UPDATE Incendiul de la Ferma Dacilor Prefectul de Prahova anunță acțiuni de verificare a pensiunilor privind autorizația de securitate la incendiu

Sursa foto: DSU


UPDATE: Potrivit ultimelor informații ale IGSU, a fost extrasă cea de-a șasea victimă carbonizată (deocamdată nu se poate preciza dacă este adult sau minor). Se continuă acțiunile de căutare ale victimelor.
 
  • Autorităţile vor verifica pensiunile din Prahova privind autorizaţia de securitate la incendiu, în urma tragediei de la Ferma Dacilor, a declarat marţi, la Euronews România, prefectul Virgiliu Nanu, potrivit Agerpres.

„O să facem o acţiune de verificare a tuturor pensiunilor şi o să verificăm dacă au autorizaţie de securitate la incendiu şi probabil o să venim şi cu propuneri legislative, astfel încât să putem închide toate aceste societăţi care prestează astfel de servicii, dacă nu sunt îndeplinite condiţiile legale", a afirmat prefectul judeţului Prahova.
 

Cele trei persoane încă date dispărute sunt doi copii şi un tânăr
 
Cele trei persoane încă date dispărute în urma incendiului de la Ferma Dacilor din satul Tohani sunt doi copii şi un adult tânăr, a declarat, marţi, prefectul judeţului Prahova, Virgiliu Nanu.

Oficialul a adăugat că „şansele sunt minime" ca cele trei persoane date dispărute să fie în viaţă.

„Este deschis un dosar penal la Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova. Se fac şi cercetări în paralel. Momentan, incendiul a fost lichidat, însă toţi de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă încearcă găsirea celor trei persoane date dispărute", a declarat Nanu.


El a spus că incendiul a afectat o singură clădire, un spaţiu cu restaurant la parter, care avea câteva spaţii de cazare la parter şi aproximativ cinci camere la mansardă. Incendiul ar fi pornit dintr-un loc de cazare de la mansardă.

La momentul incendiului, în clădire avea loc o petrecere privată, la care participau 26 de persoane. Nanu a afirmat că una dintre persoanele care au murit ar fi un bărbat, angajat al complexului turistic, care a încercat să îşi salveze copiii. Soţia acestuia şi unul dintre copii au fost transportaţi la spital, a adăugat el.

Potrivit prefectului, la complexul turistic din Prahova a existat un control în 2019, în urma căruia au fost aplicate şase sancţiuni, despre care a spus că nu are detalii. Un an mai târziu, a afirmat el, a fost un alt control, dar nu există informaţii legate de acesta.

La locul incendiului sunt apropiaţi ai victimelor şi psihologi, care să îi susţină pe aceştia, a arătat Virgiliu Nanu. Cele cinci persoane decedate, a adăugat el, sunt greu de identificat.
 
 

Incendiul care a izbucnit marţi dimineaţă la Ferma Dacilor din satul Tohani a fost lichidat, anunţă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova.

Conform sursei citate, în continuare se lucrează pentru înlăturarea efectelor negative şi continuă căutarea eventualelor victime.

Cinci victime carbonizate (patru adulţi şi un copil) au fost găsite până la acest moment.

De asemenea, două persoane au fost duse la spital cu arsuri.

Directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, Andrei Ilinca, a declarat, , că o femeie de 47 de ani, care a suferit arsuri pe 5% din corp, la nivelul feţei şi unei mâini, a rămas internată în secţia de Chirurgie Plastică, iar un adolescent de 16 ani, cu arsuri pe 8% din corp, a fost transferat la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Capitală.
 
Pompierii au găsit o a cincea victimă a incendiului izbucnit, marţi dimineaţă, la Ferma Dacilor din satul prahovean Tohani, fiind vorba despre încă un adult al cărui trup este carbonizat, precizează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova.
 
 Citește și
Incendiu la o pensiune din localitatea Tohani. A fost activat Planul Roșu de Intervenție (GALERIE FOTO+VIDEO)
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ISU ConstanțaCasă în flăcări în localitatea Valea Dacilor. Acoperișul, incendiat pe o suprafață de 10 metri pătrați

22 Jan 2024 668

Raed Arafat cere modificarea legislației după devastatorul incendiu de la Ferma Dacilor

28 Dec 2023 780

Incendiu la Ferma Dacilor A șaptea victimă carbonizată, un copil

27 Dec 2023 1242

Reacția șefului ANPC, despre tragedia de la Ferma Dacilor „Nu am să îmi reproșez nimic și doar mă cutremură gândul legat de nenorocirea de la Mizil!“

27 Dec 2023 1052

Mesajul de compasiune al Patriarhiei Române pentru victimele incendiului devastator de la Ferma Dacilor, județul Prahova

26 Dec 2023 901

Firmă din Medgidia, amendată de Garda de Mediu cu 50.000 de lei! Iată motivul (FOTO)

01 Apr 2023 1411

Județul Constanța. Incendiu la o butelie, în localitatea Valea Dacilor

18 Mar 2022 1157

Județul Constanța. Incendiu la o casă din localitatea Valea Dacilor

09 Mar 2022 1349

Județul Constanța Incendiu în Valea Dacilor. Un tractor a fost cuprins de flăcări

01 Sep 2021 1684

Pompierii intervin în localitatea Valea Dacilor, județul Constanța

12 Aug 2021 1466

UPDATE Flăcări la o fermă de la Medgidia. Ce a luat foc

21 Sep 2020 1541

Incendiu în județul Constanța. Pentru ce au fost apelați pompierii

28 Apr 2020 1486

Incendiu în județul Constanța. Unde au fost solicitați pompierii

24 Jan 2020 1786

ISU Dobrogea Constanţa. S-a dat alarma la pompieri. Unde sunt solicitaţi să intervină

02 Nov 2019 2963

Incendiu de vegetație la ieșire din localitatea Ciocârlia de Sus

28 Aug 2019 1733