#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie – partea a doua – ziua 4 14 martie 2024 Energia lunii în creștere începe să se simtă


Valul 3 de energie – partea a doua – ziua 4
14 martie 2024
Energia lunii în creștere începe să se simtă.

Se rețin nu doar minerale, vitamine și uleiuri esențiale în corp. Se rețin și mai multe gunoaie, ofense și energii parazitare. Zilele acestea cer disciplină interioară.
Ieri am discutat mai multe despre disciplină.
În toate tradițiile spirituale se vorbește despre iubire, ca și destinație supremă a călătoriei vieții. Indiferent ce se întâmplă în viața noastră, lecția este să păstrăm iubirea în inimă și în Suflet, iubirea față de viață, de Creator, de lumea aceasta minunată în care trăim, iubirea ca trăire și senzație.

Disciplina reală, de adult, cu asumarea completă a umanității noastre, presupune să iubim din suflet, fără să ne atașăm de obiectul iubirii și fără să fim dependenți de ceva sau cineva.
Putem să iubim din Suflet această lume în care trăim și viața pe care o avem. Ideea este să nu ne agățăm de ea, cu o dependență morbidă. Când este momentul să ne eliberăm, să o putem face cu aceeași ușurință cu care ne îndeplinim actele zilnice de disciplină.

Acest lucru presupune antrenament prelungit.
Să iubești, fără să fii atașat și dependent, necesită conștientizare de adult și repetiții multiple, pentru a depăși cele două frici uriașe (tip copil) ce ne bântuie pe toți, dacă nu le lucrăm: frica de abandon și frica de moarte (terminare, dispariție).
Nesiguranța este principalul motiv ce ne împinge în căutări și acțiuni.

Fuga de durere și căutarea plăcerii sunt ”morcovii” prin care mișcăm corpul fizic.
Mintea are și ea ”morcovii” săi, fiind continuu dornică de control.
Astăzi este doar despre o altă parte din ”disciplina” de care discutam ieri, disciplina mentală. Când avem de contemplat ceva dificil, mintea tinde să fugă (cum o făcea în școală, când nu înțelegea lecția) și să bântuie prin scenariile sale plăcute.

Atât la Școala Sănătate 5D https://www.sanatate5d.ro/ , cât și în Webinariile periodice, precum cel care urmează pe 22 martie, despre ”Fertilitate și creativitate” - https://alchida.ro/.../webinar-fertilitate-sustinut-de.../
ne ocupăm repetitiv de expunerea ideilor mai greu de ”digerat” de către mintea noastră, dar foarte utile pentru trăirea unei vieți calitative.

Să iubesc, fără să fiu atașat sau dependent este o lecție grea pentru o femeie.
Nesiguranța și frica de abandon sunt uriașe în subconștientul unei femei.
De aceea, se va agăța de oricine (copil, partener, părinte) sau orice (muncă, serviciu, casă, mașină, bani, bijuterii, haine) îi poate oferi, chiar și temporar, puțină siguranță și afecțiune. Rezultatul? Sufocă obiectul (persoana) de care se agață și pierde obiectul atașamentului (inevitabil).

Să iubesc, fără să fiu atașat sau dependent este o lecție grea și pentru un bărbat.
El caută aventura, explorarea și stabilitatea unei ancore (o persoană, o ocupație, un obiect) dar prin agățare și dependență, pierde exact obiectul (sau persoana), pentru că nu înțelege cum să se raporteze ca un adult la ceea ce este.

Disciplina nu este ceva simplu, dacă ar fi, lumea din jur ar arăta diferit decât este în acest moment. Dar este ceva ce se poate dobândi.
Este ușor de observat la animale. Un câine, cu cât este mai disciplinat, dresat și se comportă așa cum așteaptă stăpânul de la el (merge la pas, stă răbdător, în orice circumstanțe, răspunde la comenzi etc), cu atât are mai multă libertate de mișcare. Stăpânul îl ia peste tot cu el, și devine un însoțitor de încredere.
Cu cât un câine este mai neascultător și produce neplăceri stăpânului, cu atât mai mari sunt șansele lui să fie dat la o parte, lăsat acasă singur sau pur și simplu, abandonat și trimis la un adăpost pentru câini.
Metaforele sunt clare și simple.

Disciplina reală, cea care ne face viața mai ușor de trăit, se învață și construiește zi de zi, fiind singurul efort și singura investiție profitabilă a energiei noastre umane.
Procesul de învățare ține o viață.
De aceea există platforme precum ”Sănătate 5D” https://www.sanatate5d.ro/ deschise pentru adulți, în care ne întâlnim periodic și facem împreună pași pe drumul ușurării propriei noastre experiențe.

Sunt disponibile înscrieri la Școală în luna martie, pentru toți cei care n-ați reușit să o faceți în luna ianuarie. Aveți înregistrări ale întâlnirilor directe, pe platformă. Și vă așteaptă lecțiile lunare, să le parcurgeți în ritmul personal.
Astăzi avem de contemplat această ancoră mentală tip disciplină, care nu va fi ușor de digerat: ”Să iubim, fără să ne agățăm sau să devenim dependenți de obiectul iubirii.”
Cu iubire, pentru noi toți, într-o zi eficientă și echilibrată a săptămânii

Articol și foto preluate de pe Facebook/Zyanna Orinda

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#ConstanțaEsteBine Valul cinci de energie - partea întâi - ziua 4. 27 aprilie 2024. Suntem într-un week-end plin de energie și mai echilibrat

27 Apr 2024 145

#ConstanțaEsteBine Valul cinci de energie - partea întâi - ziua 3. 26 aprilie 2024. Prima zi de Mercur direct, după aproape patru săptămâni de tulburări energetice și probleme de comunicare

26 Apr 2024 343

#ConstantaEsteBine Valul 5 de energie – partea întâi – ziua 2.Trecerea de la o frecvență de vibrație la alta se poate face cu multă ușurință.

25 Apr 2024 321

#ConstanțaEsteBine 24 aprilie 2024. S-a schimbat energia

24 Apr 2024 429

#ConstantaEsteBine Valul 4 de energie – partea a doua – ziua 14. 22 aprilie 2024- Suntem în vârful valului de energie

22 Apr 2024 388

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea a doua - ziua 13. 21 aprilie 2024. Schimbarea

21 Apr 2024 400

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea a doua - ziua 11. 19 aprilie 2024. Mercur retrograd, luna creștere, variații termice masive

19 Apr 2024 391

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie – partea a doua - ziua 9 .17 aprilie 2024. Ne aflăm în plin val de lună în creștere

17 Apr 2024 433

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie – partea a doua – ziua 6 14 aprilie 2024 Sunteți în pline energii de vârtej și schimbări?

14 Apr 2024 434

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea a doua - ziua 5. 13 aprilie 2024. Cea mai intens energetică zi a tranzitului lui Mercur retrograd

13 Apr 2024 589

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea a doua - ziua 4. 12 aprilie 2024. Luna este în creștere, și planeta Mercur este încă în tranzit retrograd

12 Apr 2024 487

Valul 4 de energie – partea a doua – ziua 3. 11 aprilie 2024, astăzi este despre observarea, cu ochii larg deschiși, a vieții

11 Apr 2024 454

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea a doua - ziua 2. 10 aprilie 2024. Zi de miercuri, mijloc de săptămână și mijloc de tranzit de Mercur retrograd

10 Apr 2024 442

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie – partea a doua – ziua 1 9 aprilie 2024 A trecut eclipsa de soare

09 Apr 2024 453

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie – partea întâi – ziua 14 8 aprilie 2024 Luna nouă în Berbec

08 Apr 2024 469