Discuţii aprinse în şedinţa CJC Situaţia navetiştilor de pe ruta Constanţa - Năvodari, amânată sine die

Navetiştii şi pasagerii ocazionali de pe ruta Constanţa - Năvodari sunt exasperaţi de condiţiile în care sunt obligaţi să călătorească mai ales în sezonul estival. Situaţia se află în atenţia conducerii Consiliului Judeţean, care a luat decizia să trimită Corpul de Control să verifice dacă cei doi operatori care efectuează curse pe acest traseu îşi îndeplinesc obligaţiile contractuale.
 
„În următoarea şedinţă de Consiliu Judeţean, vom decide dacă vom introduce altă cursă sau cei care deţin deja traseele vor fi obligaţi să suplimenteze cu maşini“, a precizat preşedintele CJC, Horia Ţuţuianu.
 
Concomitent, a fost depus de către Partidul Mişcarea Populară un proiect de hotărâre privind actualizarea Programului de transport public de persoane prin curse regulate în trafic judeţean valabil pentru perioada 2014 - 2019, aprobat prin HCJC nr. 400/2013. Proiectul nu a fost aprobat însă în şedinţa de Consiliu de ieri, din cauza faptului că aleşii judeţeni de la PSD, ALDE şi PNL s-au abţinut de la vot.
 
În proiectul depus de PMP, se specifica faptul că „transportul public judeţean de persoane prin curse regulate este reglementat, în principal, de Legea serviciilor de transport public local nr. 92/2007 şi de Ordinul nr. 353/2007 pentru aprobarea Normelor de aplicare a Legii serviciilor de transport public local nr. 92/2007. În ceea ce priveşte serviciul de transport de persoane care deserveşte populaţia oraşului Năvodari, este de notorietate faptul că, îndeosebi la orele de vârf, mijloacele de transport sunt insuficiente, nefiind asigurat transportul călătorilor în condiţii de siguranţă şi de confort. S-a constatat că autovehiculele care efectuează transportul public de persoane pe traseul Constanţa - Mamaia - Năvodari sunt arhipline. În acest context, este imperios sa precizăm că numărul locuitorilor oraşului Năvodari s-a mărit considerabil în ultimii ani.
 
Pe de altă parte, călătorii care folosesc mijloacele de transport pe acest traseu şi-au manifestat în mod constant şi vehement nemulţumirea cu privire la condiţiile în care sunt transportaţi, reclamând, în special, depăşirea capacităţii de transport şi starea tehnica precară a autovehiculelor. Pentru înlăturarea acestor neajunsuri, considerăm că se impune înfiinţarea unui nou traseu, respectiv traseul Constanţa - Mamaia - Năvodari - Lumina, care va asigura o descongestionare a fluxului de călători din această zonă. Operatorul care va executa noul traseu va prelua o parte a călătorilor, ajungându-se, în acest mod, la asigurarea unui serviciu de transport public de calitate.
 
De asemenea, prin înfiinţarea acestui traseu, locuitorii comunei Lumina vor avea o legătură directă cu staţiunea Mamaia, care, în prezent, nu există. Propunem prin prezentul proiect aprobarea înfiinţării traseului Constanţa - Mamaia - Năvodari - Lumina. Ulterior, printr-o nouă hotărâre, se vor aproba staţiile publice, graficul de circulaţie, numărul autovehiculelor necesare, precum şi capacitatea de transport minimă în urma consultării unităţilor administrativ-teritoriale cuprinse în acest traseu“.
 
Deoarece proiectul nu ar fi avut un studiu de oportunitate, consilierii judeţeni ALDE şi PNL au anunţat că se abţin de la vot. La rândul lor, social-democraţii s-au prevalat de faptul că operatorii de pe această rută sunt verificaţi de Corpul de Control al Consiliului Judeţean. Precizăm că Primăria Năvodari ar fi depus mai multe adrese în ultima perioadă la administraţia judeţeană prin care solicită sprijin pentru suplimentarea de către operatorii de pe ruta Constanţa - Mamaia - Năvodari a numărului de autobuze, respectiv microbuze.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Razvan

30 Jun, 2017 23:32

Rusine PNL si PSD!

Articole asemanatoare

RAJA anunță furnizarea apei cu presiune scăzută în Lumina, Corbu și Năvodari, județul Constanța

04 May 2024 566

Afaceri Constanța Termica Distribuție Năvodari SRL a închiriat excavator și autobasculantă. Iată de la cine! (DOCUMENTE)

04 May 2024 410

Prefectul Județului Constanța reclamă primarul orașului Navodari și Black Pearl Construct SRL. Stadiul dosarului

03 May 2024 451

Societatea Nikolas & Andreas Style, înființată recent la Năvodari. Cu ce se ocupă

02 May 2024 527

Cumpărări directe Constanța Termica Distribuție Năvodari SRL a contractat lucrări de placare cu piatră naturală (DOCUMENT)

01 May 2024 392

Certificatul de extinderere a unei construcții, emis de Primăria Năvodari, anulat Curtea de Apel Constanța s-a pronunțat în procesul dintre CN APM SA, GSP Logistic SRL și Primăria Năvodari

01 May 2024 495

Afaceri Constanța Societate ce se ocupă cu activități de curățenie înființată recent la Năvodari

29 Apr 2024 550

Accident rutier în Năvodari, județul Constanța. Victima a fost transportată la spital

29 Apr 2024 698

Rianna Chiru și Ana Biciușcă, eleve la Liceul Tehnologic „Lazăr Edeleanu” Năvodari, reprezentantele României în cadrul unui proiect Erasmus (GALERIE FOTO)

29 Apr 2024 435

Caz incredibil la Năvodari! Droguri cumpărate cu bani falși! Primele condamnări

29 Apr 2024 611

Primăria oraş Năvodari organizează licitaţii publice pentru închiriere spaţii situate în centrul de afaceri Năvodari

29 Apr 2024 276

Candidatura i-a fost respinsă de Biroul Electoral Fostul primar, Nicolae Matei își „aruncă" fiul în competiția electorală de la Năvodari!

29 Apr 2024 938

Afaceri Constanța Capitalul social al societății EFE Europa Construction SRL din Năvodari, majorat

28 Apr 2024 464

Două dosare pe rolul Tribunalului Costanța Primăria Năvodari a dat în judecată Inspectoratul de Stat în Construcții București și Inspectoratul Județean în Construcții Constanța. Iată ce au decis judecătorii

28 Apr 2024 494

O firmă de construcții a fost fondată în Năvodari, județul Constanța. Cine este asociatul

28 Apr 2024 1958