#ConstanțaEsteBine Ziua 93 – 2.03.2022 Astăzi sărbătorim alcalinul

Mă bucur să știu că ați trecut cu bine de ziua de ieri, de luna nouă în Berbec. Natura a avut mari dificultăți cu această trecere, pentru că variațiile de presiune atmosferică și temperatură au fost uriașe. La un moment dat, termometrul exterior arăta 28 de grade.

Împreună cu variațiile termice, vântul și ploile, combinate cu arșița neobișnuită în această perioadă au afectat intensiv corpurile fizice (și performanțele fizice și mentale).

Ne place sau nu, corpurile noastre intră într-un detox forțat. Pentru că suntem plini de acizi (nimic altceva decât reziduurile propriilor corpuri, din ajustarea și adaptarea continuă la schimbări) și de mucus. Iar acidul din exterior (căldura este acidă) intensifică eliminările.

Nasul înfundat, tusea care nu se mai oprește (cu sau fără secreții), dificultățile de respirație (mai ales seara sau noaptea), scaunele moi (dar acide și iritante, care produc chiar eliminări de scaun cu sânge), urina acidă (și foarte corozivă pentru zona de ieșire), acizii care ies prin piele și produc mâncărimi, erupții, eczeme, dermatite – toate aceste simptome ale acidozei interioare sunt prezente primăvara în experiența noastră corporală.

Odată cu ele vin și problemele de somn, dificultățile de adormire sau somnul întrerupt între 1 și 3 noaptea (bietul ficat), precum și comportamentul greu de controlat (iritare, nemulțumire, agitație, anxietate și nerăbdare). Și pentru că ficatul este slăbit, există automat oboseală, slăbiciune și somnolență în timpul zilei. Însoțită sau nu de dureri de cap, tulburări de vedere, dureri de genunchi (sau alte articulații) și amețeli.

În urmă cu zeci de ani, tot tabloul de mai sus era denumit ”astenie de primăvară”.
În prezent, i se dau alte etichete mai la modă, dar este ceea ce a fost mereu (pentru cei norocoși să observe 30-40 de ani de evoluție periodică): perioadă de detox fizic și eliminare a acizilor și mucusului acumulat în corp, la final de iarnă.
Știți ce facem cu toții datorită acidozei și disconforturilor de toate felurile?
Toleranța noastră la suferință și disconfort este mică.
Suntem majoritatea orășeni răsfățați și obișnuiți cu binele și confortul.
Când nu ne este bine fizic (și mental) protestăm zgomotos (”mi-e rău, dragă, nu vezi?”) și cerem insistent ameliorare instant (”dă-mi o pastilă ceva, să-mi treacă!”).


Gratificarea imediată a tuturor vine din mâncare.
Dacă mănânc ceva ”bun” îmi este imediat mai bine (emoțional, mă sedez, și apar starea de confort).

Detoxul fizic de primăvară este însoțit frecvent de grețuri și lipsa poftei de mâncare. Acizii blochează centrul apetitului. Corpul se apără să mai introducem alți acizi, pentru că deja ”coșul de gunoi” interior este plin ochi.
Așa că ne ducem la alte mecanisme de gratificare instant: ecrane și distracție. Lumea modernă seamănă cu un parc de distracție uriaș.

De ce am ales să sărbătorim astăzi alcalinul?

Pentru că reprezintă soluția practică la acidoza limfatică în care se află corpurile noastre în aceste zile. De la orele de chimie din școală am aflat că acizii se neutralizează cu ceva alcalin, așa încât corpurile noastre caută instinctiv acest alcalin când nu ne este bine.
În alimentația noastră, există câteva surse evidente de ”alcalin” pe care le avem la dispoziție în fiecare anotimp al anului. V-am povestit în luna martie despre seva de mesteacăn. Această licoare alcalină ajută mult la neutralizare, curățare și eliminarea de acizi și mucus din corp. Infuziile și ceaiurile medicinale de primăvară sunt foarte alcaline. Ceaiurile de păpădie, salvie, roiniță, gălbenele, sunătoare, mușețel și patlagină sunt alte variante de ”alcalin” foarte utile în primăvară. 1-2 căni pe zi, 2-3 săptămâni, consumate ca atare, sau folosite pentru diferite spălături locale (clismă, băi de șezut sau pe piele), sunt de mare ajutor. Supele de legume (mai ales de rădăcinoase) pot fi alte variante de alcalin, pentru cei care le preferă și le tolerează bine (pentru că nu toată lumea se va împăca bine cu ele în primăvară). Testăm și observăm cum dorește corpul.

Sucurile fresh proaspăt stoarse de măr cu apio (3-4 mere și 1-2 tulpini de apio, la un pahar suc, pe zi), sau măr cu morcov și sfeclă / țelină / păstârnac – 200-300 ml pe zi – consumate gură cu gură, reprezintă soluția de ”alcalin” la îndemână în primăvară. Consumate în loc de mic dejun, savurate gură cu gură, aceste sucuri alcaline reprezintă susținerea detoxifierii acidozei, zi de zi, în varianta blândă și fără forțaj.

Nu recomand zile întregi cu sucuri, așa cum se grăbesc mulți oameni să o facă. Intensitatea eliminărilor este prea mare, organele de eliminare (ficat, intestine, rinichi) sunt supra-solicitate, apar reacții de toate felurile, și dacă nu înțelegeți procesul, vă speriați.
Fiți blânzi și răbdători cu corpul și posibilitățile sale. Asta înseamnă ALCALIN: blândețe, răbdare, calm, parcurgerea pas cu pas a unui proces dificil, făcându-l mai tolerabil.
Da, ați înțeles bine, alcalinul este OPUSUL energiei zilei și dinamicii societății moderne: rapid, intensiv, forțat, presat – cu alte cuvinte, ACID.

Astăzi sărbătoresc alcalinul în toate variantele sale: alimentar (fluide calmante și ușurătoare, alimente simple și ușor digerabile – precum cartofii dulci, salatele, legumele la aburi, supele etc), ocupațional (eforturi mici cu rezultate mari, eficiența în acțiuni), mental-emoțional (sunt amabil cu mine însămi, în dialogul mental, îmi spun continuu ”fac tot ce pot, dacă aș putea, aș face”) și relațional (filtrarea maximă a persoanelor cărora le acordăm atenția = energia noastră. Plus alcalinul de bază: odihna, relaxarea, somnul.
Mini-dozele de mișcare, ce dinamizează limfa și ajută procesul natural de eliminare, sunt alte variante de alcalin rapid disponibile tuturor. Vom fi alături de voi și în luna aprilie, înainte de sărbătorile de Paște, prin acest program oferit de studioul Pilates Vitality Constanța.
https://vitalitystudio.ro/.../minidoze-de-miscare-sanatate/

Este singurul program on-line la care particip în luna aprilie 2022, pentru că ofer corpului spațiu să-și facă detoxifierea de primăvară. M-aș bucura să ne întâlnim împreună să vorbim despre alcalin și să facem 10 minute de mișcare săptămânal, să ne susținem reciproc în proces.

Detoxifierea de primăvară este un proces natural. Căutarea și folosirea alcalinului este un proces instinctual, dar noi orășenii, rupți de conexiunea cu Natura, avem nevoie să ne amintim de componentele sale.
De aceea sărbătorim astăzi alcalinul.
Să avem cu toții o zi calmă, liniștită și alcalină de week-end.
Cu iubire, tuturor

Articol și foto preluate de pe facebook/Zyanna Orinda

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#ConstanțaEsteBine Valul cinci de energie – partea întâi – ziua 6 29 aprilie 2024 Dacă nu există destule provocări, devenim leneși, apatici și ne îngrășăm ușor

29 Apr 2024 341

#ConstanțaEsteBine Valul cinci de energie - partea întâi - ziua 4. 27 aprilie 2024. Suntem într-un week-end plin de energie și mai echilibrat

27 Apr 2024 369

#ConstanțaEsteBine Valul cinci de energie - partea întâi - ziua 3. 26 aprilie 2024. Prima zi de Mercur direct, după aproape patru săptămâni de tulburări energetice și probleme de comunicare

26 Apr 2024 401

#ConstantaEsteBine Valul 5 de energie – partea întâi – ziua 2.Trecerea de la o frecvență de vibrație la alta se poate face cu multă ușurință.

25 Apr 2024 377

#ConstanțaEsteBine 24 aprilie 2024. S-a schimbat energia

24 Apr 2024 466

#ConstantaEsteBine Valul 4 de energie – partea a doua – ziua 14. 22 aprilie 2024- Suntem în vârful valului de energie

22 Apr 2024 414

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea a doua - ziua 13. 21 aprilie 2024. Schimbarea

21 Apr 2024 419

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea a doua - ziua 11. 19 aprilie 2024. Mercur retrograd, luna creștere, variații termice masive

19 Apr 2024 407

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie – partea a doua - ziua 9 .17 aprilie 2024. Ne aflăm în plin val de lună în creștere

17 Apr 2024 454

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie – partea a doua – ziua 6 14 aprilie 2024 Sunteți în pline energii de vârtej și schimbări?

14 Apr 2024 459

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea a doua - ziua 5. 13 aprilie 2024. Cea mai intens energetică zi a tranzitului lui Mercur retrograd

13 Apr 2024 608

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea a doua - ziua 4. 12 aprilie 2024. Luna este în creștere, și planeta Mercur este încă în tranzit retrograd

12 Apr 2024 510

Valul 4 de energie – partea a doua – ziua 3. 11 aprilie 2024, astăzi este despre observarea, cu ochii larg deschiși, a vieții

11 Apr 2024 479

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea a doua - ziua 2. 10 aprilie 2024. Zi de miercuri, mijloc de săptămână și mijloc de tranzit de Mercur retrograd

10 Apr 2024 459

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie – partea a doua – ziua 1 9 aprilie 2024 A trecut eclipsa de soare

09 Apr 2024 473