#ConstanțaEsteBine Valul doi de energie – partea a doua – ziua 14. 23 februarie 2024


Valul doi de energie – partea a doua – ziua 14
23 februarie 2024

Cu o zi înainte de Luna plină în fecioară, ultima lună plină a anului astrologic, pentru că odată cu zodia Pești se termină și trecerea prin semnele zodiacale, și începe curând un nou an astrologic, în zodia Berbecului.

Terminăm cu semnul de apă al Peștilor, profund, introspectiv, cercetător, ce ne-a adus la suprafață orice fel de amintiri neplăcute și neprocesate. Iar luna plină în Fecioară, semn de pământ, ne ancorează un pic în mijlocul apelor învolburate ale emoțiilor stârnite de Pești și toate rememorările.

Dacă ne reamintim de toate din trecut din energia copilului neputincios care am fost cândva, este normal să apară toată frica, anxietatea și toate auto-agresiunile mentale ”nu sunt în stare, n-am făcut, n-am știut”.

Dacă înțelegem că adultul care suntem în prezent se poate exprima ca adult, adică având discernământ (ce îmi face bine și ce nu îmi face bine) tocmai datorită experiențelor copilului care am fost – realizăm că evoluția a necesitat trecerea prin toate aceste stări și circumstanțe.
Totul a avut sens.

Datorită durerii și suferinței, am învățat să nu mai băgăm în gură ceea ce ne face rău, am învățat să ne ferim de anumiți oameni, anumite locuri și anumite circumstanțe. Am descoperit ”la prima mână”, prin corp și durerile sale, ce îi este util și ce nu.
Când înțelegem, cu un mare ”aha” că dacă facem ordine în amintirile noastre, și realizăm că toate sunt utile și importante, că toate ne-au transformat în cine suntem în prezent, valorizăm și prețuim trecutul nostru în mod diferit.
Ca și copil, așteptam mereu ca un adult (mama, tata, bunica, bunicu) să ne facă pe plac, să ne împlinească nevoile (hrănire, igienă, îmbrăcăminte, adăpost, afecțiune).

Ca și adolescent, așteptam mereu ca ”celălalt” să ne dea atenție, să ne ”aleagă”, să ne facă să ne simțim ”special/specială”.
Ca și adult, așteptăm ca ”ceilalți” să se comporte în așa fel încât să ne fie nouă bine.
”Dacă el/ea ar fi mai ”înțelegător / comunicativ / afectuos / amabil / iubitor / disponibil / creativ etc” ce bine mi-ar fi”. Dialogul acesta este continuu în mintea noastră.


Așteptăm din afară să primim ”ceva” care să ne ușureze senzația de neliniște interioară, agitație, nemulțumire sau ”gol”. Să ne facă să ne simțim ”în siguranță”.

Vestea cea bună în ziua dinainte de luna plină în Fecioară este că astăzi și mâine simțim la maxim GOLUL interior. Cu toată intensitatea emoțiilor și cu toată profunzimea senzațiilor corporale.
Vestea mai puțin bună este că acest gol nu se poate umple cu nimic din exterior. Știu că mulți încercați de o viață să faceți asta.
Golul interior este o parte din lecția vieții în corpul fizic.

Școala Sănătate 5D ne duce pas cu pas spre realizarea acestei realități.
Acceptarea golului și toleranța la prezența sa, în Natură, în Universul din jur și în microcosmosul corpului și vieții personale este etapa trecerii dinspre copilărie / adolescență spre faza de adult, energetică.

Astăzi este iar despre a fi atent și prezent în viață, despre a simți ”golul” și a accepta prezența lui, cu toate senzațiile interioare (și exterioare) și despre a găsi puterea să zâmbim (chiar și printre lacrimi) despre gluma imensă a vieții.
Căutarea se termină când realizezi că nu mai este nimic de căutat.


Articol și foto preluate de pe Facebook/Zyanna Orinda

Avem astăzi o ocazie uriașă de a ne acorda la ”aha-ul” ce finalizează căutarea, dacă toate cele întâmplate până acum au fost prelucrate, procesate, integrate și ordonate la locurile lor, în înțelegerea mentală.

Echilibru, prezență și mai ales, acceptare interioară – sunt energiile zilei de astăzi.
Cu iubire, tuturor


Articol și foto preluate de pe Facebook/Zyanna Orinda
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.