Parcarea supraetajată pe aleea Argeș din Constanța va fi construită de Confort Urban

Consiliul Local Municipal a aprobat în ultima ședință documentația tehnico-economică pentru parcarea supraetajată pe aleea Argeș din municipiu pe care o va construi Confort Urban SRL.

Parcarea ar urma să aibă 111 locuri, disponibile într-un imobil cu subsol, parter și patru etaje.

Pentru edificarea parcării și amenajarea de spații verzi, municipalitatea a demarat o procedură de expropriere.


Documentația pentru acest proiect este valabilă 24 de luni iar Certificatul de Urbanism a fost eliberat în luna iulie a.c.
 
Vorbim de CU 1862 din data de 7 iulie 2023, certificate emis pe numele lui Confort Urban și are ca obiectiv „Amenajarea unei parcări supraetajate pe aleea Argeș, municipiul Constanța, faza SF, DTAC”.
 
Amintim că Agenția pentru Protecția Mediului Constanța a analizat solicitarea de emitere a acordului de mediu pentru proiectul: „Amenajare parcare supraetajată pe Aleea Argeș, zona bl. V3 din municipiul Constanța, faza SF și DTAC”. Titular de proiect este Primăria municipiului Constanța prin Confort Urban SRL.
 
Terenul deținut de familia Coman de la Publichriss SRL evaluat la aproximativ 60.000 de euro
 
Prin procedura de expropiere a imobilelor-terenuri, proprietate privată, situate pe amplasamentul obiectivului de investiţii de utilitate publică şi de interes local „Amenajare peisagistică şi parcaje aferente zonei terenurilor de tenis din cartierul Tomis Nord, Aleea Capidava/Aleea Argeş, municipiul Constanţa”, municipalitatea vizează reabilitarea carosabilului existent la nivel de finisaj, borduri și gabarit pe o suprafață de aproximativ 1640,00 mp; amenajarea unei parcări care să deservească locuitorii din cartier, implicit creșterea numărului locurilor de parcare cu 36 ( 11 locuri de parcare în prezent, 47 locuri de parcare în total în zonă)în suprafață aproximativă de 600mp, amenajarea unei grădini publice de aproximativ 1300 mp echipată cu elemente de mobilier urban, locuri de stat, coșuri de gunoi, scrumiere și stâlpi de iluminat; amenajarea unui loc de joacă de aproximativ pe 200 mp (în cadrul grădinii propuse), spații verzi pe aproximativ 1700 mp și sisteme de irigații; plantarea unui număr de 29 de arbori, amenajarea spațiului pietonal cu aproximativ 845 mp prin reabilitarea extinderea trotuarelor pietonale la nivel de finisaj, borduri în armonie cu accesele/circulațiile pietonale și auto ale construcțiilor existente; repoziționarea amenajarea depozitului de zgura existent (aferent terenurilor de tenis) pentru a se încadra în noua amenajare și recondiționarea la nivel de finisaj exterior al postului de transformare din zonă.


Imobilele - teren, au o suprafață de 328 mp - identificat prin numărul cadastral 229625, respectiv 296 mp - identificat prin numărul cadastral 234411 și sunt situate pe amplasamentul obiectivului de investiții de utilitate publică și de interes local "Amenajare peisagistică și parcaje aferente zonei terenurilor de tenis din cartierul Tomis nord, Aleea Capidava/Aleea Argeș, municipiul Constanta", potrivit rapoartelor de evaluare ale societatii Management Consulting Solutions S.R.L. nr. 217/18.04.2023 prin care s-au stabilit sumele acordate cu titlu de despăgubiri pentru imobilele-terenuri supuse exproprierii.

Sumele estimate de către expropriator aferente despăgubirilor pentru imobilul - teren în suprafață de 328 mp este de 65.600 euro echivalentul a 324.273 lei fără TVA iar pentru imobilul - teren în suprafață de 296 mp este de 59.200 euro echivalentul a 292.637 lei fără TVA. Banii vor fi achitați de la bugetul local al municipiului Constanța.


Imobilele vizate de expropriere sunt: teren intravilan situat în municipiul Constanta, Al. Capidava, în suprafață de 328 mp, identificat cu nr. cadastral 229625, proprietatea privată a Marilenei Coman și teren intravilan situat în municipiul Constanța, strada Suceava între BI. U2-X2-V3, în suprafață de 296 mp, identificat cu nr. cadastral 234411, proprietari Coman Marius-Cristian și Coman Nina Lavinia, asociații de la Publichriss SRL .
Suprafata totală supusă expropierii este de 624 mp.
 
Publichriss SRL
 
Firma are sediul social pe bulevardul Ferdinand nr. 28, din municipiul Constanța, fiind înființată în anul 2001. Activitatea principală a companiei este „Activități ale agențiilor de publicitate”. Asociați în firmă sunt Marius Cristian Coman – 95% și Nina Lavinia Coman – 5%. Marius Cristian Coman este administratorul companiei, care are mai multe puncte de lucru: un punct de lucru pe strada Dr. Alexandru Pesamosca nr. 11, unul pe bd. Ferdinand nr. 97, unul pe strada Ilarie Voronca nr. 8 și un punct de lucru pe strada Dionisie cel Mic nr. 63. Firma a încheiat un contract de achiziții publice în valoare totală de 4.202 lei iar în luna martie a.c., Primăria Constanța a eliberat CU 754 pentru ca SRL-ul să construiască un imobil locuințe colective 2S+P+3E+terasă circulabilă, cu sistematizare teren, amenajare incintă, împrejmuire sit și organizare de șantier.
Documentul este valabil 12 luni, iar terenul vizat se află pe a510/7 (lot3 si lot4), lot2/2/2/2/2/2/1, loc. Constanţa.

Reamintim că potrivit CU 353 din data de 7 februarie 2023, societatea dorește anvelopare clădire la parter – lucrări executate fără autorizație de construire conform PVCSC nr. PV50-00099/24.10.2019. Documentul este valabil 12 luni, vizând imobilul de pe strada Ilarie Voronca nr. 8.

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 Citește și:
 
Confort Urban SRL solicită acord de mediu pentru construirea primei parcări supraetajate din oraș. Unde va fi situată?


Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Parcare supraetajată pe aleea Argeș din Constanța. Document eliberat de primărie

08 Jul 2023 1500

Parcare supraetajată pe o alee din Constanța! Primăria a primit acordul mediului

16 Jun 2023 5097

Confort Urban SRL solicită acord de mediu pentru construirea primei parcări supraetajate din oraș. Unde va fi situată?

17 May 2023 2933