Lili Pâslaru - „La faţa locului nu au loc mişcări de trupe" DJ 392 a schimbat asfaltul de sute de mii de lei cu piatră!

Pecineaga_primar_Lili_Pislaru.jpgDeşi drumul judeţean 392 Pecineaga - Amzacea, reabilitat de Consiliul Judeţean la sfârşitul anului trecut se află într-o stare deplorabilă încă din luna mai, lucrurile în privinţa refacerii acestuia bat pasul pe loc.

Primarul localităţii Pecineaga, Lili Pâslaru, susţine că din vară până în prezent tot ce a reuşit constructorul a fost să decoperteze aproape integral drumul aducându-l la stadiul iniţial de piatră prin înlăturarea asfaltului puternic deteriorat. „A mai rămas doar un kilometru de drum de decopertat", declară şeful autorităţii locale. Lili Pâslaru nu ştie când va fi refăcut drumul, afirmând că în prezent ritmul de lucru este încet. „La faţa locului nu au loc mişcări de trupe, personalul de lucru este din ce în ce mai puţin, ritmul de lucru este încet", explică şeful autorităţii locale. Lili Pâslaru a mărturisit că maşinile pot circula pe carosabil, însă cu dificultate, drumul fiind adus cum menţionam anterior la stadiul de piatră, atenţie, stadiu în care se afla şi înainte de a fi reabilitat de Consiliul Judeţean. Potrivit primarului anul trecut s-a lucrat la reabilitarea drumului 5 luni. Curios este că mai nou de 5 luni acelaşi constructor se chinuieşte să refacă lucrarea prost realizată.

Facem precizarea că SC Vega 93 Galaţi este constructorul lucrării, SC Euro Proiect SRL Focşani fiind proiectantul, iar Consiliul Judeţean - administratorul lucrării.

Cât a costat un kilometru de drum

Amintim că la sfârşitul anului trecut, Consiliul Judeţean Constanţa a finalizat reabilitarea DJ 392, pe o distanţă de aproximativ 11 kilometri. La jumătate de an de la terminarea lucrării, aproximativ patru kilometri din drum arătau ca după bombardament. Pe cei patru kilometri de drum puternic deterioraţi, în mod neaşteptat, întreg asfaltul s-a umflat şi a crăpat, fiind aproape imposibilă tranzitarea tronsonului.

Pe site-ul CJC, la capitolul investiţii realizate în mandatul 2008 - 2012 este trecut proiectul, dar şi valoarea acestuia în felul următor: „Modernizare DJ 392 Pecineaga - Amzacea (10,185 km - 3.995.000 de lei)". Un calcul arată că un kilometru de drum costă aproximativ 400.000 de lei. Şi deşi are un cost atât de ridicat, culmea este că drumul are, potrivit constructorului, doar doi ani garanţie.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.