Ziua complimentelor. Cum răspundem unui compliment atunci când îl primim

Data de 01 martie , marchează și Ziua complimentelor.

Toate complimentele au un efect pozitiv, chiar dacă uneori acesta nu este vizibil.


Un ton pozitiv, dar nu teatral, alături de zâmbet și de contactul vizual arată o intenție sinceră. Scopul unui compliment sincer este, pur și simplu, acela de a-l face pe cel care îl primește să se simtă bine.


Oamenii încearcă să verifice percepțiile asupra propriei persoane, indiferent dacă sunt pozitive sau negative, spune el. Psihologii au demonstrat acest proces de confirmare într-un studiu din 2010, despre cum își aleg studenții colegii de cameră.



Ei au descoperit că studenții care s-au autoevaluat slab preferau mai degrabă să-și păstreze colegul actual de cameră dacă aveau și păreri negative, nu doar pozitive.


Oferim complimente (EMISIE)


Primim complimente (RECEPȚIE)

Complimentele sunt CUVINTE care clădesc iubirea. Pentru a oferi un compliment sincer, amabil și din inimă, este nevoie să schimb privirea observatoare.

Privirea de evaluare a oamenilor se poate focaliza pe defectele acestora sau pe calitățile lor. Uneori, defectele sunt mai evidente, iar calitățile sunt ascunse în spate. Când admir un arbore, privirea îmi este atrasă de frunzele sale, de crengi, uneori de fructele interesante. Ați stat vreodată să contemplați la coroana unui copac SPAȚIILE dintre frunze și crengi, prin care se vede cerul?

Stați sub un arbore, întinși pe iarbă (este mai ușor) și priviți cerul care se vede printre ramuri, frunze și fructe. Spațiile libere dintre crengi și frunze permit conectarea privirii cu albastrul cerului. Contemplarea spațiilor dintre frunze este un exercițiu foarte bun de antrenament pentru SCHIMBAREA DIRECȚIEI privirii, de care avem nevoie începând de astăzi, pentru a exersa COMPLIMENTELE.

PRACTIC, vă propun ca la fiecare întâlnire cu cineva, chiar și pe stradă, să găsiti O CALITATE a persoanei și să spuneți UN COMPLIMENT. Poate fi în gând, poate fi cu voce tare (de câte ori vă reușește). O persoană amabilă. Ce rapid mergeți! Sunteți foarte decis(ă). Știți ce vreți.O ținută originală și atrăgătoare. Ce parfum interesant! Ce ochi frumoși! Lista de complimente este foarte lungă. Pe măsură ce o exersați devine și mai lungă.
Iar COMPLIMENTELE - cuvintele care clădesc iubirea - funcționează în ambele sensuri.

Nu doar EMISIE, ci și RECEPȚIE. Când primiți un compliment, acceptați-l cu liniște. Dacă vi se spune: ”Ce bine arăți astăzi!” Răspundeți: ”Mulțumesc, chiar arăt bine!” Sau dacă vi se spune: ”Ce rochie frumoasă aveți” ”Mulțumesc, este o rochie frumoasă” Nu vă ascundeți în spatele falsei modestii și a ”jocului” de a cere și mai multe complimente propus de femeile cochete (”Rochia asta? Este o vechitură? Am ”aruncat-o” și eu pe mine!”)., spune medicul Sorina Soescu. 


Sursa foto: Pexels 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#ConstanțaEsteBine Jocul Limbajul Iubirii - ziua 2

23 Aug 2020 1567

Banc Un compliment neașteptat

29 Jul 2017 1745

Ţigările de contrabandă, "vânate" de autorităţi

27 Jul 2015 1813