Începe construcția de zece milioane de euro a noului Spital Modular de la Constanța!

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Constanța.
  • În incinta Spitalului Clinic de Boli Infecțioase se construiește un spital modular în valoare de 10 milioane de euro.
  • La anul se va renova clădirea Spitalului Clinic, veche de 85 de ani.
 
Conform unui comunicat de presă pus la dispoziție de Primăria Municipiului Constanța, lucrările de la spitalul modular din cadrul Spitatululi Clinic de Boli Infecțioase intră în linie dreaptă.
 
Pe 13 Iulie 2023, s-a dat ordinul de incepere a lucrărilor și s-a predat amplasamentul către societatea care executa noul Spital modular. Corpul modular va avea 52 de paturi din care 10 paturi de ATI si va fi dotat cu Computer tomograf, RMN, farmacie și laborator. 
 
Structara modulara a fost gândita ca un nucleu al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța și va asigura completarea serviciilor medicale pentru aceasta unitate. Serviciile de imagistica sunt o premiera pentru SCBI care nu a avut in dotare CT si RMN. 
 
Valoarea noului Spital modular este de 10 milioane de euro, iar termenul de finalizare este de patru luni de la data începerii lucrărilor. Proiectul vine în completarea amplelor lucrări de modernizare, reabilitare energetică si consolidare ale clădirii vechi a spitalului care se află la stadiul de realizare a proiectului tehnic.
 
Reconstrucția clădirii vechi de 85 de ani urmează sa demareze anul viitor după finalizarea spitalului modular.
 
În acest moment, Contractul de finanțare pentru reabilitarea si consolidarea clădirii edificata in 1938 este semnat si are o valoare de aproximativ 27,8 milioane de lei, cu TVA, dintre care 11,8 milioane sunt alocați consolidării, a mai precizat sursa citată.

Citește și:

Legea s-a schimbat anterior depunerii ofertei?!: Pe repede înainte, spitalul modular de la SCBI Constanța s-a scumpit cu 8.2 milioane de lei! (DOCUMENTE)


Nicoleta Ploscaru, fondatoarea Asociației „Constanța, Dragostea mea”, s-a stins din viață

 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.