Zone destinate unităților educaționale și mai multe spații verzi Ce stabilește PUZ-ul pentru zona Compozitori din Constanța? (DOCUMENT)

  • În toamna anului trecut, Primăria Municipiului Constanța a organizat trei dezbateri publice pe teme de urbanism
  • Cele 3 documentații de urbanism au fost inițiate de municipalitate și afectează teritorii generoase din oraș
  • Unul dintre aceste Planuri Urbanistice Zonale vizează cartierul Compozitori
  • Potrivit elaboratorului, Planul Urbanistic Zonal creează premise pentru dezvoltarea de proiecte care să asigure regenerarea urbană a zonei Compozitori
  • Prin PUZ se propun 2 zone destinate unităților educaționale, prima adiacentă străzii Constantin Bobescu și a doua adiacentă străzii Titus Cergău.
  • Spațiile verzi sunt considerate de locuitori ca fiind insuficiente, ceea a dus la propunerea de amenajare a două zone verzi de dimensiuni medii
  • Trotuarele se propun a fi lărgite și reamenajate, pentru stimularea traficului pietonal
 
 
 
În toamna anului trecut, Primăria Municipiului Constanța a organizat trei dezbateri publice pe teme de urbanism.

Cele 3 documentații de urbanism au fost inițiate de municipalitate și afectează teritorii generoase din oraș.

Unul dintre aceste Planuri Urbanistice Zonale vizează cartierul Compozitori. Dezbaterea pentru acest PUZ a avut loc în data de 11.11.2022 iar documentația a fost realizată pentru Primăria Constanța de SC Agorapolis SRL.

Prin modificările propuse de cetățenii prezenți la dezbaterea publică, documentația de urbanism a fost modificată.
 
Plan urbanistic zonal vizează actualizare documentație de urbanism cartier Compozitori, pentru zona delimitată de: str. Baba Novac, str. Bogdan Vasile, incinta Academia Navală Mircea cel Bătrân, prelungirea Eduard Caudella, aleea Alexandru Gherghel, str. Eliberării, str. Constantin Bobescu, calea ferata, str. Ionel Perlea.
 
 
SC Agorapolis SRL
 

Potrivit Confidas.ro, SC Agorapolis SRL a fost fondată în 2015, se ocupă de activităţi de arhitectură, iar în 2021, cu cinci angajați, a declarat o cifră de afaceri de 1.345.875 de lei, cheltuieli de 1.184.111 de lei și un profit net de 153.737 de lei.
 
Agorapolis SRL este controlată de Mihaela Pușnava, asociat unic și administrator, care mai apare în Agorapolis Graphic Design SRL, iar în trecut a figurat în Poppy's Friends SRL – radiată.

 
Compania Agorapolis SRL a încheiat peste 20 de contracte de achiziții publice în valoare totală de 1.948.400,00 lei, printre autoritățile contractante fiind: Municipiul Constanța și SC Confort Urban SRL.
           
 
Ce se propune prin PUZ?
 
 
Regimul de înălțime este controlat strict în raport cu dimensiunea parcelei pentru a nu mai permite construcții ieșite din scară.
 
Un set de reguli care să încurajeze construirea după principii estetice și cromatice.
 
S-au conturat premise pentru realizarea unor fațade și împrejmuiri unitare (în culori neutre).
 
Potrivit elaboratorului, Planul Urbanistic Zonal creează premise pentru dezvoltarea de proiecte care să asigure regenerarea urbană a zonei Compozitori.
 
PUZ-ul a fost aprobat în Consiliul Local al municipiului la sfârșitul lunii aprilie a.c., vezi secțiunea „documente”.
 
La nivelul cartierului nu există suficiente școli și grădinițe care să deservească populația din zonă.

Astfel, prin PUZ se propun 2 zone destinate unităților educaționale, prima adiacentă străzii Constantin Bobescu și a doua adiacentă străzii Titus Cergău.

Spațiile verzi sunt considerate de locuitori ca fiind insuficiente, ceea a dus la propunerea de amenajare a două zone verzi de dimensiuni medii:
 
- pe terenul aferent fostei baza RATC, cu o suprafață de peste 10.000 mp;
- pe terenul bordat de străzile Haricleea Darclee și Titus Cergău, cu o suprafață de aproximativ 6500mp.
 
Trotuarele se propun a fi lărgite și reamenajate, pentru stimularea traficului pietonal.
 
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Cum va afecta calitatea vieții locuitorilor și ce modificări au fost aduse Planului Urbanistic Zonal pentru cartierul Compozitori (DOCUMENTE)

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele Vasilicăi Olteanu secretar general UAT la Comuna Siliștea (DOCUMENTE)

02 May 2024 412

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele Simonei Elena Radu, consilier achizițiii publice la Comuna Cerchezu (DOCUMENTE)

02 May 2024 414

Licitații Constanța Primăria Comunei Independența vinde mai multe apartamente

02 May 2024 460

Cumpărări directe Constanța Primăria Medgidia, licitație deschisă pentru servicii de asistență și dezvoltare programe software (DOCUMENT)

02 May 2024 654

Primăria Comana, județul Constanța pune la dispoziție aproximativ 40.000 de euro pentru dotarea unităților de învățământ cu mobilier școlar (DOCUMENTE)

02 May 2024 345

Primăria Independența, județul Constanța, a cumpărat servicii pentru proiectarea locurilor de joacă. Care este valoarea contractului (DOCUMENTE)

02 May 2024 395

Contestația pe legea electorală, respinsă și în apel Feliciei Ovanesian poate candida!

02 May 2024 389

PNL Constanța decide săptămâna viitoare cine îl înlocuiește pe Daniel Gigi Tatu în Consiliul Local Municipal Constanța!

02 May 2024 300

Primăria Constanța și-a dat acordul Costea Halep, unchiul tenismenei Simona Halep, construiește un bloc de opt etaje în zona Butoaie din Mamaia

02 May 2024 646

Licitații Constanța Cazinoul din Constanța, la un pas de renaștere! Aedificia Carpați, compania ce restaurează monumentul, se va ocupa și de lucrările exterioare (DOCUMENT)

01 May 2024 545

Licitații Constanța Primăria Adamclisi a atribuit un contract de peste 800.000 de lei către două firme din București și Ploiești. Despre ce este vorba (DOCUMENT)

01 May 2024 484

Cumpărare Directă Primăria comunei Bărăganu, județul Constanța achiziționează echipament TIC pentru Școala Gimnazială „Emil Gârleanu” (DOCUMENT)

01 May 2024 461

Primăria Constanța a scos la licitație lucrările de reabilitare energetică a clădirii liceului Tehnologic „Dimitrie Leonida”

01 May 2024 330

Kirvad Tour SRL va investi într-un imobil de două etaje, cu destinația servicii, comerț, sediu administrativ și showroom în Constanța

01 May 2024 373

Dosarul Marcon Star SRL vs. primarul municipiului Constanța, suspendat de judecători. Vezi de ce

01 May 2024 357