Lucrările de restaurare, consolidare, protecție și conservare a Edificiului Roman cu Mozaic avansează conform graficului




Lucrările de restaurare, consolidare, protecție și conservare a monumentului istoric Edificiul Roman cu Mozaic continuă într-un ritm susţinut! La aproape şapte luni de la emiterea Ordinului privind începerea lucrărilor, au fost executate principalele reparaţii şi consolidări, urmând să se intervină la nivelul mozaicului și al zidăriei antice, în etape strict definite de specialişti în domeniu, având în vedere că este o lucrare complexă, care necesită o atenție deosebită la detalii.

,,Salvarea acestui edificiu unic nu mai reprezintă o incertitudine, ci doar o chestiune de timp. Conform graficului de execuţie, până la sfârşitul acestui an, monumentul istoric îşi va recapăta valoarea şi va fi redat patrimoniului cultural istoric al judeţului nostru. Personal, mă voi implica total în realizarea acestui proiect și vă voi ține la curent cu evoluția lucrărilor," a transmis Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.