Primăria Tuzla a primit undă verde de la APM Constanța pentru dezvoltarea proiectului Taberei de Copii din localitate

  • Valoarea proiectului este de 58 de milioane de lei și se are în vedere un termen de 36 de luni pentru finalizare.
 
 
Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa anunţă publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare pentru proiectul dezvoltat de către Primăria Tuzla, județul Constanța.
 
Mediul a decis că nu trebuie efectuat impactul asupra mediului, în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului, pentru proiectul: „Reabilitare, consolidare, modernizare, dotare tabără de copii, desființare clădiri c2, c3, c4, c5, c6, construire corpuri de clădire cu funcțiune de cazare, cantină și servicii, bazin de înot, terenuri de sport și împrejmuire, Comuna Tuzla, Județul Constanța”, propus a fi amplasat în judeţul Constanţa, comuna Tuzla, str. Constanței, nr.1C.
 
Proiectul deciziei de încadrare şi motivele care o fundamentează pot fi consultate la sediul autorităţii competente pentru protecţia mediului Constanta din Constanta, str. Unirii nr. 23, în zilele de luni - joi, între orele 9.00-13.30, vineri, intre orele 9-13, precum şi la următoarea adresă de internet http://apmct.anpm.ro.
   
Comentariile/Observaţiile/Propunerile publicului interesat se pot înainta până la data de 11.11.2022.
 

Date din proiect

 
Pe terenul cu nr. cad. 110566, ce se afla in patrimoniul UAT Tuzla, se propune construirea unui ansamblu de clădiri cu destinație turistică, respectiv cea de tabără pentru copii, cu următoarele funcțiuni generale: cazare, cantină, bazin semiolimpic, spații administrative, amenajare spații exterioare, terenuri activității sportive, spații de joacă. Strategia de intervenție presupune păstrarea clădirii existente C1, consolidarea și refunctionalizarea ei drept corp central pentru activitati social-culturale și desființarea corpurilor de clădire C2,C3,C4,C5,C6, aflate într-un stadiu avansat de degradare. Regimul de înălțime general propus este de P+1E, S+P+1E, D+P+2E.
 
Se propune construirea unor clădiri, care să se armonizeze funcțional-estetic cu vecinătatea și cadrul general al UAT, proporționată conform temei și așteptărilor beneficiarului, cu finisaje exterioare si interioare moderne de bună calitate, configurație adecvată destinației, echipamente moderne și dotări conform normelor și standarelor actuale, respectând totodată limitările și cadrul reglementat din punct de vedere al amenajării teritoriului.
 
Obiectivul propus raspunde unui potential local in prezent neexploatat, contribuind la dezvoltarea turistica a zonei si la definirea comunei Tuzla ca o alternativa turistica pentru litoralul tarii in general supraaglomerat. Totodata, realizarea taberelor de copii in spatii special amenajate, in locul unor hoteluri sau spatii inchiriate temporar, duce la o calitate superioara a experientei si la o mai buna organizare generala. Desi functiunea de tabara este una necesara litoralului, in prezent nu exista multe exemple de acest tip, indicand faptul ca functiunea propusa este justificata din punct de vedere al necesitatii. Ansamblul propus include si dotari de agrement, terenuri de sport si un bazin de inot ce pot fi folosite si de catre localnici, contribuind la paleta de activitati sportive comunitare.
 

Valoarea proiectului este de 58 de milioane de lei și se are în vedere un termen de 36 de luni pentru finalizare.
 
PRECIZĂRI:


Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise

 
Citește și

Primăria Tuzla reabilitează și dotează Tabăra de Copii cu un bazin de înot nou și alte facilități

 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Tuzla, județul Constanța, achiziție de mobilier școlar și pentru grădiniță

29 May 2024 219

Declarații de avere Constanța Averea și interesele Danielei-Alina Borcan, secretar general al comunei Tuzla (DOCUMENTE)

03 May 2024 725

Licitații Constanța Unitățile școlare din Tuzla vor fi dotate, prin Planul National de Redresare și Reziliență, cu mobilier școlar și echipamente digitale (DOCUMENTE)

29 Apr 2024 447

Contract de circa 600.000 lei Primăria Tuzla va delega prin concesiune Serviciul de iluminat public din comună (DOCUMENT)

25 Apr 2024 714

Primăria Tuzla, județul Constanța, organizează licitația pentru achiziția de mobilier școlar și echipamente digitale

14 Apr 2024 546

Primăria comunei Tuzla, județul Constanța, achiziționează servicii de salvare acvatică

13 Apr 2024 631

Primăria Tuzla, județul Constanța, contract pentru efectuarea de audit energetic! Iată cine se va ocupa

11 Apr 2024 518

Primăria Tuzla, județul Constanța, licitație importantă ce vizează delegarea gestiunii activității de sortare a deșeurilor

19 Mar 2024 543

Primăria Tuzla organizează licitație publică pentru închirierea unor spații comerciale din Piața Agroalimentară Tuzla

09 Feb 2024 643

9,9 milioane lei Primăria Tuzla din Constanța a atribuit contractul pentru reabilitarea străzilor locale (DOCUMENT)

01 Feb 2024 1162

Primăria Tuzla Taxa de salubrizare pe 2024 lei rămâne la valoarea de anul trecut

15 Jan 2024 1013

Primăria Tuzla, demersuri pentru proiectul de modernizare a drumurilor din localitate

29 Dec 2023 921

Primăria Tuzla. Modificări ale HCL-ului cu privire la asfaltarea mai multor străzi din comună (DOCUMENT)

28 Nov 2023 1119

Primăria Tuzla Până când se pot depune cererile pentru finanțare nerambursabilă pentru domeniul cultelor religioase din comună

22 Oct 2023 1147

Primăria Tuzla, județul Constanța, contract important ce vizează achizițiile publice

29 Sep 2023 1239