#ConstanțaEsteBine Ziua 161 – 10.06.2022 Astăzi sărbătoresc limonada


Hidratarea este o componentă importantă din creșterea rezistenței corpului nostru la radiații și poluarea atmosferică.
În orașele mari, suntem ”gazați” la propriu cu reziduuri petroliere, cu praf (de toate felurile, ce conține fel și fel de substanțe în el) și cu produși de chimie organică (regăsiți peste tot, de la dezinfectanții de mâini, produsele de curățenie a casei, până la cosmeticele generos folosite pe pielea și hainele noastre).

Corpul uman, rezistent și flexibil, reușește să facă față poluării și toxicității, mai ales dacă este susținut și nu este blocat în eforturile sale naturale de auto-curățare și auto-reparare.

Hidratarea este măsura cea mai importantă pe care o putem lua, pentru a-l susține, mai ales în zilele călduroase de vară.
În cartea ”Alimentație???” (pe www.centrulnatura.ro/e-shop) vă povesteam despre o descoperire pe care am făcut-o despre apa ce ni se oferă în sticlele de plastic și calitățile sale excelente de spălare și îndepărtare a mineralelor din corp (deshidratare). A fost uimitor să constat că apa simplă consumată ca atare deshidratează și am înțeles de ce atâtea persoane mi-au povestit de aversiunea consumului de apă (în schimb, atracția pentru apa minerală, apa cu bule, apa ușor acidă – care măcar mișca un pic limfa stagnantă a corpului).

În toate experimentele personale pe care le-am făcut, am descoperit că pentru o hidratare mai bună, apa ”moartă” din sticle trebuie ”înviată” prin prezența plantelor (infuzii, ceaiuri, supe, ape fructate sau limonade). Nu mă credeți pe cuvânt și nu luați de bune tot ce vă spun în postări. Testați și observați. Este în regulă să aveți trăiri și preferințe diferite (să vă placă apa, să vreți să beți doar apă simplă, cât mai multă).

Asta am făcut și continui să fac. Experimentez și observ cu atenție reacția interioară.
Așa am putut constata cum adăugând o cantitate mică de substanțe organice din plante (frunze, fructe sau legume), face ca apa să devină diferit tolerată de corp.

Apropo de cuvinte. ”Organic” este un termen interesant.
Chimia organică cu produși petrolieri folosește același cuvânt pe care în mintea noastră îl asociem cu viața și structura corpului (produși organici din plante).

Dar în timp ce chimia ”organică” otrăvește și blochează sistematic corpul, produșii organici din plante susțin eforturile corpului de a rămâne în viață.

Nu vi se pare un paradox să pui aceeași denumire pentru două categorii de substanțe cu efecte contrare? Nu doar paradox, ci mare creator de confuzie?

Când ești confuz și nu foarte clar, nu-i așa că vei cumpăra cu ușurință orice produs și teorie ți se vinde? Mai ales că în goana distracțiilor zilnice, nu prea este timp de citit și documentat?

Întorcându-ne la sărbătoarea zilei de astăzi, am ales să celebrez băutura favorită în perioada caldă, limonada. Ușor de făcut, rapid de asamblat, atunci când ai materia primă la îndemână (lămâi, miere, apă și eventual, puțin ghimbir), limonada devine alegerea tuturor celor care au nevoie să-și curețe sistemul limfatic de acizi, să hidrateze corpul și-n același timp să se bucure de un gust plăcut.
Ideea multor oameni despre o vacanță sau o perioadă liberă este statul pe un șezlong, pe plajă, cu un pahar de limonadă rece alături.

Putem face această activitate acasă, într-o oră liberă, nefiind nevoie să așteptăm zile de concediu dedicate.
Împletirea perioadelor active cu cele de odihnă și relaxare reprezintă cheia echilibrului pentru toți cei care aleg să trăiască o viață mulțumitoare în fiecare zi.

Vă invit astăzi să găsim un răgaz pentru a savura o limonadă, respirând adânc și sorbind-o cu guri mici, apreciind efectul răcoritor asupra corpului, atenți la reacția stomacului (care uneori ne semnalează că în acel moment, nu este binevenită, dar putem încerca mai târziu, sau eventual după masă) și intenționând să relaxăm la maxim corpul.

Prin pauza de limonadă, mulțumim corpului nostru frumos că rezistă agresivității uriașe a stimulilor din exterior și ne mulțumim nouă înșine că ne oprim temporar din goana vieții.
Sărbătorim astăzi o limonadă cu ghimbir (sau o limonadă simplă, după placul fiecăruia) în onoarea Jocului vieții. Ghimbirul este un bun susținător de suprarenale, iar cei obosiți și cam slăbiți în corpul fizic îl apreciază destul de mult.

Oricum ar fi (apă cu lămâie simplă, la care putem adăuga sau nu miere ori ghimbir), limonada este astăzi vedeta zilei și centrul atenției noastre.
Să avem o zi cât mai bună și să ne bucurăm de începerea week-end-ului.
Cu iubire, tuturor

Articol și foto preluate de pe Facebook/Zyanna Orinda

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#ConstanțaEsteBine Valul cinci de energie - partea întâi - ziua 4. 27 aprilie 2024. Suntem într-un week-end plin de energie și mai echilibrat

27 Apr 2024 239

#ConstanțaEsteBine Valul cinci de energie - partea întâi - ziua 3. 26 aprilie 2024. Prima zi de Mercur direct, după aproape patru săptămâni de tulburări energetice și probleme de comunicare

26 Apr 2024 352

#ConstantaEsteBine Valul 5 de energie – partea întâi – ziua 2.Trecerea de la o frecvență de vibrație la alta se poate face cu multă ușurință.

25 Apr 2024 330

#ConstanțaEsteBine 24 aprilie 2024. S-a schimbat energia

24 Apr 2024 431

#ConstantaEsteBine Valul 4 de energie – partea a doua – ziua 14. 22 aprilie 2024- Suntem în vârful valului de energie

22 Apr 2024 389

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea a doua - ziua 13. 21 aprilie 2024. Schimbarea

21 Apr 2024 402

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea a doua - ziua 11. 19 aprilie 2024. Mercur retrograd, luna creștere, variații termice masive

19 Apr 2024 391

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie – partea a doua - ziua 9 .17 aprilie 2024. Ne aflăm în plin val de lună în creștere

17 Apr 2024 433

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie – partea a doua – ziua 6 14 aprilie 2024 Sunteți în pline energii de vârtej și schimbări?

14 Apr 2024 434

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea a doua - ziua 5. 13 aprilie 2024. Cea mai intens energetică zi a tranzitului lui Mercur retrograd

13 Apr 2024 589

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea a doua - ziua 4. 12 aprilie 2024. Luna este în creștere, și planeta Mercur este încă în tranzit retrograd

12 Apr 2024 487

Valul 4 de energie – partea a doua – ziua 3. 11 aprilie 2024, astăzi este despre observarea, cu ochii larg deschiși, a vieții

11 Apr 2024 454

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea a doua - ziua 2. 10 aprilie 2024. Zi de miercuri, mijloc de săptămână și mijloc de tranzit de Mercur retrograd

10 Apr 2024 442

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie – partea a doua – ziua 1 9 aprilie 2024 A trecut eclipsa de soare

09 Apr 2024 453

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie – partea întâi – ziua 14 8 aprilie 2024 Luna nouă în Berbec

08 Apr 2024 469