Administratie locala

Cumpăna. Manifestare culturală prilejuită de împlinirea a 129 de ani de la trecerea în nefiinţă a marelui poet naţional Mihai Eminescu (galerie foto)

Sâmbătă, 23 iunie, în sala de spectacole a Căminului Cultural Cumpăna a avut loc o manifestare culturală prilejuită de împlinirea a 129 de ani de la trecerea în nefiinţă a marelui poet naţional Mihai Eminescu.

Momentul omagial a fost constituit de lansarea cărţii „Mihai Eminescu, un Dumnezeu rănit“, a autorului Laurian Stănchescu, un volum cu documente inedite primite de către acesta de la nepotul lui Mihai Eminescu.

În paralel, a fost prezentată o expoziţie de grafică semnată de Rodica Cristiana Marin, fostă elevă a Liceului Tehnologic „Nicolae Dumitrescu“ din Cumpăna, în prezent elevă a Colegiului Naţional de Arte „Regina Maria“ Constanţa.

În spiritul promovării culturii româneşti, evenimentul a găzduit şi o expoziţie tematică prilejuită de Ziua Universală a Iei - unul dintre principalele simboluri ale României -, realizată de Atelierul de Creaţie din cadrul Asociaţiei pentru Dezvoltare Comunitară Cumpăna.
Elevii Şcolii de Balet „Nicolae Spirescu“ din Cumpăna, pregătiţi de profesor Teodora Spirescu, au prezentat un moment de balet clasic.

Alături de cadre didactice şi iubitori de poezie eminesciană, la eveniment au luat parte primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, Daniel Dincă - prozator şi poet, membru titular al Uniunii Scriitorilor din România, Dan Ungureanu - director de marketing în cadrul cotidianului Certitudinea şi Guner Akmolla - poetă şi prozatoare din Dobrogea.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

„O toamnă cât o mie de piane“, la Muzeul de Artă din Constanţa

13 Oct 2018 558

Ziua Naţională a Argentinei sărbătorită în paşi de tango la Muzeul de Artă Constanţa

20 May 2018 867

Zile de sărbătoare la Teatrul „Oleg Danovski“ - începe Festivalul Internaţional al Muzicii şi Dansului

02 Nov 2017 2053

CONCURS-SPECTACOL LA CERCUL MILITAR CONSTANTA DEDICAT ZILEI ARMATEI ROMANIEI

22 Oct 2014 1240

Mangalia găzduieşte Lady Callatis 50+. Se aşteaptă invitaţi din Olanda

12 Aug 2014 1659

Mini Armoni, festivalul minorităţilor la Cumpăna

13 Jun 2014 1026

Peste 350 de elevi vor sustine un spectacol cultural impresionant la cea mai ampla manifestare interculturala din Romania

26 Feb 2014 887

Japan - Danube Friendship Year 2009

16 Dec 2009 1127