UPDATE. O persoană a decedat Alertă în localitatea Castelu, județul Constanța. Două persoane surprinse de un mal de pământ (VIDEO)

Operațiune de salvare. Foto: ISU DobrogeaPompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea al Județului Constanța au fost solicitați să intervină în această seară în localitatea Castelu, județul Constanța. 

Potrivit ISU Dobrogea o persoană a fost prinsă sub un mal de pământ. 

Intervenția are loc pe strada Sălciilor din Castelu. 

UPDATE: 

Misiune contracronometru de salvare a două persoane surprinse de un mal de pământ, în localitatea Castelu. 

La fața locului, în condiții extreme, pompierii salvatori intervin cu 1 autospeciala de stingere cu apă și spumă, 2 autospeciale de descarcerare, 1 ambulanță SMURD, 1 ambulanță de terapie intensivă mobilă și 1 container multirisc.

Una dintre victime este acoperită în totalitate de pământ, însă ceea de-a doua  este conștientă și cooperantă. Echipajele de la fata locului țin permanent legatura cu acesta și îi administrează oxigen. 

UPDATE: 2

Una dintre ele este conștientă, cooperantă, are mască de oxigen. A doua persoană este inconștientă.

Potrivit ISU Dobrogea intervenția este una dificilă din cauza malului de pământ. Acesta a fost asigurat de către pompieri și se lucrează pentru extragerea persoanelor. 


UPDATE: 3

Din păcate, una dintre victime a fost declarata decedată de către medicul de pe ambulanța SMURD C. 

„Încă se lucrează pentru extragerea celei de-a doua victime. Starea ei este aceeași, conștientă, cooperanta, are administrat oxigen. Se lucrează la extragerea ei“ - au precizat reprezentanții ISU Dobrogea.

UPDATE 4

Victima constienta este dezgropată până la brau, a baut apă, cooperanta in continuare. Urmeaza extragerea lui. Se mai sapa pe langa pentru a fi eliberat cat mai mult.

UPDATE 5

Din nefericire, victima decedată, în vârstă de 32 de ani,  avea grijă de doi copile minore, fiind divorțat de mama acestora. Persoana salvată are 36 de ani și este tatăl a cinci copii. 

UPDATE 6


La ora 21:07, a fost scoasă victima conștientă si preluata de echipajul SMURD C si transportat la Spitalul Județean Constanța. La ora 21:30 a fost extrasă victima decedată.

„Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea a județului Constanța a fost anunțat prin apelul de urgență 112, în jurul orei 17.30 că două persoane au fost prinse sub un mal de pământ, în localitatea Castelu. La fața locului s-au deplasat o autospecială de stingere cu apă și spumă, două autospeciale de descarcerare, iar în sprijin a fost trimis și un container multirisc. Colegii care au ajuns la fața locului, au stabilit ca primă măsură consolidarea maldărului de pământ, atât pentru protecția persoanei care s-a stabilit că este în viață, cât și pentru protecția personalului care intervine la fața locului. După aproximativ patru ore, persoana în viață a fost extrasă și transportată la spital cu o ambulanță tip C. În acest moment, operațiunile au fost mutate la ceea de-a doua persoană care a fost declarată decedată, din prima evaluare a medicului, urmând să se efectueze aceeași manevră de consolidare a malului de pământ și de extragere a persoanei. A fost o intervenție destul de dificilă pentru că pământul a fost de diverse forme, era și moale și tare”, a declarat Lt. Col. Mihai Georgescu, prim adjunct al inspectorului șef al ISU Dobrogea.




Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE Intervenție de urgență pe Marea Neagră în apropiere de Mangalia! O ambarcațiune a ARSVOM, chemată în ajutor (GALERIE FOTO+VIDEO)

21 Apr 2024 699

UPDATE Intervenție dificilă de salvare pe Marea Neagră! Intervine o ambarcațiune ARSVOM

20 Apr 2024 1018

RAJA Constanța UPDATE. Avarie în această după-amiază. Iată consumatorii afectați

16 Apr 2024 867

Misiune de salvare desfășurată de echipajul Navei „Sar Artemis”. Un marinar a avut nevoie de ajutor (FOTO+VIDEO)

15 Apr 2024 599

Știri Constanța azi UPDATE. Incendiu în Năvodari!

13 Apr 2024 824

Știri Constanța Intervenție de urgență noaptea trecută pe o stradă din municipiu. Au intervenit pompierii (FOTO+VIDEO)

05 Apr 2024 1594

Știri Constanța azi Arde acoperișul unei case din Bărăganu!

03 Apr 2024 645

Știri Constanța azi UPDATE. Accident rutier cu victimă în dreptul localității Ghindărești! Primele informații

03 Apr 2024 804

Atenție, șoferi! Mașinile parcate neregulamentar se ridică în intersecția de la Dacia, în Constanța

03 Apr 2024 714

Alertă pe strada Sg Nicolae Grindeanu din Constanța. Intervin pompierii

02 Apr 2024 735

Intervenție de urgență pe strada Orizontului din municipiul Constanța! Ce s-a întâmplat

02 Apr 2024 752

LIVE VIDEO+TEXT Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari! Planul Roșu de Intervenție, activat (GALERIE FOTO+VIDEO)

29 Mar 2024 20099

A fost activat Planul Roșu de intervenție la Techirghiol, în urma unui accident rutier. Detalii de la IPJ Constanța (VIDEO)

27 Mar 2024 921

Termoficare Constanța Apa caldă și căldura oprite în unele zone din municipiu în urma unei avarii

25 Mar 2024 940

Intervenție de urgență a pompierilor la Cernavodă. Ce s-a întâmplat

24 Mar 2024 688