#ConstanțaEsteBine Ziua 67 – 8.03.2022 Astăzi sărbătoresc feminitatea

În fiecare an, de când sunt în corp fizic dar mai ales de când am primit cuvintele și mintea ca program de comunicare și relaționare, au existat repere ce s-au repetat până au devenit o a doua natură. Domesticirea sau disciplinarea ființelor umane se face prin repetiții.
Multe reguli și consensuri se repetă de atât de multe ori în viața noastră, că devin energetic o parte din noi. Nici măcar nu realizăm procesul de sculptură interioară la care consimțim să participăm, considerând la un moment dat că ceea ce se manifestă prin noi suntem noi înșine, nu doar un program (soft de computer) supra-adăugat.

În această categorie de repetiții până la automatizare intră sărbătorile anuale, ce marchează relaționarea culturală cu ceilalți oameni din zona în care ne aflăm.

Sărbătorile de Crăciun, de Paște, de Sânziene, de 8 martie, 1 mai și 1 iunie, precum și diferitele tradiții populare sau religioase, se derulează ciclic, an de an, devenind o parte din viziunea noastră asupra lumii în care trăim.

Ziua mamei sărbătorită de 8 martie a fost cândva un prilej de slăvire și adulare a unor femei celebre, aflate în poziții de conducere. În prezent, 8 martie este mai mult o altă oportunitate de impulsionare a comerțului cu flori, cosmetice, parfumuri, ciocolată și alte bunuri ce se oferă de către societatea de consum drept ”cadouri pentru femei”. Nebunia societății de consum a transformat ziua de 8 martie în orgie de excese de toate felurile pentru grupuri de femei ce lasă deoparte controlul instinctelor (în schimb, se prind în cârligele oferite de consumerism).

Putem să fim de acord cu această propunere culturală pentru ziua de 8 martie (așa cum suntem de acord cu toate propunerile ”oficiale” ale sistemelor matricei în care trăim), sau putem să alegem o altă versiune.

Mereu există alte versiuni, la orice ni se propune ”oficial”.
Nu suntem victime, care ”nu avem de ales” decât ceea ce ni se oferă.
Suntem ființe luminoase, libere și puternice, care avem ÎNTOTDEAUNA de ales, avem variante posibile și avem discernământ
Astăzi vă propun să sărbătorim femininul, în esența acestei energii pe care chiar planeta noastră, Mama Pământ, o exprimă continuu.

Energia lumii în care trăim este o energie feminină: binevoitoare, susținătoare, amabilă și blândă, tolerantă și cuprinzătoare, dar în același timp, fermă, solicitantă, neînduplecată și continuu stimulatoare a creșterii.
Energia feminină este o împletire între hrănire, protecție și mângâiere (pe de o parte), educație, forțare și creștere/evoluție (de pe altă parte).

O femeie știe foarte bine să mențină în viață orice pui de om sau de animal, dar în același timp, să-l împingă perseverent spre creștere și autonomie.
O femeie adevărată se bucură atunci când puii pe care îi crește devin adulți și autonomi. Nu îi vrea agățați și dependenți de ea toată viața. Ea este principala forță care susține (și uneori) forțează creșterea. Dacă ar fi după energia masculină (copiii eterni, care se joacă o viață întreagă), jocul vieții ar fi tare plictisitor. Bărbații sunt previzibili, vor lucruri clare și simple. Avantajul masculinului este structura clară, focalizarea și logica.

În schimb, femeile sunt imprevizibile, extrem de complicate, intuitive și imaginative, scornesc fel și fel de varietăți ale jocului și mereu sunt nemulțumite de ceea ce este. Energia feminină este energia permanentei căutări a ceva ”mai bun, mai interesant, mai entuziasmant, mai provocator”.

Da, uneori poate fi obositoare și copleșitoare.
Dar un lucru este sigur....nu este niciodată plictisitoare.

Astăzi sărbătorim femininul în toate aspectele sale evidente, femininul din fiecare dintre noi. Nu sărbătorim astăzi doar femeile, ci energia feminină din fiecare din noi: creativitatea, imaginația, fantezia, intuiția, împletirea contrariilor, combinațiile de forme, culori, arome și esențe, varietatea vieții în diversitatea sa.

Pentru celebrarea femininului, propun ca în loc să ne aliniem ofertelor comerciale propuse, să ne oferim ritualuri de ofrandă a ceea ce avem astăzi mai mult nevoie, fiecare dintre noi.
Avem nevoie de mai multă odihnă? Și în aceste zile foarte capricioase meteorologic, în care radiațiile solare gamma și X ajung pe pământ în cantități uriașe, avem realmente nevoie de MULTĂ odihnă – atunci astăzi ne oferim odihna mult meritată.

Fie o lectură relaxantă, la o cană de ceai și stat întins în pat, mai mult ca de obicei.
Fie o activitate care să aducă multă plăcere corpului fizic, fără să-l suprasolicitate (o plimbare ușoară în natură, o ședință de masaj sau spa, o sesiune de yoga relaxantă sau Pilates, o masă cât mai ușoară și naturală, cu fructe și legume proaspete, o vizită la o mănăstire sau biserică în mijlocul Naturii etc).

Avem nevoie de socializare?
Ne oferim o socializare cu sens, cu prietene și persoane care să ne încarce cu energie, alături de care să petrecem 1-2 ore plăcute.
Avem nevoie de timp petrecut cu noi înșine?
Ne oferim retragerea în singurătate pentru meditație, contemplare, rugăciune sau orice fel de practică de centrare, de echilibrare, de prezență în corpul fizic.

Sunt multe posibilități să ne facem bine corpului fizic, să ne liniștim emoțiile și să ne focalizăm mintea pe direcții pozitive.
Astăzi alegem acele variante care sărbătoresc femininul și economisesc bugetul. Avem nevoie să facem economie de energie. Continuu. Să ne menținem contul energetic plin.

Dacă vă face plăcere vă invităm în seara aceasta, la orele 19.00 la un Webinar gratuit despre tema actuală a radiațiilor și protecția corpului. Avem informații interesante și o perspectivă feminină asupra subiectului.
https://www.eduvisionlearning.ro/.../radiatii-interioare...

Și nu este prea târziu să veniți alături de noi la programul de detoxifiere al primăverii, organizat împreună cu Studioul de Pilates Vitality din Constanța, care continuă de miercuri, 9 martie, cu sesiuni de lucru dedicate ficatului, pancreasului și splinei. Abia am început, sesiunile sunt înregistrare, puteți recupera rapid. Haideți să lucrăm împreună pentru întărirea corpului și împuternicire. Împreună este mai motivant și realmente, mai ușor.
https://vitalitystudio.ro/detox-de-primavara-pt-toti-cu.../

Mă bucur să mai sărbătorim împreună încă o zi din acest provocator an 2022.
Vă doresc tuturor o zi a feminității cât mai blândă și mângâietoare.
Cu iubire,

Articol și foto preluate de pe facebook/zyanna Orinda
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#ConstanțaEsteBine Valul cinci de energie - partea întâi - ziua 4. 27 aprilie 2024. Suntem într-un week-end plin de energie și mai echilibrat

27 Apr 2024 297

#ConstanțaEsteBine Valul cinci de energie - partea întâi - ziua 3. 26 aprilie 2024. Prima zi de Mercur direct, după aproape patru săptămâni de tulburări energetice și probleme de comunicare

26 Apr 2024 357

#ConstantaEsteBine Valul 5 de energie – partea întâi – ziua 2.Trecerea de la o frecvență de vibrație la alta se poate face cu multă ușurință.

25 Apr 2024 336

#ConstanțaEsteBine 24 aprilie 2024. S-a schimbat energia

24 Apr 2024 440

#ConstantaEsteBine Valul 4 de energie – partea a doua – ziua 14. 22 aprilie 2024- Suntem în vârful valului de energie

22 Apr 2024 395

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea a doua - ziua 13. 21 aprilie 2024. Schimbarea

21 Apr 2024 407

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea a doua - ziua 11. 19 aprilie 2024. Mercur retrograd, luna creștere, variații termice masive

19 Apr 2024 393

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie – partea a doua - ziua 9 .17 aprilie 2024. Ne aflăm în plin val de lună în creștere

17 Apr 2024 437

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie – partea a doua – ziua 6 14 aprilie 2024 Sunteți în pline energii de vârtej și schimbări?

14 Apr 2024 440

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea a doua - ziua 5. 13 aprilie 2024. Cea mai intens energetică zi a tranzitului lui Mercur retrograd

13 Apr 2024 592

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea a doua - ziua 4. 12 aprilie 2024. Luna este în creștere, și planeta Mercur este încă în tranzit retrograd

12 Apr 2024 490

Valul 4 de energie – partea a doua – ziua 3. 11 aprilie 2024, astăzi este despre observarea, cu ochii larg deschiși, a vieții

11 Apr 2024 462

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea a doua - ziua 2. 10 aprilie 2024. Zi de miercuri, mijloc de săptămână și mijloc de tranzit de Mercur retrograd

10 Apr 2024 446

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie – partea a doua – ziua 1 9 aprilie 2024 A trecut eclipsa de soare

09 Apr 2024 460

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie – partea întâi – ziua 14 8 aprilie 2024 Luna nouă în Berbec

08 Apr 2024 478