Ziua Internațională de luptă împotriva consumului și traficului de droguri, marcată la Constanța

Poliția. Foto: IPJ Bistrița NăsăudPrin rezoluția Adunării Generale a Națiunilor Unite, din 7 decembrie 1987, ziua de 26 iunie a fost declarată Ziua Internațională de luptă împotriva consumului și traficului de droguri.

Astfel, în fiecare an, aceasta este marcată prin activități desfășurate de polițiști din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța. 

Potrivit reprezentanților IPJ Constanța, aceste acțiuni sunt menite să conștientizeze populația cu privire la problema majoră pe care drogurile o reprezintă pentru societate.
 

„În acest context, la data de 26 iunie a.c., polițiști din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța, specialiști și voluntari ai Agenției Naționale Antidrog- Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Constanța, au desfășurat o serie de activități cu caracter informativ-preventiv, în rândul persoanelor aflate în zona peninsulară a municipiului Constanța.
 
Polițiștii s-au adresat în special grupurilor de tineri, pentru ca aceștia să conștientizeze riscurile la care se expun în cazul consumului de droguri“ - au mai precizat reprezentanții IPJ Constanța.

 
Pentru a preveni consumul de droguri sau alte substanțe interzise, polițiștii vă recomandă:
 
- Informați-vă despre riscurile consumului de droguri (dependența începe cu utilizarea acestora în scop recreațional)!
 
- Alegeți-vă cu grijă prietenii și anturajul, evitând persoanele care vă îndeamnă să consumați astfel de substanțe!
 
- Mențineți un stil de viață echilibrat!  Persoanele apelează , de obicei, la droguri atunci când trec prin momente dificile.
- Stabiliți-vă obiective clare și realizabile pentru viitor!  Acestea vă vor ajuta să vă concentrați asupra a ceea ce doriți să realizați, conștientizând faptul că drogurile și alcoolul vă vor împiedica să vă atingeți obiectivele!

 
-Împărtășiți aceste sfaturi cu prietenii și contribuiți la promovarea unui stil de viață mai sănătos. Iar, dacă aveți un prieten consumator de droguri, nu îl marginalizați și nu îl etichetați, ci îndrumați-l să ceară sprijinul familiei, profesorilor sau specialiștilor!

Citește și: 

Activitatea unei firme de pe plaja Zoom Beach Constanța, suspendată de polițiști. Ce nereguli au fost constatate
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ BuzăuActvități preventive pentru marcarea Zilei Internaționale de luptă împotriva consumului și traficului și consumului ilicit de droguri

27 Jun 2023 574

26 iunie Ziua Internaţională de Luptă împotriva Abuzului şi Traficului Ilicit de Droguri

26 Jun 2021 1326

Ziua Internaţională de Luptă Împotriva Abuzului şi Traficului Ilicit de Droguri

26 Jun 2016 1903

​Astăzi se vor lansa de lampioane pentru comemorarea victimelor consumului de droguri

24 Jun 2016 4434

Ziua luptei împotriva traficului şi consumului ilicit de droguri Constanţa a elaborat o strategie locală antidrog până în 2020

27 Jun 2014 2118