Ziua internaţională a copiilor străzii, marcată de IPJ Constanța

  • IPJ Constanța în colaborare cu DGASPC Constanța și Asociația „BARICADA LEX ET HONOR 2017” au organizat, ieri, activităţi de prevenire a delincvenţei juvenile şi victimizării minorilor în rândul copiilor de la Centrul de plasament „Antonio” din Constanța.

În fiecare an, la data de 21 martie se sărbătoreşte „Ziua internaţională a copiilor străzii”. Pentru a marca acest moment, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa, prin Biroul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţi și Serviciul de Investigații Criminale, în colaborare cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa, cu sprijinul Asociației „BARICADA LEX ET HONOR 2017”  - Constanţa au organizat, în cursul zilei de ieri, activităţi de prevenire a delincvenţei juvenile şi victimizării minorilor în rândul copiilor de la Centrul de plasament „Antonio” din municipiul Constanța.
 

Pe parcursul desfăşurării activității, copiilor le-a fost explicată noţiunea de „delincvenţă juvenilă”, li s-a recomandat să nu se lase influenţaţi de persoanele care îi îndeamnă să săvârşească infracţiuni. Totodată, au fost prezentate măsurile educative şi pedepsele care se dispun în cazul săvârşirii unei infracţiuni de către un minor şi au fost dezbătute infracţiunile care se înscriu în sfera delincvenţei juvenile, în special furturile şi tâlhăriile. Minorii au fost sfătuiţi să îşi petreacă timpul liber în mod plăcut, eventual să practice un sport, să evite compania prietenilor despre care ştiu că au un comportament neadecvat în societate şi să nu răspundă la agresivitatea fizică sau verbală.

 
Copiii prezenți în centru au organizat un moment artistic, iar la finalul activităţii au primit cadouri și tort din partea poliţiştilor.

Sursă foto: IPJ Constanța
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ziua internaționala a copiilor străzii În decursul anului 2020, în atenția specialiștilor DGASPC Constanța au ajuns 32 de cazuri de cerșetorie

21 Mar 2021 1693

Azi, între orele 11.00 şi 13.00 Circulaţie blocată pe strada Soveja

22 Sep 2014 2246