Primăria Năvodari, județul Constanța a semnat contractul de finanțare Căminul Liceului Tehnologic „Lazăr Edeleanu”, renovat energetic cu bani din PNRR

  • Proiectul pentru renovarea  energetică a căminului liceului din Năvodari a fost inclus în lista publicată de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice pentru proiectele aprobate și finanțate din PNRR.
  • În cursul anului 2024. Primăria Năvodari va elabora proiectul tehnic. De asemenea, se vor executa lucrările de izolare a pereților exteriori cu sistem compact cu panouri termoizolante din spumă poliuretanică. 

Primăria Năvodari a semnat cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice contractul de finanțare pentru proiectul renovare  energetică  „Cămin nou liceu Năvodari“.
 
„Ulterior a fost emis și certificatul de urbanism, după ce, în prealabil, proiectul a fost depus în vederea finanțării, iar finanțarea a fost aprobată. Proiectul a fost inclus în lista publicată de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice pentru proiectele aprobate și finanțate din PNRR - Planul Național de Redresare și Reziliență, C10 – Fondul Local, I.3 - Reabilitarea moderată a clădirilor publice pentru a îmbunătăți serviciile publice prestate la nivelul unităților administrativ-teritoriale“, au transmis reprezentanții Primăriei Năvodari.

Pentru a se crea premisele execuției lucrărilor de renovarea energetică a clădirii - „Cămin nou liceu”, a fost contractat și elaborat Studiul de Fezabilitate. După aprobarea acestuia, în cursul anului 2024 ,se va elabora proiectul tehnic și se vor executa lucrările de izolare a pereților exteriori cu sistem compact de cu panouri termoizolante din spumă poliuretanică, placate cu tablă de aluminiu la exterior și bordareagolurilor (ferestre și uși) pe toate laturile exterioare, izolarea planșeului peste ultimul nivel cu vată minerală bazaltică și schimbarea tâmplăriei. 

Totodată, se va realiza și schimbarea corpurilor de iluminat cu corpuri economice de tip LED pentru un consum scăzut. Corpurile de iluminat vor fi prevăzute cu celule foto cu senzor de lumină naturală, cu randament optic mare. 

Pentru încălzire se vor utiliza două centrale termice în condensație, iar pentru răcire se vor  utiliza două pompe de căldură reversibile și se va monta o instalație de panouri solare cu tuburi vidate. Justificarea alegerii făcute rezidă într-o serie de avantaje tehnico-economice identificate în perioada de garanție și exploatare. 

Izolarea termică a fațadei, partea opacă, se va realiza prin termoizolarea pereților exteriori cu o grosime a termoizolației de 20 cm, iar termoizolarea acoperișului tip terasă se va realiza cu o grosime a termoizolației de 30 cm, izolarea termică a planșeului peste subsol realizându-se cu sisteme termoizolante cu o grosime a termoizolației de 10 cm.


PRECIZĂRI:
 

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:


Licitații Constanța: Primăria Orașului Năvodari, licitație deschisă pentru servicii de asigurare obligatorie și facultativă a imobilelor aflate în proprietatea orașului (DOCUMENT) 

Primăria Năvodari, județul Constanța scoate la licitație vânzarea unui teren în intravilan 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Două dosare pe rolul Tribunalului Costanța Primăria Năvodari a dat în judecată Inspectoratul de Stat în Construcții București și Inspectoratul Județean în Construcții Constanța. Iată ce au decis judecătorii

28 Apr 2024 405

Biroul Electoral a respins candidatura lui Matei la Primăria Năvodari! Se va adresa instanțelor de judecată

26 Apr 2024 706

Cumpărări directe Dumitru-Pan SRL a obținut un nou contract de la Primăria Năvodari. Firma va încasa 126.000 lei (DOCUMENT)

26 Apr 2024 333

Primăria Năvodari a semnat contractul de finanțare Grădinița nr. 3 „Lumea Florilor“ din Năvodari va fi renovată energetic

25 Apr 2024 404

Cumpărări directe Constanța Romtara Pest SRL, contract de 50.000 de euro cu Primăria Năvodari pentru dezinsecție aeriană (DOCUMENT)

21 Apr 2024 509

Cumpărări directe Constanța Cât plătește Primăria Năvodari pentru cosit zone verzi adiacente căilor publice (DOCUMENT)

19 Apr 2024 503

Cumpărări directe Constanța Lucris Servcom SRL se ocupă de instalarea luminițelor de Paște în Năvodari (DOCUMENT)

18 Apr 2024 441

Se cere anularea autorizației de construire Când s-ar putea lua o decizie în procesul dintre Prefectul Județului Constanța și Blue Ink Residence SRL?

14 Apr 2024 893

Primăria Năvodari caută salvamari pentru sezonul estival 2024. Contractul de peste 3,7 milioane de lei, scos la licitație (Document)

09 Apr 2024 674

Cumpărări directe Constanța Primăria Năvodari închiriază autocisternă pentru udat spații verzi (DOCUMENT)

07 Apr 2024 1066

Licitații Constanța Primăria Orașului Năvodari, licitație deschisă pentru servicii de asigurare obligatorie și facultativă a imobilelor aflate în proprietatea orașului (DOCUMENT)

01 Apr 2024 438

Primăria Năvodari, județul Constanța scoate la licitație vânzarea unui teren în intravilan

31 Mar 2024 680

Următorul termen stabilit în luna aprilie Decizii importante în dosarul JT Grup Oil SA vs. primarul și UAT Năvodari

31 Mar 2024 536

Primăria Năvodari anunță licitație pentru închirierea unor spații destinate birourilor

30 Mar 2024 479

Justiție Constanța Primăria Năvodari pierde un nou proces deschis Inspectoratului de Stat în Construcții

29 Mar 2024 783