#ConstanţaEsteBine Ziua 49 – 18.02.2022. Astăzi sărbătoresc actualizarea

A trecut luna plină, cu presiunea limfatică, provocările emoționale și haosul mental.
Intrăm într-o perioadă de două săptămâni de lună în scădere, foarte bune pentru procesul de eliminări, curățenie și detoxifiere corporală (și la nivelul vieții).

Fiecare dintre noi este responsabil pentru starea de bine a corpului fizic.
Mulți încă trăim în gândirea magică a copilăriei și adolescenței: există unul sau mai mulți adulți, care se ocupă de binele corpului fizic (ei furnizează adăpost, hrană, haine, educație, ei se ocupă de curățenie și îngrijire).

Dacă un copil sau adolescent, în nesăbuința sau neștiința sa, își face rău și-și pune viața în pericol (cu mai multe mese la fast food sau asumare de riscuri inutile pe pârtia de ski, la mare, în cluburi de noapte sau pe străzi), există o mulțime de adulți care îl susțin în refacere (dacă apar daune), curăță mizeria după el (dacă sunt daune și pentru alții – de exemplu, plătesc amenzi sau despăgubiri) și repară ce s-a stricat după petreceri sau excese sociale.

Creștem cu gândirea magică că este ”cineva” care are grijă de noi și curăță mizeria după noi.
Tot în adolescență construim o imagine de sine despre ”cum aș vrea să mă perceapă ceilalți”. Pentru un adolescent este vital ca ceilalți să aibă o impresie bună despre sine. Așa că începe să joace jocuri și roluri, se costumează, machiază și învață replici și gesturi pentru a impresiona auditoriul. Își regizează viața foarte elaborat, mai ales dacă are acces la mass-media și tehnologie, învățând să o folosească manipulator.

Am observam la mine și la cei din jur că păstrăm ani buni gândirea magică, chiar și după ce am ieșit din adolescență. Nu mai actualizăm soft-ul interior, programul implementat în adolescență, despre imaginea de sine sau auto-responsabilitate.
Jucăm în continuare roluri, făcându-ne griji ”ce cred alții despre mine”.

Ne purtăm nesăbuit cu corpul fizic, îl abuzăm prin excese sau neglijență, și apoi fugim pe la alții să ni-l repare. Doar așa ne-au învățat părinții: eu stric, altul repară.
Softul vechi nu este despre responsabilitate și autenticitate.

Ci despre delegarea responsabilității și jocul de roluri.

Pe măsură ce trec anii, avem multe experiențe directe, și învățăm continuu că lumea este un loc destul de impersonal, agresiv și nemilos cu cei slabi.

Prin proprie experiență învățăm pas cu pas că nimănui nu-i pasă de altcineva decât de sine însuși (în fiecare moment, o persoană este 90% preocupată doar de sine). Zilnic descoperim că suntem responsabili de fiecare pas pe care îl facem și de modul în care ne cheltuim sau economisim energia.

Permitem poveștilor din minte și jocului social să ne conducă viața și să ne ducă în situații grele și chinuitoare pentru corp: oboseală, epuizare, suprasolicitare. Îi lăsăm pe cei din jur să ne împovăreze cu propriile lor neputințe și programe mentale ne-actualizate, și ne cheltuim energia (foarte prețioasă) să-i salvăm pe alții, în loc să ne salvăm pe noi înșine.

Astăzi sărbătoresc actualizarea soft-ului mental, de la varianta adolescență (gândirea magică) la varianta adult (gândirea actuală, prezența).

În această sărbătorire, onorez descoperirile adultului care am devenit:
- Nu există pilule magice și gratuități în această lume. Orice vindecare și orice cunoaștere se obțin cu străduință, cu transpirație și eforturi, cu implicare directă.
- Nimeni nu este interesat de mine, ca persoană. Îmi pot permite să fiu autentică, să fiu eu însămi, să nu mai port măști și roluri (decât pentru exercițiu și în situații strategice).
- Sunt responsabilă 100% de starea mea de bine, de corp și de emoțiile care îl afectează, precum și de povestea ce se derulează continuu în minte
- Sunt conștientă că schimbările dialogului minții, ale obiceiurilor fizice și ale circumstanțelor vieții mele sunt grele pentru că mă scot din limitele de confort și necesită energie.
- Recunosc că natural sunt leneșă și comodă. Mereu caut să găsesc oameni care să mă servească (într-un fel sau altul). Dar știu că pot deveni activă și dinamică, atunci când sunt motivată. Caut motivații sănătoase și care să-mi susțină evoluția.
- Energia este elementul CHEIE al procesului. Am energie, pot face ceea ce intenționez. Nu am energie, rămân victima circumstanțelor.
- Exersez zilnic prezența. Am procesat trecutul, am învățat lecțiile sale, nu mai las concluziile de atunci să-mi afecteze viața de acum. Și nu mă agăț de poveștile despre viitor. Am descoperit că mintea face doar scenariile cele mai rele, dacă îi permit. Cu atâtea povești de groază, care impregnează cărțile, filmele și relatările celor din jur, nu este de mirare. Ca adult, nu las trecutul sau viitorul să-mi afecteze prezentul. Respir, stau ancorată în ceea ce este, observ și îmi permit să iau cele mai eficiente decizii, în fiecare moment.
- Nu mai fac ritualuri și comportamente repetitive, dacă fac rău corpului fizic. Nu trăiesc într-o mașină artificială (nu încă!) ci într-un corp viu, ajustabil și adaptabil.
- Îmi tratez corpul cu blândețe și bunătate, îi permit să mă ghideze și reînvăț să vorbesc amabil cu mine. Și apoi reușesc să fiu blândă și amabilă cu toți ceilalți. Economisesc energie la fiecare pas.

Astăzi sărbătoresc actualizarea soft-ului mental, de la cel de adolescent, la cel de adult.
Telefoanele noastre și toată tehnologia se actualizează anual sau chiar lunar.

Noi rămânem fixați în modele de reacție și povești mentale o viață întreagă. Ținem supărări pe noi sau pe alții din copilărie (really? Pe bune?). ”Mi-a făcut aia. Mi-a spus ailaltă”.
Sau luăm decizii îmbufnate ultimative: ”nu mai mănânc niciodată x sau y. Nu mai vorbesc niciodată cu persoana x. Acolo nu mai merg niciodată”.
La actualizare, se șterg comenzi învechite și ineficiente, înlocuindu-se cu altele mai eficiente. Și se mențin părți ale programului care funcționează bine.

Așa încât, să nu aruncăm totul pe geam. Actualizarea NU înseamnă înlocuire. Înseamnă doar constatarea cuvintelor, gândurilor, comportamentelor care ne iau energie și nu ne dau stare de bine și înlocuirea lor cu altele, care ne dau starea de bine.
Continuăm astăzi cu mantra săptămânii: RADIEZ ENERGIE ORIUNDE MERG.

Și ne ocupăm direct, fizic, să avem energie disponibilă: mâncăm ușor și corect, facem mișcare fizică, stăm în aer liber și ne odihnim (dormim) suficient.
Sărbătorirea actualizării este sărbătorirea puterii noastre de evoluție.
Să avem o zi minunată astăzi
Cu iubire

Articol şi foto preluate de pe Facebook/Zyanna Orinda

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#ConstanțaEsteBine Valul cinci de energie - partea întâi - ziua 4. 27 aprilie 2024. Suntem într-un week-end plin de energie și mai echilibrat

27 Apr 2024 268

#ConstanțaEsteBine Valul cinci de energie - partea întâi - ziua 3. 26 aprilie 2024. Prima zi de Mercur direct, după aproape patru săptămâni de tulburări energetice și probleme de comunicare

26 Apr 2024 353

#ConstantaEsteBine Valul 5 de energie – partea întâi – ziua 2.Trecerea de la o frecvență de vibrație la alta se poate face cu multă ușurință.

25 Apr 2024 332

#ConstanțaEsteBine 24 aprilie 2024. S-a schimbat energia

24 Apr 2024 432

#ConstantaEsteBine Valul 4 de energie – partea a doua – ziua 14. 22 aprilie 2024- Suntem în vârful valului de energie

22 Apr 2024 391

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea a doua - ziua 13. 21 aprilie 2024. Schimbarea

21 Apr 2024 404

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea a doua - ziua 11. 19 aprilie 2024. Mercur retrograd, luna creștere, variații termice masive

19 Apr 2024 392

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie – partea a doua - ziua 9 .17 aprilie 2024. Ne aflăm în plin val de lună în creștere

17 Apr 2024 435

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie – partea a doua – ziua 6 14 aprilie 2024 Sunteți în pline energii de vârtej și schimbări?

14 Apr 2024 439

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea a doua - ziua 5. 13 aprilie 2024. Cea mai intens energetică zi a tranzitului lui Mercur retrograd

13 Apr 2024 590

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea a doua - ziua 4. 12 aprilie 2024. Luna este în creștere, și planeta Mercur este încă în tranzit retrograd

12 Apr 2024 488

Valul 4 de energie – partea a doua – ziua 3. 11 aprilie 2024, astăzi este despre observarea, cu ochii larg deschiși, a vieții

11 Apr 2024 455

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea a doua - ziua 2. 10 aprilie 2024. Zi de miercuri, mijloc de săptămână și mijloc de tranzit de Mercur retrograd

10 Apr 2024 443

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie – partea a doua – ziua 1 9 aprilie 2024 A trecut eclipsa de soare

09 Apr 2024 457

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie – partea întâi – ziua 14 8 aprilie 2024 Luna nouă în Berbec

08 Apr 2024 471