Actualitate

Viorica Dăncila a declarat ce va face cu Guvernul României. Cine sunt noii miniștri propuși în funcții de conducere

În aceste momente, Viorica Dăncilă face declarații în presa centrală cu privire la Guvernul României.

„Am decis să nominalizez reprezentanți ALDE pentru portofoliile rămase vacante în urma demisiilor de la finalul lunii august. Am toată aprecierea pentru acei membri ai ALDe care au înțeles că România are nevoie de stabilitate și dincolo de interesul personal sau de miza politică, importante sunt România și românii și au decis să respecte votul oamenilor din 2016 și programul de guvernare pe care ni l-am asumat împreună. Este important să continuăm guvernarea pentru a oferi stabilitate, să ne mobilizăm pentru consolidarea imaginii României în plan extern, mai ales în acest moment când trebuie să susținem reprezentantul nostru pentru Comisia Europeană. Pornind de la interesele României, pornind de la interesele românilor, am luat decizia de a nominaliza reprezentanți ai ALDE pentru cele trei portofolii vacante.”, a declarat Viorica Dăncilă.

„Deci, voi transmite către președintele României următoarele nominalizări: Pentru portofoliul Mediului și viceprim-ministru, Grațiela Gavrilescu, Pentru portofoliul Energiei, domnul Ion Cupa, pentru portofoliul Relației cu Parlamentul, domnul Ștefan Băișanu. ​

„De asemenea, având în vedere că pe data de 12 septembrie expiră interimatul de la MAI și trebuie să pregătim, în primul rând, alegerile prezidențiale, dar să răspundem și provocărilor actuale, de asemenea, având în vedere că pe data de 18 septembrie expiră interimatul pentru Ministerul Educației Naționale iar funcția pentru vicepremier pentru probleme economice este vacantă, voi transmite către domnul președinte Iohannis următoarele propuneri de miniștri:

Pentru MAI, domnul Dan Chirilă, actual secretar de stat în cadrul acestui Minister. Pentru Ministerul Educației Naționale, doamna Camelia Gavrilă. Pentru funcția de viceprim-ministru, domnul Dan Matei. Sper ca de această dată, domnul președinte Iohannis să acționeze ca președinte al României și nu ca și candidat pentru această funcție și să nu blocheze orice inițiativă de normalitate pentru România. Este un demers important, este important să asigurăm stabilitate, este important să dăm dovadă de responsabilitate și cred că dincolo de lupta politică, dincolo de interesele personale, trebuie să primeze interesul României și al românilor. Trebuie să acționăm astfel încât oamenii să-și primească salariile, pensionarii să-și primească pensiile, să încurajăm acele proiecte care sunt așteptate de către români și cred că atunci când este vorba despre interesul României, despre interesul românilor, trebuie, indiferent de funcția pe care o avem, să acționăm cu foarte mare responsabilitate. În această după-amiază voi trimite cele șase propuneri către Palatul Cotroceni.”, a mai declarat prim-ministrul României, Viorica Dăncilă.


 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Viorica Dăncilă se întâlneşte la Palatul Victoria, cu omologul său din Republica Polonia, Mateusz Morawiecki

16 Sep 2019 247

Viorica Dăncilă merge în SUA pentru fotografii de campanie, alături de Teodorovici și Mănescu

15 Sep 2019 490

Viorica Dăncilă propune partidelor parlamentare semnarea Pactului naţional pentru bunăstarea românilor

13 Sep 2019 453

Viorica Dăncilă, mesaj pentru salvatori, cu ocazia Zilei Pompierilor

13 Sep 2019 264

Cine e Camelia Gavrilă, propusă pentru portofoliul Educaţiei

13 Sep 2019 661

Viorica Dăncilă „Nu îmi este teamă să mergem în Parlament. Nu fugim de Constituţie, aşa cum o face preşedintele”

12 Sep 2019 437

Reacții la propunerea prof. Camelia Gavrilă ca ministru al Educației

12 Sep 2019 961

Au cerut să fie schimbaţi şi Viorica Dăncilă a semnat. Una din decizii vizează o instituţie din Constanţa

10 Sep 2019 1396

Dăncila "Avem curaj să mergem în Parlamentul României săptămâna viitoare. Încă nu am decis dacă vom face restructurare sau remaniere"

09 Sep 2019 481

Viorica Dăncilă, la deschiderea noului an şcolar "Continuăm cât mai multe programe care să ajute copiii"

09 Sep 2019 320

Mesajul premierului Viorica Dăncilă cu ocazia Zilei Petrolistului

08 Sep 2019 367

Oamenii care au huiduit-o pe Dăncilă la Constanţa, amendaţi de Jandarmerie. Amenzile pot fi contestate

06 Sep 2019 782

Sondaj de opinie Majoritatea respondenţilor nu cred că Viorica Dăncilă ar putea câştiga alegerile prezidenţiale

02 Sep 2019 624

Felix Stroe - „În nucul care nu are nuci nu dai cu reteveiul!“ Ce le-au transmis liderii PSD seniorilor din partid (galerie foto)

02 Sep 2019 1403

Viorica Dăncilă „Să facem tot ce este posibil să creăm condiţiile ca românii să se întoarcă în țară”

01 Sep 2019 610