Cel mai mare sat pescăresc din Europa Comuna Tuzla a obţinut avizele pentru un proiect de peste 9 milioane de lei (galerie foto)

Una dintre cele mai aglomerate şi totodată cochete localităţi din judeţul Constanţa, pe timpul verii, este comuna Tuzla. Vara, devine una dintre cele mai vizitate localităţi din judeţul Constanţa, fiind tranzitată de turişti, în drumul lor spre (şi dinspre) staţiunile din sudul litoralului. Investiţiile derulate de administraţia locală se văd, şi chiar turiştii constată că aspectul localităţii se schimbă de la un an la celălalt.

„Am fost şi anul trecut la Costineşti şi am trecut pe acelaşi drum, dar nu îmi aduc aminte să fi observat cât de curată şi cât de bine arată această localitate (n.r. Tuzla). Nu îmi amintesc să fi văzut aici construcţia aceasta (n.r. - viitorul centru de tineret)“, a declarat o turistă care a trecut, vineri, prin localitate, în drumul său spre staţiunea Costineşti.
La începutul anului trecut, o clădire situată în comună, care nu fusese utilizată până atunci, a fost predată Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Zona Metropolitană Constanţa“, care a demarat implementarea proiectului „Reabilitarea, extinderea şi dotarea unei clădiri din zona metropolitană Constanţa, localitatea Tuzla, în vederea utilizării acesteia drept centru pentru tineret“. Noua destinaţie are o suprafaţă totală de 1.187,94 mp, urmând să fie dotată cu mobilier adecvat şi cu echipamente IT necesare desfăşurării activităţii, deservind peste 1.550 de tineri. Valoarea totală a proiectului este de 4.005.736 de lei. „Suntem bucuroşi să spunem că lucrările se desfăşoară chiar foarte bine. S-a început lucrul efectiv în luna septembrie şi, până acum, suntem în grafic. Deja se lucrează intens la acoperiş, care, după estimările noastre, ar trebui ca cel târziu luna viitoare să fie gata. Proiectul este unul de mare anvergură şi suntem foarte mândri de el, pentru că, de pe urma acestui centru, tinerii din localitatea noastră vor avea numai de câştigat. Sperăm ca de Ziua Naţională - 1 Decembrie - să fie finalizate lucrările“, a declarat primarul comunei Tuzla, Florian Constantin Micu.

Proiect european de anvergură, o certitudine

Primarul comunei Tuzla a vorbit şi despre alte proiecte care au menirea de a moderniza la nivel înalt localitatea pe care o are în grijă. „Este nevoie de turnarea unui covor asfaltic pe o distanţa de zece kilometri, la Tuzla. De asemenea, ne bucurăm că am reuşit să semnăm contractul de finanţare pentru proiectul Satului Pescăresc. Satul Pescăresc va fi cel mai mare din Europa şi nu o spun sub formă de laudă! Se va întinde pe o suprafaţă de peste patru hectare şi va fi amenajat din bani europeni, prin Programul Operaţional de Pescuit. După aproximativ doi ani în care proiectul a fost ţinut pe loc, încetul cu încetul, lucrurile curg în direcţia favorabilă“, a mai declarat primarul comunei Tuzla, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa. Pe această suprafaţă urmează a fi amenajate şi spaţii comerciale, de alimentaţie publică, spaţii de odihnă, dar şi facilităţi pentru recreere şi de promenadă. Valoarea lucrării este de 9.600.000 de lei şi este finanţată de Ministerul Dezvoltării Regionale. „Prin acest proiect, credem că vom promova mult mai bine localitatea din punct de vedere turistic şi, totodată, vor fi create şi locuri de muncă. Câştigurile pentru comunitatea locală sunt numeroase“, susţine gospodarul-şef de la Tuzla, Constantin Micu.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Contract de circa 600.000 lei Primăria Tuzla va delega prin concesiune Serviciul de iluminat public din comună (DOCUMENT)

25 Apr 2024 585

Primăria Tuzla, județul Constanța, organizează licitația pentru achiziția de mobilier școlar și echipamente digitale

14 Apr 2024 476

Conducător auto băut, depistat în trafic pe DN39 în localitatea Tuzla, județul Constanța

30 Mar 2024 717

Comuna Tuzla anunţă publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare pentru proiectul „Modernizare drumuri de interes local, comuna Tuzla, județul Constanța”

15 Mar 2024 471

Știri Constanța O mașină staționa cu motorul și luminile de întâlnire pornite, la Tuzla. Ce a descoperit Poliția

24 Feb 2024 1588

Primăria Tuzla organizează licitație publică pentru închirierea unor spații comerciale din Piața Agroalimentară Tuzla

09 Feb 2024 599

Primăria Tuzla Taxa de salubrizare pe 2024 lei rămâne la valoarea de anul trecut

15 Jan 2024 927

Retrospectivă 2023 Hoți, jafuri și anti exemple la Constanța!

02 Jan 2024 854

Primăria Tuzla, demersuri pentru proiectul de modernizare a drumurilor din localitate

29 Dec 2023 890

Anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu COMUNA TUZLA PRIN PRIMAR RESIT TANER

21 Dec 2023 485

Primăria Tuzla. Modificări ale HCL-ului cu privire la asfaltarea mai multor străzi din comună (DOCUMENT)

28 Nov 2023 1065

LIVE VIDEO + TEXT Președintele PUSL, Cristian Popescu Piedone alături de Gihan Eserghep, candidatul partidului la Primăria Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

09 Nov 2023 2234

Doi șoferi drogați, depistați în trafic în județul Constanța! Au fost întocmite dosare penale

24 Oct 2023 737

IPJ Constanța Șofer băut la volan, în Tuzla. Cu ce alcoolemie a fost depistat

22 Oct 2023 998

Primăria Tuzla, județul Constanța, contract important ce vizează achizițiile publice

29 Sep 2023 1208