Administratie locala

Pasajul „groazei“ din zona Abator, transformat în galeria „artei stradale“. Iată cum arată acum! (galerie foto+video)

Constanţa are trei pasaje subterane realizate în anii '80 în zonele Abator, Gară şi strada Ştefan cel Mare. Pasajul de pe Ştefan cel Mare, cunoscut ca pasajul de la Tomis, a primit, după reabilitare, in memoriam, numele istoricului Virgil Coman şi a devenit galerie de artă.
La pasajul din zona Abator, lucrările de reabilitare au început anul trecut, iar la începutul acestui an a fost transformat şi el în galeria „artei stradale“.
 
La iniţiativa Clubului IMPACT „Caroliştii“ din cadrul Fundaţiei „Noi Orizonturi“, a fost demarat proiectul „Pasajul Artei Stradale“, prin care „Caroliştii“, în calitate de voluntari, au adus un plus de culoare cu elemente din flora şi fauna marină prin intermediul artei murale în pasajul pietonal subteran din zona Pieţei Abator, aflat în administrarea SCIL Confort Urban SRL. În calitate de administrator al drumurilor publice şi al parcărilor, societatea are un birou de eliberat avize pentru intervenţii pe domeniul public şi urmărire lucrări de refacere a domeniului public.
 
Clubul „Caroliştii“ este format din elevi de la Colegiul Comercial „Carol I“ Constanţa. În perspectivă, se doreşte ca demersul să fie continuat prin finalizarea fundalului mural în pasajul respectiv, precum şi prin implementarea unor iniţiative suplimentare în sensul revitalizării spaţiilor publice, atât prin culoare, cât şi prin texturi şi forme, inclusiv plantabile (vezi galerie foto).
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Revista presei locale

04 Sep 2019 628

Cuget Liber Pasajul subteran Tomis - rusinea din centrul Constantei

03 Mar 2010 573