întâlnire cu Ambasadorul Japoniei în România, ES Takashi Katae, la Universitatea Ovidius din Constanța

25 Apr 2024 296

Universitatea Ovidius din Constanța și-a prezentat oferta educațională la Târgul TehnoSKILLS (Galerie FOTO)

25 Apr 2024 311

LIVE TEXT Radu Paraschivescu își lansează noul volum la Biblioteca Județeană "Ioan N. Roman" Constanța (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 469

Prima ediție a evenimentului caritabil „Gala Luminilor”, organizată de Universitatea Ovidius din Constanța

24 Apr 2024 343

Filmul „Trei kilometri până la capătul lumii”, regizat de profesorul Emanuel Pârvu de la Universitatea Ovidius din Constanța, la Festivalul Internațional de Film de la Cannes

23 Apr 2024 557

Eveniment caritabil la Constanța „Gala Luminilor” are loc, în acest weekend, la Muzeul de Artă

23 Apr 2024 532

Anunț pierdere legitimație și carnet de student

23 Apr 2024 263

LIVE TEXT Universitatea Ovidius Constanța găzduiește conferința „Identitate românească în comunitatea europeană” (FOTO)

22 Apr 2024 643

Eveniment literar la Constanța Lansarea romanului lui Radu Paraschivescu, la Biblioteca Județeană

22 Apr 2024 399

Universitatea „Ovidius” Constanța, convocată la Reuniunea Consorțiului Universitaria

22 Apr 2024 358

Universitatea Ovidius din Constanța organizează vernisajul expoziției „Ierós”

22 Apr 2024 308

Primăria Constanța A doua ediție a Conferinței Naționale despre Rolul Poliției Locale în Sistemul de Ordine Publică, găzduită de Universitatea „Ovidius”! (GALERIE FOTO)

22 Apr 2024 383

Cadre didactice de la Universitatea Ovidius din Constanța vor preda cursuri de educație juridică și administrativă în școli

22 Apr 2024 382

Conferința „Identitate românească în comunitatea europeană”, la Universitatea Ovidius Constanța

21 Apr 2024 604

Este necesară o vechime de 6 ani și 6 luni Ce post scoate la concurs Universitatea „Ovidius” Constanța

19 Apr 2024 792