Iniţiator al proiectului „Constanţa - capitală culturală europeană" Chiru vrea să dărâme „turnul de fildeş al lui Radu Mazăre" (galerie foto)

cap_2.jpgChristian Gigi Chiru, candidatul APC la mandatul de primar al municipiului Constanţa, şi-a lansat, la finalul săptămânii trecute, în sala mare a Casei de Cultură, programul „Constanţa - capitală culturală europeană". Alături de Chiru au fost câteva sute de susţinători, colegi, printre care deputaţii Maria Stavrositu şi Constantin Chirilă, primari, directori de instituţii deconcentrate, dar şi liderul PNŢCD Constanţa, Tudorel Chesoi.

Imnul „Constanţa merită mai mult"

Evenimentul a debutat cu intonarea de către Doru Iftene, tenor al Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski", a Imnului Naţional al României. Ulterior, s-a auzit şi imnul de campanie al contracandidatului lui Radu Mazăre. Intitulat „Constanţa merită mai mult", imnul lui Chiru a fost compus de Dumitru Lupu, pe versurile lui Carmen Aldea Vlad.

În acest context, Gigi Chiru a declarat că „Europa este asaltată de un val de căpuşe", câteva zeci de mii de oameni devenindu-le victime, susţine el. „Eu am de eliminat o căpuşă care s-a fixat pe capul a 300.000 de constănţeni. De 12 ani se alimentează din puterea concitadinilor. Această căpuşă mai are doar două săptămâni de viaţă. De asta mă voi ocupa eu", a avertizat Chiru, fără însă a nominaliza.

„Puterea corupe, iar puterea absolută corupe absolut"

Totodată, aspirantul la fotoliul de edil-şef al Constanţei a amintit principiul potrivit căruia „Puterea corupe, iar puterea absolută corupe absolut". În sensul acesta, el a criticat dur actuala administraţie locală, care, în opinia lui, „nu mai are legătură cu lumea reală". În continuare, Gigi Chiru a precizat: „Pe 10 iunie, într-o cuşcă, am să mă bat cu Radu Mazăre. Îi voi dărâma turnul de fildeş lui Radu Mazăre".

Nu mai puţin important este că Gigi Chiru a declarat că, în prezent, Alianţa pentru Constanţa este o alianţă electorală, dar dacă aceasta va funcţiona cu succes la scrutinul din 10 iunie, parteneriatul PDL - PNŢCD va fi prelungit, la Constanţa, şi pentru alegerile parlamentare.

Constanţa, capitală culturală europeană

Chiru_-_Chiru_2.jpg

În ceea ce priveşte programul său, „Constanţa - capitală culturală europeană", Chiru a reiterat ideea potrivit căreia Constanţa are şanse să devină, după modelul Sibiului, un veritabil centru cultural. El a vorbit despre ce ar presupune realizarea proiectului său: investiţii de aproximativ 500 de milioane de euro, crearea de noi locuri de muncă, construirea unui spital regional cu o capacitate de 700 de locuri, reabilitarea Zonei Peninsulare, a monumentelor istorice şi a muzeelor şi atragerea turiştilor.

Pe lângă aceste aspecte, Chiru susţine că implementarea proiectului său va însemna şi modernizarea infrastructurii Constanţei, revigorarea culturii locale, precum şi modernizarea portului turistic.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Rianna Chiru și Ana Biciușcă, eleve la Liceul Tehnologic „Lazăr Edeleanu” Năvodari, reprezentantele României în cadrul unui proiect Erasmus (GALERIE FOTO)

29 Apr 2024 423

Fostul senator Gigi Chiru, din Constanța, declarații după achitarea definitivă – „S-a făcut dreptate!“

12 Apr 2024 591

Fostul senator Gigi Chiru, din Constanța, achitat definitiv pentru ucidere din culpă

11 Apr 2024 830

Cu acordul Primăriei Constanța Meridian Project & Logistic SRL investește într-un imobil cu cinci etaje pe bulevardul Mamaia

08 Apr 2024 498

Curtea Supremă de Justiție, în pronunțare în dosarul fostului senator Gigi Chiru!

01 Apr 2024 629

Județul Constanța Sportivii de la Shobu Lumina, peste 50 de medalii la „Moldavian Challenge Cup“ (GALERIE FOTO)

26 Feb 2024 1516

Chiros SRL, firma care deține Cherhanaua Ovidiu, în proces cu Garda de Mediu Constanța

25 Feb 2024 925

CJPC Constanța Protecția Consumatorilor a descins la Cherhanaua Ovidiu de pe strada Primăverii. Amendă aplicată și închidere temporară a locației (FOTO)

20 Feb 2024 2141

Primăria Lumina cere insolvența Alboram SRL, firmă controlată de Constructii Hidrotehnice SA, unde acționar este Mihai Lupu, președintele CJ Constanța!

06 Feb 2024 2607

Imobiliare Constanța O firmă dorește să edifice un bloc de 6 etaje aproape de Hotel Oxford, de pe bulevardul Mamaia

04 Jan 2024 1130

Firme din Constanța Modificări importante într-o companie administrată de un fost candidat la Primăria Constanța

27 Dec 2023 1068

Fostul senator Gigi Chiru, acțiune extraordinară la Curtea Supremă! Instanța a admis în principiu cererea

17 Dec 2023 817

Firme Constanța Blue Bike Development SRL, modificări în societate, adoptate de asociații Caraivan, Iorgoveanu și Petre

15 Dec 2023 1031

LIVE VIDEO+TEXT Primăria Lumina a finalizat proiectul „Parc tematic pescăresc sat Sibioara, comuna Lumina, județul Constanța” (GALERIE FOTO+VIDEO)

14 Dec 2023 2221

Constanța Sara Chiru, de la Encanto Dance Academy, medaliată la Campionatul Mondial de Salsa Euroson Latino! (GALERIE FOTO)

08 Dec 2023 2296