#ConstanțaEsteBine Ziua 60 – 1.03.2022. Astăzi sărbătoresc Mărțișoarele

Începem împreună o altă lună calendaristică și ne imersăm în altă calitate a energiei Fluxului vieții. Acesta este o scurgere continuă, imprimă direcția lumii și a corpurilor noastre, este continuu și de neoprit. Noi fragmentăm acest flux ce curge în jurul nostru și prin noi, cu ajutorul unor marcajele artificiale, cărora le spunem începuturi și finaluri, pentru a cuprinde Infinitul în limitarea minților noastre.

Vorbind de finaluri, vă invităm alături de noi mâine, pe 2 martie, la Webinarul Conversații pe Calea Cunoașterii, despre florile Bach și onorarea finalurilor. Este ultimul Webinar al seriei, ultima ocazie să vă întâlniți anul acesta cu femeile din grupul Femina și abilităților lor extraordinare. Haideți să celebrăm împreună un alt final, prilej de concluzii și revelații.
https://www.eduvisionlearning.ro/course...

Ca să putem începe călătoria pe o altă direcție.
Astăzi sărbătorim simbolurile primăverii, Mărțișoarele.
Majoritatea le facem sau cumpărăm și le dăruim celorlalți, pentru a marca fluxul generozității. Mintea se simte bine atunci când dăruiește ceva, întrucât dăruirea amintește de abundență. Am, deci pot dărui. Programarea generală mentală este să acumulăm (mai ales obiecte și lucruri materiale), iar când sunt suficient de multe, începem să dăm - să dăruim, altfel ne îngreunăm și nu mai putem mișca (prea ușor).

Începând de astăzi, 1 Martie 2022, odată cu Mărțișoarele, îmi propun simboluri diferite pentru întreaga lună, chiar dacă nu le pot ambala cu un șnuruleț roșu-alb. Intenționez să ies din zona acumulării obiectelor și a comerțului asociat sărbătorilor și să mă redirecționez în altă zonă de abundență.
Intenția este de acumulare de energie.

Vin vremuri în care va fi nevoie de multă energie interioară, care să poată menține starea de calm, de prezență, de vigilență și atenție. Plus luarea deciziilor conștiente și avantajoase. Pentru aceste acțiuni, este nevoie de energie interioară.
Energie care nu se poate defini, dar se poate simți.

Am nevoie de baterii pline și intenționez să le reumplu în toată luna martie (lună denumită după Marte, zeul războiului la romani, nu vi se pare o sincronicitate ciudată un război în martie?). Și intenționez să o fac acumulând ”Mărțișoare” de comportament și redirecționare a atenției.

Cum acumulăm energie interioară?
Oprindu-ne din pierderile de energie exterioare.
Înțelepții lumii numesc acest comportament ”non-acțiune”. Astăzi onorez și celebrez Mărțișoarele non-acțiunilor.


Și zilnic, de-a lungul lunii, voi antrena și repeta o non-acțiune, care să aibă ca rezultat re-încărcarea bateriilor de energie.
Încep cu exersarea ținerii gurii.
Nu mai comentez și nu mai judec, nu mai arunc cu vorbe și cuvinte, acolo unde nu știu sau nu am niciun interes (”nu-mi fierbe oala”). Mă opresc din veșnica poveste pe care o spun despre lume (”eu știu mai bine”) și intru în starea de copil (”nu știu, dar observ”).

Am tot fost întrebată perioada asta de mulți oameni, exact ca la începutul pandemiei ”ce să facem?”. Răspunsul meu este ”SĂ FIM LINIȘTIȚI, tăcuți și calmi. Prezenți dar vigilenți”. Vom ști ce avem de făcut la momentul potrivit.
Dacă îți pui întrebarea ”ce este de făcut?” constați lipsa totală de control asupra situației (și am mai avut odată această experiență la debutul pandemiei, eventual și pe parcursul ei, până ne-am prins, fiecare, ce este de făcut, cu adevărat).
La fel și acum.

Nu este momentul ”de făcut” sau ”de acționat”, pentru că deciziile luate din neliniște, agitație, panică sau disperare sunt proaste și consumatoare de energie (ne-avantajoase).
În schimb, economisirea de energie, ne-comentarea și ne-discutarea enormităților vehiculate comercial prin mass-media, focalizarea pe afirmații pozitive și ocupații de împuternicire personală, reprezintă Mărțișorul de non-acțiune de astăzi.

Astăzi ÎMI ȚIN GURA. Nu comentez. Nu judec. Nu evaluez. Nu deranjez pe nimeni cu gândurile sau părerile mele. Permit tuturor să fie ce aleg să fie. Nu ghidez pe nimeni dacă nu solicită expres ajutorul, și atunci, doar strict pe linia practică – fizică.
Mintea va fi focalizată pe exercițiile sale:

Radiez putere oriunde sunt – radiez liniște oriunde merg.
Acestea vor fi ancorele mentale, care să mă ajute să-mi exersez prezența în corp (conștientizarea în fiecare moment a spatelui, poziției sale, a umerilor, a mandibulei, cât de încordată este și a tălpilor picioarelor – sunt pe pământ?).

Mă ancorez în afirmații pozitive și în corpul meu fizic, tac și observ.
Tăcerea este o non-acțiune grea pentru o femeie. Tăcerea mentală este de 100 de ori mai grea. Dar exact exersarea și antrenarea ei economisește și acumulează energie.

Încep luna martie cu Mărțișorul tăcerii, un component din Mărțișoarele non-acțiunii, baza economiei de energie.
Să avem o zi de început de luna Martie cât mai frumoasă și economizatoare de energie
Cu iubire

Articol și foto preluate de pe Facebook/Zyanna Orinda

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#ConstanțaEsteBine Valul cinci de energie – partea întâi – ziua 6 29 aprilie 2024 Dacă nu există destule provocări, devenim leneși, apatici și ne îngrășăm ușor

29 Apr 2024 341

#ConstanțaEsteBine Valul cinci de energie - partea întâi - ziua 4. 27 aprilie 2024. Suntem într-un week-end plin de energie și mai echilibrat

27 Apr 2024 369

#ConstanțaEsteBine Valul cinci de energie - partea întâi - ziua 3. 26 aprilie 2024. Prima zi de Mercur direct, după aproape patru săptămâni de tulburări energetice și probleme de comunicare

26 Apr 2024 401

#ConstantaEsteBine Valul 5 de energie – partea întâi – ziua 2.Trecerea de la o frecvență de vibrație la alta se poate face cu multă ușurință.

25 Apr 2024 377

#ConstanțaEsteBine 24 aprilie 2024. S-a schimbat energia

24 Apr 2024 466

#ConstantaEsteBine Valul 4 de energie – partea a doua – ziua 14. 22 aprilie 2024- Suntem în vârful valului de energie

22 Apr 2024 414

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea a doua - ziua 13. 21 aprilie 2024. Schimbarea

21 Apr 2024 419

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea a doua - ziua 11. 19 aprilie 2024. Mercur retrograd, luna creștere, variații termice masive

19 Apr 2024 407

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie – partea a doua - ziua 9 .17 aprilie 2024. Ne aflăm în plin val de lună în creștere

17 Apr 2024 454

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie – partea a doua – ziua 6 14 aprilie 2024 Sunteți în pline energii de vârtej și schimbări?

14 Apr 2024 459

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea a doua - ziua 5. 13 aprilie 2024. Cea mai intens energetică zi a tranzitului lui Mercur retrograd

13 Apr 2024 608

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea a doua - ziua 4. 12 aprilie 2024. Luna este în creștere, și planeta Mercur este încă în tranzit retrograd

12 Apr 2024 510

Valul 4 de energie – partea a doua – ziua 3. 11 aprilie 2024, astăzi este despre observarea, cu ochii larg deschiși, a vieții

11 Apr 2024 479

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea a doua - ziua 2. 10 aprilie 2024. Zi de miercuri, mijloc de săptămână și mijloc de tranzit de Mercur retrograd

10 Apr 2024 459

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie – partea a doua – ziua 1 9 aprilie 2024 A trecut eclipsa de soare

09 Apr 2024 473