Inedită paradă a cântecului şi dansului popular Începe Festivalul „Dan Moisescu" la Topalu

Topalu_festivalul_Dan_Moisescu.jpgPrimăria Topalu se pregăteşte de sărbătoare. Toţi localnicii aşteaptă cu nerăbdare marele moment, cel al deschiderii Festivalului-Concurs Naţional de Interpretare a Cântecului Popular Românesc „Dan Moisescu", aflat la cea de-a XVII-a ediţie.

Evenimentul va avea loc pe data de 4 octombrie la Căminul Cultural din localitate. Potrivit primarului Gheorghe Murat astăzi la Constanţa vor avea loc preselecţiile, 26 de concurenţi cu vârsta cuprinsă între 14 şi 26 de ani proveniţi din toată ţara urmând să fie evaluaţi, iar cei mai buni dintre cei mai buni vor urca mâine, 4 octombrie, pe scena Căminului Cultural din Topalu pentru a concura în vederea câştigării festivalului naţional. Evenimentul se va deschide, joi, 4 octombrie, la ora 17.00, cu o paradă a portului şi a dansului popular la care vor lua parte echipe de dansatori din întreg judeţul. În faţa Primăriei Topalu se vor forma două hore mari şi mai apoi localnicii se vor îndrepta spre sediul Căminului Cultural pentru a se declara deschisă competiţia. Nu doar concurenţii vor urca pe scena Căminului Cultural. De la eveniment nu vor lipsi nici invitaţii speciali printre ei numărându-se Constantin Enceanu şi Mioara Velicu. În data de 5 octombrie, la ora 17.00, va avea loc momentul mult aşteptat de concurenţi - Gala Laureaţilor 2012.

„Festivalul a intrat în tradiţia localităţii"

Festivalul-Concurs Naţional de Interpretare a Cântecului Popular Românesc „Dan Moisescu" este organizat de Consiliul Judeţean Constanţa, Centrul Cultural Judeţean Constanţa „Teodor T. Burada", Consiliul Local şi Primăria Comunei Topalu. Prezentatorul evenimentului este, în acest an, cunoscutul om de radio Dan Voicu. Acompaniamentul Festivalului „Dan Moisescu" va fi asigurat de orchestra de muzică populară a Ansamblului Folcloric „Cununa Carpaţilor", „Tinerimea Română" din Bucureşti, sub bagheta dirijorului Nicolae Şutic. „Am ajuns deja la cea de-a XVII-a ediţie. Festivalul a intrat în tradiţia localităţii, de aceea în aceeaşi perioadă sărbătorim şi Ziua comunei. Ca în fiecare an, localnicii s-au pregătit de sărbătoare, au făcut curăţenie peste tot. Lumea este voioasă, cântă şi dansează şi aşteaptă cu nerăbdare zilele de festival", a declarat primarul Gheorghe Murat.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Preotul paroh de la biserica Sf. Mina face un apel la Primăria Constanța Stălpișorii montați au blocat accesul pompierilor ce interveniseră la incendiul din această seară

04 May 2024 553

Firma este controlată de afaceristul Gheorghe Muhscină Plasty Prod SA a cumpărat de la Primăria Constanța un teren de pe strada Industrială nr.11

04 May 2024 527

Familia Terzi poate moderniza Restaurantul Colonadelor de pe strada Traian din Constanța

04 May 2024 414

Imobiliare Constanța Tesalia SRL nu poate extinde construcția de pe strada Daciei

04 May 2024 312

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele Anișoarei Brașovanu secretar general UAT la Comuna Gârliciu (DOCUMENTE)

04 May 2024 277

Alianța Dreapta Unită Constanța i-a retras sprijinul politic candidatului la Primăria Comunei Amzacea după postarea unui mesaj discriminator

04 May 2024 518

Primăria Mangalia, județul Constanța, scoate la vânzare un imobil într-o licitație publică

03 May 2024 497

Angajări Constanța Ai studii superioare în medicină generală? Primăria Cumpăna angajează

03 May 2024 579

Primăria Constanța a pierdut un proces cu Garda de Mediu! Despre ce este vorba?

03 May 2024 418

Poșta Română se va ocupa de serviciile poștale ale Primăriei Mangalia (DOCUMENT)

03 May 2024 428

Declarații de avere Constanța Averea și interesele Danielei-Alina Borcan, secretar general al comunei Tuzla (DOCUMENTE)

03 May 2024 566

Contestația Marcelei Stancu pentru candidatura la Primăria Limanu, respinsă de Tribunalul Constanța

03 May 2024 454

Teren în Faleză Nord, recâștigat de Apele Române de la Primăria Constanța! Ce au invocat judecătorii pentru a radia dreptul de proprietate al municipalității (MOTIVARE)

03 May 2024 599

Certificat de urbanism pentru Bimmer Workshop SRL, care edifică un showroom la Constanța

03 May 2024 500

Rezultatul licitației publicat în MO Primăria Constanța a vândut un teren din zona Campus (DOCUMENT)

03 May 2024 802