Secretarul primariei din Chirnogeni, bun de plata

Prins cu mata-n sac, Nicolae Manoiu a demisionat

Prefectura va sesiza controlul audit din cadrul Directiei de Finante

Conducatorii unitatilor administrativ-teritoriale s-au obisnuit cu incalcarea legii, dat fiind faptul ca, ani la rand, compartimentul juridic si de contencios administrativ al Prefecturii nu a functionat la parametri legali. Vechea administratie se multumea sa incheie note de constatare, pe care le pastra la blat, recurgand apoi la santajarea primarilor sau secretarilor de primarii. Acum Prefectura are o alta politica. Sa verifice la sange functionarii publici care- si desfasoara activitatea in primariile cu probleme. Saptamana aceasta, in urma unor sesizari, reprezentanti ai compartimentului juridic din cadrul Prefecturii au purces la un control la primaria din Chirnogeni. Angajatii institutiei au fost tare mirati ca dupa atata timp cineva de la judet indrazneste sa efectueze un control. Ca si in alte cazuri, secretarii, fie din nestiinta, fie din rea-vointa, au fost gasiti cu lipsuri mari. Secretarul din Chirnogeni, Nicolae Manoiu, a demisionat in urma verificarii deoarece nu a incalcat atat legea administratiei, cat si pe cea a functionarului public. Manoiu se face vinovat de organizarea de licitatii fara respectarea procedurilor legale, lipsa caietelor de sarcini, precum si incadrare personal si tinere in plata a Mariei Bredeanu. Primarul localitatii, Maria Vlad, a recunoscut ca au avut un control de la judet, iar Manoiu a fost prins in ofsaid. Vlad a declarat ca secretarul de ocupa, printre altele, si de compartimentul de incadrare personal. Desi stia ca incalca legea, acesta a tinut-o in plata pe statele primariei pe numita Maria Bredeanu, care pana la data de 30.05.2002 figura cu handicap de grad I, avand dreptul la insotitor si indemnizatie aferenta. Dupa aceasta data, comisia de examinare medicala a decis ca Bredeanu nu mai poate figura cu gradul I de handicap, deoarece boala a involuat. Astfel, Mariei i s-a stabilit handicapul la gradul II, ceea ce presupune renuntarea la insotitor. Totusi, Manoiu a continuat sa-i acorde indemnizatia de insotitor, prejudiciind astfel bugetul local. Acest incident poate face obiectul unui dosar penal. Pentru recuperarea banilor proveniti din indemnizatia de handicap, acordata de Manoiu in afara legii, Prefectura va sesiza controlul audit din cadrul Directiei de Finante si, eventual, Politia Economica. Vom reveni in numerele noastre viitoare si cu alte nereguli pe care locuitorii comunei ni le-au reclamat, de aceasta data vizavi de primarita Vlad Maria.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații Constanța Primăria Mangalia investește peste 2,6 milioane de euro în creșterea eficienței energetice a Liceului Callatis (DOCUMENT)

14 May 2024 518

Bursa Română de Mărfuri, Terminalul Constanța, vinde vagoane, materiale refolosibile feroase și neferoase și cumpără robineți (DOCUMENTE)

13 May 2024 428

Licitații Constanța Primăria Cernavodă vinde trei terenuri. Iată care sunt acestea

13 May 2024 1177

Primăria comunei Corbu, județul Constanța, bate palma cu o firmă pentru eficientizarea sistemului de iluminat public (DOCUMENT)

10 May 2024 1690

Licitații Constanța SRCF Constanța închiriază spații și terenuri (DOCUMENT)

10 May 2024 391

Cumpărări directe Constanța Primăria Independența investește în construirea unui podeț pe strada Bradului din localitate (DOCUMENT)

10 May 2024 364

Cumpărări directe Constanța Primăria Independența investește în construirea unui podeț în localitatea Tufani (DOCUMENT)

10 May 2024 329

RAR cumpără servicii de curățenie pe doi ani pentru cele 21 de reprezentanțe, inclusiv Constanța. Contract estimat la peste patru milioane de euro (DOCUMENT)

09 May 2024 380

Licitații Constanța Primăria Ghindărești cumpără echipamente digitale pentru unitățile de invățământ din comună (DOCUMENT)

08 May 2024 338

Licitații Constanța Primăria Comunei Independența vinde mai multe apartamente

02 May 2024 720

Cumpărări directe Constanța Primăria Medgidia, licitație deschisă pentru servicii de asistență și dezvoltare programe software (DOCUMENT)

02 May 2024 1239

Cumpărări directe Universitatea Ovidius din Constanța investește în servicii de mentenanță și asistență tehnică aplicație EMSYS (DOCUMENT)

02 May 2024 498

Licitații Constanța Primăria Adamclisi a atribuit un contract de peste 800.000 de lei către două firme din București și Ploiești. Despre ce este vorba (DOCUMENT)

01 May 2024 622

Licitații Constanța Cine va asigura paza, protecția, supravegherea permanentă și transport valori pentru sediile CERONAV? (DOCUMENT)

01 May 2024 501

Licitații Constanța Școala Gimnazială nr. 1 din Chirnogeni va fi dotată cu echipamente digitale și mobilier. Investiție de aproximativ un milion de lei (DOCUMENT)

30 Apr 2024 491