Primarul din Tortoman, declarat incompatibil, atacă în instanţă decizia ANI

Încă un primar constănţean a intrat în atenţia Agenţiei Naţionale de Integritate. Lucian Chitic, şeful administraţiei publice locale din comuna Tortoman, a fost declarat incompatibil de ANI pentru că ar fi avut concomitent funcţia de primar şi calitatea de comerciant persoană fizică în cadrul Chitic Lucian PF.
 
Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa stării de incompatibilitate în cazul a şapte aleşi locali din ţară. Unul dintre aceştia este Lucian Chitic, primarul USL al comunei constănţene Tortoman. „Lucian Chitic s-a aflat în stare de incompatibilitate începând cu data de 4 iunie 2008, întrucât a deţinut, simultan, funcţia de primar al comunei Tortoman, jud. Constanţa, şi calitatea de comerciant persoană fizică în cadrul Chitic Lucian P.F. Astfel, Lucian Chitic nu a respectat dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora «Funcţia de primar (...) este incompatibilă cu (...) calitatea de comerciant persoană fizică»”.

Primarul din Tortoman îngroaşă astfel rândurile primarilor şi viceprimarilor, foşti şi actuali, din judeţul Constanţa, pe care ANI i-a declarat incompatibili.
Lucian Chitic a declarat că până ieri după-amiază nu a primit nicio hârtie oficială prin care să i se aducă la cunoştinţă decizia ANI. „Încă nu am primit nimic. Am aflat din presă. Dar voi ataca în instanţă, pentru că acel PF a fost închis încă din 2005, de când deţineam funcţia de viceprimar al comunei. Am şi depus documente în acest sens la ANI. Repet, autorizaţia de funcţionare a PF-ului fusese anulată din 2005. Fapt pentru care nu înţeleg de ce sunt declarat incompatibil”, a explicat primarul comunei constănţene, Lucian Chitic, aflat la al doilea mandat în fruntea Primăriei Tortoman.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Tortoman, proiect de extindere a rețelei de iluminat public

17 Jan 2023 1202

Lucrări finalizate Tronsonului de drum reabilitat Medgidia – Tortoman - Siliștea, inaugurat de CJC

19 Sep 2018 1799

Şedinţă de Consiliu Local la Tortoman. Pe ordinea de zi apare proiectul pentru rectificarea bugetului local (document)

26 Oct 2016 2084

Locuitorii comunei Tortoman, fără curent electric timp de zeci de ore!

20 Sep 2016 2029

Vezi dacă te încadrezi Se caută secretar la Primăria comunei Tortoman

12 Jun 2016 2850

Organizația Județeană PSD Constanța a desemnat o nouă serie de candidați pentru funcția de primar la alegerile locale

07 Apr 2016 4241

Zi de sărbătoare la Tortoman Primarul Lucian Chitic, la ceas aniversar

02 Apr 2015 3234