Administratie locala

Va funcţiona în fiecare zi Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică Cernavodă şi-a deschis pentru prima dată porţile

O zi cu valenţe multiple pentru Cernavodă! Sâmbătă, chiar în ziua în care Podul „Anghel Saligny“ a împlinit 120 de ani de la inaugurare, în oraşul de pe malul Dunării, turismul a făcut un pas în faţă. A fost ziua în care s-a inaugurat unul dintre proiectele administraţiei publice locale: Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică (CNIPT) Cernavodă. La Casa de cultură „I.D. Chirescu“, managerul de proiect a prezentat toate investiţiile făcute la acest obiectiv. Printre invitaţii primarului Gheorghe Hânsă s-au numărat profesorul Sorin Colesniuc, directorul Muzeului „Callatis“, Corina Martin, preşedinta Asociaţiei de Promovare a Turismului Litoral - Delta Dunării, viceprimarul Gheorghe Pleşa, prof. univ. dr. Gheorghe Dumitraşcu (fost senator al României) şi Adrian Cârlescu, autorul unei „biografii“ turistice a oraşului Cernavodă, care şi-a lansat cea mai recentă lucrare cu prilejul inaugurării Centrului de Informare şi Promovare Turistică. „Am dorit să avem o istorie la zi a oraşului Cernavodă. Mai mult decât atât, aici veţi găsi şi informaţii despre un proiect a cărui documentaţie o vom vota luni (n.r. astăzi)“, a declarat primarul Gheorghe Hânsă.
 
În iulie 2013, Primăria oraşului Cernavodă iniţia proiectul „Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică Cernavodă“, finanţat prin Programul european „Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului“. În septembrie 2014, a fost semnat contractul de finanţare şi au fost demarate lucrările. Obiectivul general al proiectului îl constituie promovarea potenţialului turistic românesc, cu precădere a potenţialului turistic din zona Cernavodă, în ţară şi în străinătate, prin crearea Centrului Naţional de Informare şi Promovare Turistică în oraşul Cernavodă, în scopul creşterii numărului turiştilor.
 
Ce va promova noul centru turistic? În primul rând, Podul „Anghel Saligny“, ajuns la venerabila vârstă de 120 de ani chiar în ziua inaugurării CNIPT Cernavodă, Aşezarea neolitică de tip Tell „Gânditorul şi Femeia şezând“, Cetatea romană Axiopolis, dar şi alte şase clădiri istorice aflate în apropiere. Nu mai puţin important, de promovare vor beneficia şi Cetăţile Capidava şi Sucidava, dar şi Muzeul de Artă „Dinu şi Sevastia Vintilă“ din Topalu.

De astăzi, CNIPT va funcţiona la capacitate maximă, săptămâna trecută, cele două posturi scoase la concurs fiind ocupate de Andra Dane, care va fi directorul centrului, şi de Georgiana Maravele. Ambele vor avea statut de funcţionar public şi vor lucra de luni până duminică, de la ora 10.00 până la ora 17.00, la noul obiectiv de informare turistică.

Citeşte şi

Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică, un proiect finalizat cu succes la Cernavodă 
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria orașului Cernavodă, judeţul Constanța face angajări. Ce post este scos la concurs

03 Mar 2019 999

A semnat cu Primăria Cernavodă O firmă din Bucureşti va oferi asistenţă tehnică în cadrul proiectului „Restaurarea moştenirii culturale şi promovarea produsului turistic Hamangia“ (document)

05 Feb 2019 1054

Capitalul social al societăţii Utilităţi Publice Cernavodă SRL a fost majorat

28 Jan 2019 690

Ce societate furnizează materiale antiderapante pentru activitatea de deszăpezire din Cernavodă. Ce valoare are contractul (document)

22 Jan 2019 645

Un nou contract a fost atribuit către Pegas Impex SRL de către Primăria Cernavodă (document)

15 Jan 2019 1115

Primăria Oraşului Cernavodă scoate la concurs mai multe posturi vacante

03 Nov 2018 619

Primăria Oraşului Cernavodă scoate la concurs mai multe posturi vacante

27 Oct 2018 606

O firmă din Băicoi va reabilita şi moderniza străzile din Cernavodă (document)

30 Aug 2018 523

Atenţie, şoferi! Podul „Sfânta Maria“ de la Cernavodă intră în reabilitare (document)

14 Aug 2018 3772

O firmă cu zero angajaţi se va ocupa de organizarea Zilelor Oraşului Cernavodă 2018 (document)

13 Aug 2018 852

Cine va prepara şi furniza mesele calde la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Cernavodă (document)

07 Aug 2018 1100

Primăria Cernavodă reabilitează Grădiniţa numărul 3! Iată ce firmă se va ocupa de lucrări! (document)

30 Jul 2018 637

Topcadex SRL a semnat cu Primăria Cernavodă. Firma va întocmi documentaţia de cadastru pentru unele imobile (document)

11 Jul 2018 1921

ABC Val SRL va amenaja spații verzi pentru locuitorii orașului Cernavodă (document)

01 Jul 2018 1150

Creşa nr. 1 din oraşul Cermavodă va fi reabilitată şi modernizată (document)

30 May 2018 1030