Nicio autoritate nu clarifică situaţia Un nor de pulbere galbenă de provenienţă incertă s-a abătut asupra Constanţei (galerie foto)

Mai mulţi locuitori au semnalat ieri prezenţa unei pulbere galbene pe autoturisme. Fenomenul înregistrat ieri în municipiu a intrat şi în atenţia autorităţilor. Directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului, Monica Zaharia, a precizat că le-a fost sesizat acest aspect de reprezentanţii Gărzii de Mediu. „După cum ştiţi avem staţii de monitorizare în Constanţa. Am luat probe, iar luni vom avea rezultatul”, a precizat Monica Zaharia. Directorul APM a mărturisit că în urma măsurătorilor efectuate în ultima perioadă a rezultat că aerul de la Constanţa are o calitate bună.
Valerian Gherasim, reprezentantul Gărzii de Mediu – Comisariatul Judeţean Constanţa, a precizat că rezultatul analizelor APM sunt în măsură să clarifice ce s-a întâmplat la Constanţa şi care sunt cauzele. Potrivit acestuia, ar putea fi vorba de prezenţa unor nori de praf care s-au ridicat la momentul ploilor care au căzut luni în localităţile Constanţa şi Mihail Kogălniceanu. Dat fiind că la această dată solul este uscat şi dezgolit de vegetaţie, s-au ridicat aceşti nori de praf ce au fost aduşi peste cartierele din municipiu de vânt. Valerian Gherasim a precizat că, dacă aşa stau lucrurile, sănătatea populaţiei nu este în pericol, neexistând riscuri cancerigene sau de altă natură.

Oficial, despre praful galben, de la Agenţia de Protecţia Mediului

„Urmare a sesizărilor telefonice primite, cu privire la fenomenul înregistrat în dimineața zilei de 26.03.2013, respectiv prezența pe mașini a unui praf de culoare gălbuie – roșiatică, reprezentanții laboratorului APM Constanța s-au deplasat la stațiile automate de monitorizare din Constanța și din județ, pentru a ridica filtrele pe care s-au prelevat pulberi respirabile în ultimele 24 de ore.
Ținând cont de intervalul de timp necesar pentru condiționarea filtrelor, primele rezultate vor fi disponibile în cursul zilei de luni, 01.04.2013.
După cum se constată din datele transmise online de la cele şapte stații de monitorizare automate, amplasate pe teritoriul județului Constanța (municipiul Constanța, Mangalia, Năvodari și Medgidia) către serverul de calitate a aerului, la poluanții gazoși (dioxid de sulf, oxizi de azot, monoxid de carbon, ozon, compuși organici volatili) nu s-au înregistrat depășiri ale concentrațiilor limită și nici tendințe de creștere a valorilor constatate în ultima perioadă”.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Vrei să lucrezi la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța? Mai multe posturi, scoase la concurs

01 May 2024 107

Licitații Constanța Cine va asigura paza, protecția, supravegherea permanentă și transport valori pentru sediile CERONAV? (DOCUMENT)

01 May 2024 118

Polițiștii, sesizați pentru un conflict între concubini, au întocmit dosar penal pentru altă cauză

01 May 2024 134

Cererea de arestare, respinsă Trafic de cocaină la Constanța! Ce sume de bani cerea suspectul pentru drogurile comercializate (GALERIE FOTO+VIDEO)

01 May 2024 179

Academia Navală achiziționează servicii de asigurare pentru voiajul Navei Școală „Mircea“ din anul 2024! Iată de la cine

01 May 2024 160

Oficial de la Biroul Electoral Județean Candidaturile admise pentru Consiliul Județean Constanța la alegerile locale din 9 iunie (DOCUMENTE)

01 May 2024 250

Kokkai Comimpex SRL, din Constanța, va păzi Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral!

01 May 2024 152

Anunț pentru servicii de dezinsecție - deratizare în locații de pe raza Sucursalei RCF Constanța (DOCUMENT)

01 May 2024 156

Primăria Constanța a scos la licitație lucrările de reabilitare energetică a clădirii liceului Tehnologic „Dimitrie Leonida”

01 May 2024 183

#ConstanțaEsteBine Valul 5 de energie – partea a doua – ziua 8 1 mai 2024 Zi de Sărbătoare, în multe tradiții

01 May 2024 161

Evenimente în Constanța 01-05 mai 2024 Iată ce poți face în minivacanța de 1 Mai și Paște!

01 May 2024 546

Kirvad Tour SRL va investi într-un imobil de două etaje, cu destinația servicii, comerț, sediu administrativ și showroom în Constanța

01 May 2024 222

Justiție Constanța Decizie definitivă în procesul dintre Daf Trans SRL și Garda de Mediu! Ce au hotărât magistrații Curții de Apel Constanța

01 May 2024 200

Cumpărări directe DSVSA Constanța reabilitează două imobile. Anvan Proiectare SRL se va ocupa de proiectare și verificarea tehnică a proiectului (DOCUMENT)

01 May 2024 231

Restaurant înființat recent la Constanța. Cine sunt fondatori

01 May 2024 276