Universitatea Ovidius din Constanţa celebrează Ziua Pământului

  • Anul acesta, invitatul special al manifestării este dr. Roxana Bojariu, cercetător științific în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), specialist în domeniul schimbărilor climatice.

Ziua Pământului este sărbătorită şi anul acesta, joi 22 aprilie, în cadul Facultăţii de Ştiinţe ale Naturii şi Ştiinţe Agricole (FSNSA) a Universităţii Ovidius din Constanţa (UOC), în cadrul unui seminar ştiinţific online dedicat Antarcticii, informează ş. l. dr, Marian Tudor.

Conform sursei citate, astfel de manifestări au loc în cadrul FSNSA începând din anul 2013, sub îndrumarea conf. univ. dr. Daciana Sava, în contexul colaborării, alături de alte cadre universitare ale facultăţii cu Comisia Natională de Cercetari Antarctice din cadrul Academiei Române (CNCA).

De-a lungul timpului la aceste seminarii, au participat specialişti domeniul cercetărilor polare precum: Dr. Florica Topârceanu – secretar CNCA, prima femeie biolog român care a ajuns în Antarctica, dr. Mihaela Cotta - consultant al Antarctic Treaty Consultative Meeting-Reuniunea Consultativă a Tratatului asupra Antarcticii - Comitetul pentru Protecția Mediului (ATCM-CEP al CNCA), comandor de marină Săvulescu, participant la expediţia ştiinţifică organizată în Antarctica în cadrul proiectului RONARE 2017,  Marcelo Tarapow, contraamiral de flotilă, Şef de Stat Major şi comandant al Bazei navale Belgrano, a marinei argentiniene, comandor de marină Maximiliano Mangiaterra, căpitan Juan Francisco Escudero, ofițer comunicații, aflaţi pe nava spărgător de gheață “Almirante Irizar”, locotenent-comandor Maximiliano Medancich, comandantul statiei permanente Orcadas (Argentina) şi Alfredo Laime, de la Baza Orcadas, cea mai veche dintre stațiile din Antarctica aflată încă în funcțiune.

Anul acesta, invitatul special al manifestării este dr. Roxana Bojariu, cercetător științific în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), specialist în domeniul schimbărilor climatice.
 
Seminarul este organizat online, pe platforma Webex, Link de acces: https://ovidius.webex.com/meet/daciana.sava | 1211626290.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Universitatea „Ovidius” din Constanța Oferta educațională, prezentată online

17 May 2021 395

Universitatea „Ovidius” din Constanța Dezbatere online pe tema campaniei electorale în pandemie

13 May 2021 484

Universitatea „Ovidius” din Constanța organizează primul maraton de vaccinare dedicat tinerilor

11 May 2021 844

Întâlnire a studenților Facultății de Istorie și Științe Politice cu ambasadorul Republicii Macedoniei de Nord la București

10 May 2021 746

Universitatea „Ovidius” din Constanța In memoriam conf. univ. dr. Dumitru Mondescu

10 May 2021 711

Primăria Constanța a emis primul act pentru construirea unui Centru Regional de Excelență în Transformarea Digitală, Inovare și Transfer Tehnologic

08 May 2021 1789

Un singur candidat la concursul pentru funcția de director al Teatrului pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare” din Constanța

08 May 2021 971

Universitatea Ovidius din Constanţa începe construirea unui nou cămin studenţesc

28 Apr 2021 778

Identitate culturală, etnocentrism și reprezentare socială la Muzeul de Artă din Constanța

28 Apr 2021 481

Universitatea „Ovidius” din Constanța, în doliu Prof. univ. dr. ing. Sorin Ioan Roșca s-a stins din viață

26 Apr 2021 2171

Sorin Ion, Secretar de Stat din Ministerul Educației, la UOC „Pentru a reveni cât mai repede la școală, sunt necesare trei lucruri- vaccinare, testare și respectare reguli“

26 Apr 2021 632

„Multidisciplinaritatea în sportul de performanţă”- workshop organizat la Facultatea de Educație Fizică și Sport a Universității Ovidius din Constanța

23 Apr 2021 588

Universitatea „Ovidius” din Constanța organizează a IV-a ediție a proiectului de activități „O zi în Facultatea de Matematică și Informatică”

22 Apr 2021 607

Universitatea Ovidius din Constanța a fost gazda evenimentului Spring National Assembly 2021

22 Apr 2021 511

Nouă ani de la trecerea în eternitate La Biblioteca comunală „Ioan Popișteanu” din Dorobanțu (Tulcea) a fost comemorat patronul spiritual (galerie foto)

21 Apr 2021 1137