Administratie locala

Un nou sens giratoriu în Eforie Sud! Pentru realizarea lui se va face un schimb de teren cu CJC (document)

Traficul intens din timpul sezonului estival încearcă nervii turiștilor și ai constănțenilor care traversează sudul litoralului.
 
Drumul european 87 este suprasolicitat de șoferi, iar din acest motiv apar blocaje în intersecțiile din Eforie. Pentru a mai reduce aglomerația și a fluidiza traficul, Primăria Eforie și Consiliul Județean Constanța fac demersuri pentru înființarea unui sens giratoriu între străzile Republicii și Doctor Climescu din Eforie Sud. În acest sens, între Primăria Eforie și Consiliul Județean Constanța va fi făcut un schimb de terenuri.
 
Consiliul Județean Constanța se întrunește în ședință ordinară pe 28 septembrie. Printre proiectele de pe ordinea de zi se află și cel privind aprobarea transmiterii unei solicitări către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și Ministerul Sănătății în vederea aprobării schimbării destinației unui teren în suprafață de 950 mp aflat în proprietatea Județului Constanța și administrarea Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sfântul Apostol Andrei” Constanța.
 
Consiliul Județean Constanța urmează să transmită o solicitare către MDRAP pentru aprobarea schimbării destinației unui teren în suprafață de 950 mp, din terenul aferent Secției Recuperare Fizică și Balneologie, Eforie Sud aflat în proprietatea județului Constanța, în vederea realizării unui sens giratoriu în localitatea Eforie Sud, în zona intersecției străzii Republicii și străzii Doctor Climescu.
 
UAT Eforie va ceda către județul Constanța în schimbul terenul solicitat o altă suprafață de teren, de 950 de mp, aflat în vecinătatea secției unității spitalicești din Eforie Sud.
 
Din nota de fundamentare privind realizarea sensului giratoriu întocmită de Direcția Administrarea Domeniului Public și Privat din cadrul Primăriei Orașului Eforie și înregistrată la CJC în 30.08.2018, rezultă faptul că Drumul European 87 nu mai poate prelua capacitatea fluxurilor de trafic în timpul sezonului estival. Din acest motiv, UAT Eforie va construi sensul giratoriu menționat.
 
Proiectul de hotărâre poate fi vizualizat în secțiunea „Documente”.
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Revista presei locale

29 Sep 2018 506

Accident rutier în Agigea. Două autoturisme implicate. Unul a fost proiectat într-o curte. O persoană rănită (galerie foto)

19 Aug 2018 2482

UPDATE 2 Tir răsturnat la sensul giratoriu de la Agigea! Drumul de la Eforie Nord spre Agigea, blocat! (galerie foto+video)

22 Jul 2016 9577

Poliţia Română Aglomeraţie pe tronsonul Lazu- Agigea- Eforie Nord. Se circulă îngreunat

18 Jul 2016 1571

Accident str. Hatman Arbore. Neacordarea de prioritate, bat-o vina!

04 Jun 2016 1150

Aflat în timpul său liber Un poliţist a intrat cu maşina într-o ambulanţă ce transporta o pacientă

08 Jul 2015 1208

Coadă de maşini la sensul giratoriu de peste un kilometru. Vezi unde

22 Jul 2012 1206