UPDATE. Constanța Garda de Mediu a verificat zece containere cu deșeuri (galerie foto+video)

  • Au fost verificate zece containere cu deșeuri, din cele aproape o sută intrate în țară.

Garda de Mediu împreună cu Garda de Coastă, Biroul Vamal Constanța Sud Agigea și parchetul Curții de Apel Constanța au descărcat spre verificare zece containere cu deșeuri, din cele aproape o sută intrate în țară.

Acestea  provin din Germania și sunt destinate unei firme din Prahova.

Toate vor fi returnate in țara de origine, fiind considerate gunoaie.

UPDATE. Oficial de la Garda de Coastă

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă în cooperare cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Constanţa, ai Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud şi a  unui reprezentant al Agenției FRONTEX  au efectuat controlul fizic asupra a  zece containere  aflate în Portul Constanța Sud Agigea, încărcate din Germania cu deșeuri.

În data de 07.05.2021, în urma unor activități informativ-operative desfăşurate, de către polițiștii de frontieră, în cooperare cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Constanţa, ai Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud și  a unui reprezentant al Agenției FRONTEX, au descoperit  10 containere  sosite din Germania, pentru o firmă de pe raza judeţului Prahova care efectua activități de import în România.

În urma verificărilor s-a stabilit faptul că nu corespund datele declarate şi cuprinse în documentele prezentate autorităţii vamale, mărfurile constând în deşeuri, amestec de metal și hârtie, textile, cauciuc, lemn, baterii și bucăți de azbest, în cantitate de aproximativ 200 de tone, ce nu pot fi puse în libera circulaţie pe teritoriul României.

În acest sens, a fost luată măsura nepermiterii importului pe teritoriul României de către comisarii Gărzii de Mediu Constanţa.


În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanta învestit în cauză, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor folosirea de acte nereale și regimului deşeurilor, iar bunurile vor fi returnate la expeditor.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.