Scările de acces spre plaja Modern din Constanţa rămân în paragină. Consilierii PNL îl acuză pe Decebal Făgădău că a „furat“ proiectul unui consilier liberal. Drept urmare, i-au trântit proiectul edilului-şef (document)

Consilierul local municipal PNL Mihaela Andrei l-a acuzat pe primarul Decebal Făgădău că şi-a însuşit, ca iniţiator, un proiect depus de ea în urmă cu mai multe luni. Proiectul consilierului municipal, având ca obiectiv „Recondiţionare şi modernizare trepte ce facilitează accesul la plaja Modern“, a fost înregistrat la secretariatul Consiliului Local în data de 25.04.2018 şi cuprinde patru articole, o scurtă expunere de motive şi un text care argumentează necesitatea şi oportunitatea executării acestei modernizări (în secţiunea „Documente“ puteţi vizualiza proiectul depus de alesul local PNL).
Prin intermediul proiectului, Andrei cere şi ca treptele de la plaja Modern să fie date în administrarea societăţii Consiliului Local, Confort Urban.
 
Un proiect similar, iniţiat de primarul Decebal Făgădău, a picat ieri în şedinţa de Consiliu Local Municipal. Proiectul nr. 23, pentru modificarea HCL nr. 63 din 2013 privind aprobarea contractului de delegare a gestiunii serviciilor publice de administrare a domeniului public şi privat din municipiul Constanţa, nu a fost votat de consilierii locali liberali. Aceştia şi-au motivat votul negativ prin faptul că primarul nu a dorit să o treacă în calitate de co-iniţiator la proiect şi pe colega lor, Mihaela Andrei, cea care ar fi făcut primul pas pentru preluarea şi recondiţionarea treptelor de la plaja Modern.
 
Prin urmare, şi în următoarea perioadă, constănţenii vor înjura când vor merge să se bronzeze sau să facă o baie în mare pe plaja din centrul oraşului. Treptele vor rămâne în aceleaşi stadiu din cauza unor orgolii.
 
În timp ce consiliera PNL îl acuză pe primarul Făgădău că „i-a furat proiectul, că nu comunică şi că se comportă ca un vătaf“, edilul-şef spune că Mihaela Andrei trebuie să citească de urgenţă Legea 215 a administraţiei publice locale şi să înveţe să depună corect proiectele de hotărâre dacă doreşte ca acestea să fie luate în calcul de executiv şi supuse mai departe votului plenului CLM.
 
„Nu poţi să arunci trei vorbe pe o coală de hârtie şi să spui că ai făcut un proiect. Fără notă de fundamentare, fără expunere de motive. Eu am propus aprobarea transferului acelor scări către Confort Urban pentru a putea fi reabilitate. Eu nu bat câmpii cum fac alţii. Asta e. Din cauza liberalilor, acele scări vor rămâne în aceeaşi situaţie“, a precizat Decebal Făgădău.
 
Demersul consilierei PNL este ceva mai vechi. Mihaela Andrei a solicitat, în urmă cu mai multe luni, conducerii Confort Urban, în cadrul Comisiei de Organizare şi Dezvoltare Urbanistică a Consiliului Local Municipal, repararea şi modernizarea scărilor de acces pietonal către plaja Modern, înainte de startul sezonului estival.

În acest context, consilierul municipal al PNL Constanţa a cerut şi Primăriei Constanţa dezafectarea şi reabilitarea de urgenţă a acestor scări din bugetul administraţiei publice, locale astfel încât cetăţenii, localnici sau turişti, să le poată parcurge în siguranţă.
 
Pe de altă parte, ce-i drept, au trecut mai bine de trei ani de la dorinţa declarată a primarului Decebal Făgădău de a amenaja zona de acces în Portul Turistic Tomis şi, până în prezent, nu a fost parcursă nici măcar prima fază a proiectului, şi anume darea în administrare a scărilor către SC Confort Urban SRL. S-a încercat ieri, însă, din cauza scandalului creat, proiectul, aşa cum spuneam, nu a trecut de votul plenului CLM.

 
În anul 2015, primarul Făgădău afirma că va investi nouă milioane de euro, din bugetul Uniunii Europene şi din cel local, în amenajarea integrată a zonei de acces pe o lungime de aproximativ 2,6 km, de la Comandamentul Marinei până în dreptul străzii Mihai Eminescu. Între timp, zona spaţiului verde din jurul scărilor a fost invadată de gunoaie, de copaci crescuţi sălbatic.

Ce spune reprezentantul Confort Urban 

Scările care asigură accesul către plaja Modern ar putea fi reabilitate cu fonduri de la Uniunea Europeană. Directorul general al Confort Urban, Constantin Florian Andrei, a declarat că partea de faleză nu se află în administrarea societăţii pe care o conduce, însă, în cazul în care aceasta va fi predată firmei, vor fi făcute demersurile necesare în vederea accesării de fonduri europene pentru reabilitarea treptelor.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Frangopol Mihaela

28 Jul, 2019 12:53

Se acuza reciproc. Intre timp , dupa porcaria cu marele lor festival, 3/4 din plaja Modern a devenit teren viran, iar pe sfertul ramas, au aprobat o mizerie cu bar , sezlonguri si umbrele , pe toata plaja Modern. Aceasta plaja a fost de cand o stiu eu, plaja constantenilor. Din plaja reabilitata nu a ramas mai nimic. Masinile umbla si se parcheaza , cum vor ele, fara vreo problema. Pentru ce au platit constantenii partea romaneasca de reabilitare.? Este o bataie de joc maxima ! Platesc astia in vreun fel ? Se lauda cu cel mai mare festival din Europa , organizat pe plaja . Fara rusine si intr-o deplina nesimtire ! Cate din tari europene sunt atat de demente incat sa-si strice plajele ? Exista, din pacate una singura : Romania ! UE , chiar nu monitorizeaza investitia asta facuta cu banii lor ? Poate OLAF ar trebui anuntat, daca perioada de monitorizare mai este valabila . Revin : PLAJA MODERN ESTE A CONSTANTEI , nu a astora de la primarie sau apele romane . Rusine sa le fie !

Articole asemanatoare

Consultanța pentru „Mordenizarea infrastructurii feroviare din Portul Constanța – Etapa I, Valu lui Traian“, estimată la 1,96 de milioane de euro (DOCUMENT)

20 May 2024 269

CJC cere acord de mediu pentru proiectul „Conservare, protejare și punere în valoare a biodiversității în cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța”

19 May 2024 617

Aurel Palade a fost reconfirmat manager la Teatrul pentru Copii si Tineret Constanța „Căluțul de Mare” (DOCUMENT)

19 May 2024 404

Cumpărări directe Un singur ofertant interesat de realizarea unui studiu de fezabilitate aferente pentru stațiile de reîncărcare vehicule electrice în municipiul Constanța (DOCUMENT)

18 May 2024 467

Consiliul Local al comunei Valu lui Traian, județul Constanța, convocat în ședință ordinară. Lista proiectelor pe ordinea de zi

17 May 2024 660

COMVEX SA anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare pentru proiectul propus fi amplasat în Constanta, Incinta Port

17 May 2024 318

IGPR Proiectul PDP 2 - „Întărirea capacității naționale în domeniul cooperării polițienești internaționale și combaterea infracționalității” a fost implementat

16 May 2024 415

Guvernul RomânieiUpdate-Proiectele de acte normative incluse pe agenda ședinței Guvernului României din 16 mai 2024

16 May 2024 265

Guvernul RomânieiProiectele de acte normative incluse pe agenda ședinței Guvernului României din din 16 mai 2024

16 May 2024 264

Ședință de Guvern, joi Un proiect vizează Memorandumul de înțelegere privind controlul statului portului în regiunea Mării Negre

15 May 2024 467

Cumpărări directe Constanța Apă Canal Proiect SRL, un nou contract adjudecat de la Primăria Năvodari (DOCUMENT)

15 May 2024 529

Primăria Orașului Cernavodă reabilitează termic mai multe blocuri de locuințe. Ce valoare are contractul (DOCUMENT)

14 May 2024 464

Instituţiile de cultură vor avea posibilitatea să păstreze 50% din veniturile pe care le obţin prin închirierea spaţiilor

14 May 2024 454

Deputații au decis ca toate costurile aferente preluării fugarilor să fie avute în vedere la stabilirea cheltuielilor judiciare

14 May 2024 459

Foști parteneri cu fiul senatorului PSD Paul Stănescu Primăria Năvodari se opune dizolvării Bizantine Art Proiect SRL, controlată de familia preotului Iscru, din Dăeni (DOCUMENTE)

14 May 2024 569