#ConstanțaEsteBine 11 septembrie 2023. Începem o săptămână din septembrie, odată cu prima zi oficială de ”școală”


 
Începem o săptămână din septembrie, odată cu prima zi oficială de ”școală”.
Dar am realizat până acum că viața însăși este o școală și zilnic ne primim lecțiile de care avem nevoie să deschidem ochii.
Vă invit și eu la ”școală” de Echinocțiul de toamnă, pe 22 septembrie, la un Webinar în care să discutăm despre pregătirile de făcut în această perioadă, pentru a ne confrunta mai eficient cu ceea ce urmează.
 
Iar Osho ne oferă lecții utile în cartea sa ”Intimitatea, încrederea în sine și în celălalt”
”Nu poți iubi un om care se urăște.
 
Iar pe acest pământ nefericit, aproape fiecare om se urăște, fiecare om se condamnă.
Cum să iubești un om care are o poziție acuzatoare față de sine? Nu te va crede.
 
Când el însuși nu se iubește, cum îndrăznești să-l iubești tu? El nu se poate iubi pe sine – cum poți să-l iubești tu? Te va suspecta de vreo înșelătorie, de vreun joc, de vreun interes. Va suspecta că vrei să-l înșeli în numele iubirii. Va fi foarte circumspect, precaut, iar bănuiala lui îți va otrăvi ființa. Dacă iubești un om care se urăște, încerci să-i distrugi ideea despre sine. Și nimeni nu renunță la ideea lui despre sine; asta este identitatea lui. Se va lupta cu tine, va căuta să dovedească faptul că el are dreptate și tu greșești.
 
Asta se întâmplă în toate relațiile de iubire – prefer să le numesc așa-zisele relații de iubire. Se întâmplă între fiecare soț și soție, între fiecare bărbat și femeie, între toți îndrăgostiții. Cum să distrugi ideea celuilalt despre sine? Asta este identitatea lui, este eul lui, așa se cunoaște el pe sine. Dacă îi iei această idee, nu va mai ști cine este. E prea riscant; nu poate renunța atât de ușor la ideea lui. Îți va dovedi că nu merită să fie iubit, că merită doar să fie urât. Și la fel stau lucrurile cu tine. Și tu te urăști; nu poți să lași pe nimeni să te iubească. Când cineva vine spre tine cu o energie iubitoare, te faci mic, îți vine să fugi, ți-e frică. Știi foarte bine că nu ești demn e a fi iubit, știi că numai la suprafață pari foarte bun, foarte frumos; în adâncul ființei tale ești urât. Și dacă îl lași pe acel om să te iubească, mai devreme sau mai târziu – o să fie mai devreme decât mai târziu – va ajunge să știe cine ești în realitate.
 
Cât timp poți să te prefaci în fața unei persoane cu care trăiești în dragoste? Poți să te prefaci la piață, poți să te prefaci în altă parte – zâmbete, numai zâmbete. Poți să joci un teatru grozav. Dar dacă trăiești cu o persoană douăzeci și patru de ore pe zi, e obositor să zâmbești. Zâmbetul te obosește, pentru că e fals. E doar o mișcare a buzelor și buzele obosesc. Cum poți să fii veșnic dulce? Amăreala ta va ieși la suprafață. De aceea când luna de miere s-a terminat, totul s-a terminat. Amândoi ați cunoscut realitatea celuilalt, amândoi ați cunoscut falsitatea celuilalt.
 
Omului îi e frică să fie intim. Să fii intim înseamnă să lași la o parte teatrul. Iar tu știi cine ești – un om fără valoare, învățătorii, preoții, politicienii toți ți-au spus că ești un om fără valoare, ești un gunoi.
 
Nimeni nu te-a acceptat vreodată.
Nimeni nu ți-a dat sentimentul că ești iubit și respectat, că ești dorit – că această existență îți va simți lipsa, că această existență nu va mai fi la fel fără tine, că vei lăsa în urma ta un gol.
 
Fără tine, acest univers o să-și piardă o parte din poezie, o parte din frumusețe; va lipsi un cântec, va lipsi o notă, va rămâne un gol – nimeni nu ți-a spus asta.
Și asta mă străduiesc eu să fac aici: să distrug neîncredere în tine care ți-a fost insuflată, să distrug auto-condamnarea care ți-a fost impusă, să ți le iau și să-ți dau sentimentul că ești iubit și respectat, iubit de existență. Dumnezeu te-a creat pentru că te-a iubit. Te-a iubit atât de mult încât nu a rezistat tentației de a te crea.
...
Relaxează-te în ființa ta, ești iubit și respectat de către întreg. De asta întregul respiră în tine, pulsează în tine. O dată ce simți respectul extraordinar, iubirea întregului și încrederea lui în tine, vei începe să prinzi rădăcini în ființa ta. Vei avea încredere în tine. Și numai atunci vei putea să ai încredere în mine, numai atunci vei putea să ai încredere în prietenii tăi, în copii tăi, în partenerul tău de viață. Numai atunci vei putea să ai încredere în copaci și în animale și în stele și în lună. Atunci nu va mai fi o problemă de a avea încredere în asta sau în aia; vei avea încredere pur și simplu.”
 
Vă las astăzi cu acest citat din Osho, care nu prea are nevoie de comentarii.
Doar aș repeta o propoziție: ”te-a iubit atât de mult încât nu a rezistat tentației de a te crea”.
Haideți să facem astăzi un exercițiu util – să simțim cu toată ființa, cu corpul fizic și câmpurile sale de energie – că suntem atât de iubiți de Creator – de cel care REAL ne-a dat viață – încât în fiecare secundă respirăm această iubire. Să simțim că aparținem Câmpului Creației. Că suntem o componentă din ceva mult mai mare și mai important decât noi înșine.
 
Cum se trăiește în acest fel, ȘTIIND că suntem o parte din întreg, pe care Creatorul o valorizează și prețuiește?
Exersăm?
 
O zi cât mai frumoasă și un început bun de săptămână școlară pentru toată lumea
 
Cu iubire,
 
 
Articol și foto preluate de pe Facebook/Zyanna Orinda

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#ConstanțaEsteBine 1 decembrie 2023. La mulți ani pentru noi toți

01 Dec 2023 423

#ConstanțaEsteBine 29 noiembrie 2023 Ne apropiem de final de lună calendaristică și încetișor, de final de an

29 Nov 2023 510

#ConstanțaEsteBine 25 noiembrie 2023 Sâmbătă seara, în furtună de luna plina

25 Nov 2023 806

#ConstanțaEsteBine 24 noiembrie 2023 Final de săptămână de muncă, lună în creștere cu energie intensă

24 Nov 2023 592

#ConstanțaEsteBine 22.11.2023 Ce zi frumoasă numerologic!

22 Nov 2023 553

#ConstanțaEsteBine 17 noiembrie 2023 Luna continuă creșterea pe cer

17 Nov 2023 463

#ConstanțaEsteBine 16 noiembrie 2023 A început bine postul Crăciunului

16 Nov 2023 477

#ConstanțaEsteBine 15 noiembrie 2023. Ne îndepărtăm de luna nouă și înaintăm odată cu creșterea puterii lunii, spre primul pătrar

15 Nov 2023 512

#ConstanțaEsteBine 14 noiembrie 2023. Cum sunteți dragii mei, după atâtea întorsături energetice și electromagnetice?

14 Nov 2023 584

#ConstanțaEsteBine 13 noiembrie 2023 Lună nouă în Scorpion, Soare în Scorpion, planeta Marte în Scorpion

13 Nov 2023 573

#ConstanțaEsteBine 11.11.2023 Portal de energie intensă, ce poate fi folosită pentru cultivarea unor obiceiuri utile

11 Nov 2023 587

#ConstanțaEsteBine 9 noiembrie 2023 - Am intrat în ”linie dreaptă” în zilele dinaintea portalului energetic 11.11

10 Nov 2023 430

#ConstanțaEsteBine Ne aflăm în mijloc de săptămână în plină perioadă de lună în scădere

09 Nov 2023 493

#ConstanțaEsteBine 7 noiembrie 2023. O zi cu energie de curățenie, ordine, aranjare și echilibrare

07 Nov 2023 597

#ConstanțaEsteBine 6 noiembrie 2023. Intrăm din ce în ce mai în profunzime în sezonul Scorpionului, cu toate ale sale

06 Nov 2023 534