Universitatea „Ovidius” din Constanţa, partener instituțional într-un proiect european pentru dezvoltarea yachtingului costier de croazieră la Marea Neagră

  • Proiectul „Transport maritim costier durabil la Marea Neagră-Black Sea Cruise-Sustainable small-scale cruising/yachting” are o perioadă de implementare de 15 luni.
  • Va putea fi evaluată situația din fiecare țară urmând a se identifica barierele şi factorii care împiedică dezvoltarea acestui segment specific al turismului nautic. 
Universitatea Ovidius din Constanţa (UOC) a aprobat participarea instituţiei la proiectul „Transport maritim costier durabil la Marea Neagră - Black Sea Cruise - Sustainable small – scale cruising/yachting”, contract ENI 2020/421-957, cofinanţat din fonduri europene, informează prof. univ. dr. ing. Eden Mamut, responsabil pentru implementare.

Potrivit sursei citate, proiectul „Transport maritim costier durabil la Marea Neagră-Black Sea Cruise-Sustainable small-scale cruising/yachting” are o perioadă de implementare de 15 luni, şi un buget total de 81.127,40 euro asigurat prin programul de asistenţă al Uniunii Europene pentru Organizaţia Cooperări Economice la Marea Neagră: BSEC PERMIS-Support to the Implementation of the Eastern Partnership Multilateral Dimension and the Implementation of the Northern Dimension and the Black Sea Synergy.

Proiectul este coordonat de Centrul Internațional pentru Studii la Marea Neagră (ICBSS), în cooperare cu opt parteneri locali și regionali precum: Universitatea Ovidius din Constanța, Universitatea Tehnică Karadeniz,  Universitatea Libera din Burgas, Universitatea de Stat din Soci, Academia Maritimă din Odessa, Academia Maritimă de Stat din Batumi, SML - Strategies Mer et Littoral - o firmă de consultanță din Franța și CLIMAZUL, o firmă specializată în derularea de proiecte europene din Grecia.

„Specialişti şi cercetători din România, Turcia, Bulgaria,  Federaţia Rusă, Ucraina şi Georgia vor identifica soluţii pentru armonizarea cadrului legislativ şi a capacităţilor operaţionale, din statele riverane, în transportul maritim costier pentru utilizarea navelor de croazieră cu dimensiuni mai mici de 100 m, yahturi și alte ambarcațiuni din această clasă, prin cooperare transfrontalieră între partenerii proiectului, pentru a valorifica potențialul de creștere al sectorului de turism de croazieră în bazinul Mării Negre”, a precizat prof. univ. dr. ing. Eden Mamut, responsabil pentru implementare din partea UOC.

În urma implementării proiectului va putea fi evaluată situația din fiecare țară urmând a se identifica barierele şi factorii care împiedică dezvoltarea acestui segment specific al turismului nautic, yachtingul de croazieră urmând a se elabora analize comparativ folosindu-se ca baze de referințe modele de succes din țările mediteraneene.

În context, proiectul își propune să asigure un dialog structurat cu un grup țintă de părți interesate la nivel local și regional pentru a explora oportunități de afaceri concrete în regiune și pentru a identifica căile de finanțare și a sprijini acțiunile pentru promovarea unor astfel de modele.

Sursă foto: Universitatea „Ovidius” din Constanța
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Universitatea Ovidius din Constanța Conferința „Pământul - planeta noastră cea de toate zilele”, la Facultatea de Științe ale Naturii și Științe Agricole

26 Apr 2024 222

Întâlnire cu Ambasadorul Japoniei în România, ES Takashi Katae, la Universitatea Ovidius din Constanța

25 Apr 2024 369

Universitatea Ovidius din Constanța și-a prezentat oferta educațională la Târgul TehnoSKILLS (Galerie FOTO)

25 Apr 2024 383

LIVE TEXT Radu Paraschivescu își lansează noul volum la Biblioteca Județeană "Ioan N. Roman" Constanța (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 496

Prima ediție a evenimentului caritabil „Gala Luminilor”, organizată de Universitatea Ovidius din Constanța

24 Apr 2024 348

Filmul „Trei kilometri până la capătul lumii”, regizat de profesorul Emanuel Pârvu de la Universitatea Ovidius din Constanța, la Festivalul Internațional de Film de la Cannes

23 Apr 2024 562

Eveniment caritabil la Constanța „Gala Luminilor” are loc, în acest weekend, la Muzeul de Artă

23 Apr 2024 547

Anunț pierdere legitimație și carnet de student

23 Apr 2024 265

LIVE TEXT Universitatea Ovidius Constanța găzduiește conferința „Identitate românească în comunitatea europeană” (FOTO)

22 Apr 2024 646

Eveniment literar la Constanța Lansarea romanului lui Radu Paraschivescu, la Biblioteca Județeană

22 Apr 2024 402

Universitatea „Ovidius” Constanța, convocată la Reuniunea Consorțiului Universitaria

22 Apr 2024 360

Universitatea Ovidius din Constanța organizează vernisajul expoziției „Ierós”

22 Apr 2024 313

Primăria Constanța A doua ediție a Conferinței Naționale despre Rolul Poliției Locale în Sistemul de Ordine Publică, găzduită de Universitatea „Ovidius”! (GALERIE FOTO)

22 Apr 2024 388

Cadre didactice de la Universitatea Ovidius din Constanța vor preda cursuri de educație juridică și administrativă în școli

22 Apr 2024 386

Conferința „Identitate românească în comunitatea europeană”, la Universitatea Ovidius Constanța

21 Apr 2024 607