Ziua Națională a Constructorului, celebrată la Biblioteca Academiei Române (video)

  • Biblioteca Academiei Române a găzduit astăzi reuniunea „Ziua Națională a Constructorului“, manifestare dedicată specialiștilor care proiectează, cercetează, construiesc și contribuie prin activitatea lor la realizarea construcțiilor. 
Evenimentul a fost organizat de Federația Patronatelor Societăților din Construcții – FPSC, împreună cu partenerii sociali Federația Generală a Sindicatelor – FGS și Casa Socială a Constructorilor – CSC și a avut loc în Amfiteatrul „Ion Heliade Rădulescu“ din București.

Alături de reprezentanții breslei constructorilor, de personalități din mediului universitar și academic, au fost invitați să participe acad. Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române, Attila-Zoltan Cseke, Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cristian Pistol, consilier de stat în Departamentul pentru dezvoltare, promovare și monitorizare a proiectelor de investiții în infrastructură, dr.ing. Cristian-Romeo Erbașu, președintele FPSC, ing. Radu Văcăreanu, rectorul Universității Tehnice de Construcții din București, arh. Corina Marinescu, reprezentant Technology Enabled  Construction și prof.ing. Nicolae Noica, membru de onoare al Academiei Române, fost ministru al Lucrărilor Publice și actualul director general al Bibliotecii Academiei Române.

„Cred că acesta a fost un lucru după care majoritatea constructorilor au înțeles să-și conducă faptele. Este bine cunoscut faptul că nivelul de civilizație al  unui popor este marcat de activitatea de construcție, iar implicațiile politice, economice și sociale se constituie adesea în forțe de evoluție. De altfel, mediul construit influențează modul de viață în toate compartimentele noastre”, spune prof.ing. Nicolae Noica.

 

„Vă vorbesc în calitate de fiu de constructor. Sunt la a doua generație în această meserie și am fost încă de mic atras de această de acest domeniu, de această breaslă extrem de dinamică și extrem de cooperantă cu tot e înseamnă viața. De fapt, a construi nu înseamnă numai a realiza clădiri, este ideea de a realiza conexiune între oameni, astfel încât aceștia să poată trăi cât mai bine”, transmite dr.ing. Cristian-Romeo Erbașu.





Sursă foto și video: Facebook.com / Biblioteca Academiei Române


 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Este oficial. Ziua de 14 septembrie va fi Ziua naţională a constructorului (document)

03 Jan 2019 1492