Mazare "Ar fi bine ca tara sa fie un santier"

1224704489.jpg

La "cel mai important moment al mandatelor sale", Radu Mazare a declarat ca prefera un santier in detrimentul circului si al unei arene de box

Echipa PSD-ista de la malul marii si-a facut inca o data aparitia in fata electoratului constantean, la ceremonia de punere a pietrei de temelie a primului bloc de locuinte ieftine pentru tineri. Desi campania electorala nu a inceput in mod oficial, trupa social-democrata inscrisa in cursa electorala de la sfarsitul lunii noiembrie a fost alaturi de greii PSD-isti sositi la Constanta la inaugurarea lucrarilor cartierului de locuinte "Baba Novac". Langa primarul Radu Mazare si presedintele Consiliului Judetean, Nicusor Constantinescu, au mai fost prezenti presedintele PSD, Mircea Geoana, Miron Mitrea - seful de campanie, Liviu Dragnea - vicepresedintele partidului, precum si cei 14 aspiranti la un fotoliu in parlamentul tarii. Nici Inalt Preasfintia Sa Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, nu a lipsit de la eveniment, oficiind, alaturi de un sobor de preoti, o slujba de sfintire a locului ce se va da spre folosinta tinerilor. Chiar daca autoritatile sperau sa aiba un auditoriu mult mai numeros, cel putin numarul celor care au aplicat la acest program, asteptarile lor au fost inselate: persoane de varsta a III-a, cei mai multi veniti sa-i vada in carne si oase "pe cei de la televizor", muncitori din santier pusi laolalta cu multimea si prea putini tineri.

"Cel mai important moment al mandatelor mele"

Echipat in stilul caracteristic ultimelor aparitii fastuoase, de aceasta data doar cu casca de constructor si cu vestimentatia care denota lupta constanta pe care o are cu DNA-ul, Radu Mazare a deschis manifestarea, laudandu-se ca este "cel mai important moment al mandatelor sale". "Acum facem ceva pentru tine. Acesta este primul bloc din cele 12.000 de locuinte pe care le vom face in acest mandat". In maniera proprie, mai mult sau mai putin elegant, edilul nu a uitat sa isi compare initiativa cu ceea ce actuala guvernare nu s-a gandit sa intreprinda in cei patru ani de cand este in fruntea tarii: "In viitor, Constanta va fi un imens santier. Ar fi bine ca intreaga tara sa fie asa, nu o arena de box si circ, cum ne-am obisnuit". Asa spune traditia, la fiecare temelie de casa, trebuie pus un hrisov cu cei care au contribuit la ridicarea casei. Urmand obiceiul, dupa ce IPS Teodosie a oficiat slujba de sfintire, Mazare, impreuna cu unul dintre cei care se va muta in casa noua, a pus inscrisul la baza primului bloc. "Azi, cu voia lui Dumnezeu, punem temelia primului bloc de locuinte destinate tinerilor constanteni. Programul a fost initiat de primarul Constantei, sprijinit de CL Constanta. Primaria pune la dispozitie, cu titlu gratuit, terenul de 2,5 hectare, a realizat proiectele de executie pentru bloc, utilitati, infrastructura, retea de iluminat stradal (...). Dumnezeu sa ne ajute ca visul celor 16.394 de tineri sa se transforme in realitate! Doamne ajuta!"

"Preturile cuprind TVA"

Dupa ce a scos in evidenta ca profitul firmelor constructoare va fi unul minim, pentru ca acestea "au inteles ca lucreaza pentru Constanta, fiind un angajament pe termen lung", edilul tomitan a completat ca preturile facute publice pentru fiecare metru patrat de locuinta includ taxa pe valoarea adaugata: "Toate taxele sunt incluse in acest pret. Daca se va schimba la guvernare ceva, acest proiect va fi scutit de TVA".

"In situatii de criza, noi construim"

Nicusor Constantinescu, prezent in prima linie PSD-ista, nu a omis sa scoata in prim plan faptul ca, intr-un context global instabil, "la Constanta se construieste", mai ales ca este un moment propice pentru putina promovare electorala. "Asta e garantia ca echipa PSD-ista poate salva Romania. Construim blocuri, ajutam pensionarii... Noi ne tinem de cuvant si vrem ca acest program sa mearga mai departe in toata tara". Nelipsit de la actiuni de acest gen, promotoare ale doctrinei social-democrate, Mircea Geoana, convins ca in noiembrie echipa sa va ajunge la guvernare, a evidentiat faptul ca aceasta casca de constructor care i-a fost inmanata o va pastra pentru perioada de dupa 30 noiembrie, cand "toata Romania trebuie sa devina un imens santier". "Eu sunt cu casca pregatita. Criza poate fi o oportunitate pentru tara noastra, poate fi sansa de a imbina protectia sociala cu cresterea economica".

Scris de: {autor}Claudia CANDET {/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Fost președinte în Curtea de Apel Constanța, fost judecător al Curții Supreme, acum notar public în oraș (FOTO)

17 Jun 2024 492

Conducerea Curții de Apel Constanța și a Tribunalului, în atenția Consiliului Superior al Magistraturii

14 Jun 2024 443

Știri justiție Constanța Andreea Octavia Panait și Teodora Boicescu rămân președinți în Tribunalul, respectiv Judecătoria Constanța, a decis CSM

14 Jun 2024 385

Oficial de la BEJ Constanța! Florin Mitroi este președintele CJ Constanța. Câte voturi au obținut ceilalți contracandidați?

13 Jun 2024 931

Câte secții de votare din județul Constanța au finalizat procedurile legate de procesul de vot

10 Jun 2024 816

#Alegerilocale2024 Rezultate parțiale CJC. Florin Mitroi, noul președinte al Consiliului Județean Constanța

10 Jun 2024 7065

Alegeri locale 2024 Președintele BEJ Constanța, Iulia Opariuc Dan despre procesul electoral din județul Constanța (VIDE)

09 Jun 2024 1665

Alegeri locale Constanța Președintele unei secții de votare din Hârșova a plecat acasă cu ștampila de control! Ce spune IPJ Constanța?

09 Jun 2024 699

Eleni Cristina Marcu, fost vicepreședinte al Curții de Apel Constanța, desemnată membru în Comisia de evaluare a activității judecătorilor de la Curtea Supremă

07 Jun 2024 612

Afaceristul George Secărea, acțiune extraordinară la Curtea de Apel Constanța pentru „salvarea“ PUZ-ului terenurilor din strada Belvedere

05 Jun 2024 534

Alegeri locale 2024 Cine sunt reprezentanții partidelor politice în Biroul Electoral Județean Constanța (DOCUMENTE)

04 Jun 2024 1080

George Secărea, cu PUZ-ul anulat definitiv pentru terenurile din strada Belvedere, din Constanța! Curtea de Apel explică de ce (MOTIVARE)

02 Jun 2024 859