Constănțeanul supărat O femeie cere igienizarea terenului insalubru de pe strada Belvedere. Proprietarul, partener cu Mazăre și Constantinescu

  • O femeie reclamă mizeria din cartierul de lux al Constanței, pe strada Belvedere, de pe malul mării
  • Reclamanta a sesizat Garda de Mediu, Agenția pentru Protecția Mediului, inclusive pe comisarul șef Traian Berceanu, de la Garda Națională de Mediu
  • De altfel, terenul în cauză nu este pentru prima oară în atenția media
  • Terenul este proprietatea lui George și Maria Secărea și, respectiv, Mărioara Secărea
  • George Secărea este partenerul de afaceri al fostului primar Radu Mazăre și al fostului președinte CJ Constanța, Nicușor Constantinescu
 
Constanța este un oraș care poate aduce bucurii și plăceri locuitorilor și celor care s-au mutat în afară și vin pentru vacanță acasă. Dar, uneori, se întâmplă să aibă parte de experiențe neplăcute.
 
Așa se face că pe adresa redacției ZIUA de Constanța a sosit recent o sesizare cu privire la un teren insalubru în faimosul cartier Consilieri, aflat la câțiva metri de apa Mării Negre. Un cartier relative nou, un paradis imobiliar, dar care are, și el, nereguli. Conform sesizării este vorba de un teren situat pe strada Belvedere, la intersecție cu strada Rotterdam. Femeia care a făcut sesizarea a spus că anul trecut copilul său a fost mușcat de către o căpușă luată în timp ce a trecut pe lângă terenul respectiv, iar și în ziua de astăzi necesită tratament.
 
Mai mult, vegetația a crescut foarte mult pe terenul respectiv, ceea ce a condus la dorința femeii de a reclama acest aspect la instituțiile ce se ocupă de Mediu. Până la ora publicării nu am putut obține un punct de vedere de la instituțiile în cauză, dar vom reveni de îndată ce vom putea lua legătura cu ele.
 
Redăm mai jos mesajul transmis de către femeie:
 

„Domnule Comisar General,
Domnilor Directori,
Domnilor Redactori,
 
Deși nu mai locuiesc în România, îmi petrec vacanțele la părinții mei care locuiesc în zona Consilieri din Constanța. Pe Str. Belvedere (la intersecție cu Str. Rotterdam) există un teren viran de câteva mii de metri pătrați, liber de construcții, năpădit de bălării de peste 3 metri, cum se poate observa și în pozele atasate.

Locatarii din zona au mai semnalat aceasta problemă, din păcate fără nici un fel de rezultat. Presa locală a publicat și ea articole despre disputele legale din jurul acestui teren, situat într-una din cele mai scumpe zone ale Constanței.
Dincolo de luptele cu miză imobiliară, realitatea arată un teren de câteva mii de metri patrati, neîngrijit, năpădit de buruieni si bălării și devenit paradis al șobolanilor, căpușelor și țânțarilor.



Până anul acesta nici macar nu era îngrădit, așa cum se poate vedea în poza atașată, din august 2020.
Anul acesta a fost împrejmuit cu un gard fragil care nu corespunde prevederilor Legii nr.50/1991, pe care Primăria Constanța le aplică în cazul altor terenuri virane situate în intravilanul municipiului.


Este interesant de urmărit de ce Primaria Constanta, aceeași care obligă locatarii să curețe și să igienizeze spațiile verzi din jurul imobilelor (spații pe care nici macar nu le au în proprietate), este atat de indulgentă cu proprietari care își bat joc de curățenia unui cartier considerat de lux și de sanatatea locatarilor din zonă și a turiștilor.

În vara trecută  fiul meu în vârstă de 5 ani a fost mușcat de o căpușă, noi tranzitând Str. Belvedere în drum spre plajă. Un drum scurt care ne-a costat sănătatea copilului, încă aflat sub tratament după un an de zile.

Am regăsit anul acesta aceeași imagine insalubră, în disprețul oricăror norme impuse de primărie sau de bunul simț. Locatarii se plâng de șobolani și șerpi, dar nu-i ascultă nimeni.

Am vrut să ma adresez Primăriei Constanța, dar aceasta aplică amenzi doar cetățenilor de bună credință. Pe ceilalți observ că îi protejează din motive pe care le putem doar specula, pentru că este greu de crezut că nimeni nu vede cum arată un teren viran uriaș lăsat de izbeliște în miezul orașului, pe malul mării. Din punctul meu de vedere, protectoratul acesta este grețos.

Sper să puteți mișca lucrurile și sa produceți o schimbare. M-aș bucura să știu că demersul meu ar putea ajuta la aceasta schimbare și vă rog să-mi aduceți și mie la cunostință când/dacă se va întreprinde o acțiune concretă și dacă proprietarul/proprietarii va/vor primi amenzi conform legislației.

 Cu mulțumiri,
C.S.

 
Situația terenului
 
Așa cum este redactat în cotidianul ZIUA de Constanța, în luna iunie a anului curent, Consiliul Local Constanța și Direcția Patrimoniu și Cadastru din Primăria Constanța trebuia să le răspundă judecătorilor de la Tribunalul Constanța în legătură cu situația terenurilor de pe strada Belvedere din oraș, de la numerele 8 și 10, ai căror proprietari sunt George și Maria Secărea și, respectiv, Mărioara Secărea.
 
Decizia a fost luată în dosarul 3563/118/2020, al Tribunalului Constanța, în care mai mulți cetățeni solicită instanței anularea HCLM Constanța nr. 89/2020 prin care a fost aprobat PUZ-ul inițiat de George Secărea, Maria Secărea și Marioara Secărea.
Ca o mențiune, George Secărea este partener de afaceri al fostului primar Radu Mazăre și, respectiv, al fostului președinte al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Daniel Constantinescu.
 
Terenul vizat în speța de mai sus este terenul la care face referire femeia care a transmis sesizarea către ziarul nostru.
 

Partenerul lui Radu Mazăre și a lui Nicușor Constantinescu

 
În anul 2017, Tribunalul Constanța a anulat, la cererea asociațiilor de proprietari două hotărâri ale Consiliului Local Constanța din 2006 și 2007.
 
George Secărea este, potrivit Confidas.ro, asociat cu fostul primar Radu Mazăre și, respectiv, cu fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Daniel Constantinescu, în firma Alliance Qwest Company S.A., companie în care cei trei dețin și titlul de membri fondatori, alături de Nelu Mirea.
 
Totodată, cei trei împart acțiuni și în compania Silk Estate SA, fondată, de asemenea, de George Secărea, Radu Mazăre și Nicușor Daniel Constantinescu, alături de Nelu Mirea.
 
De asemenea, omul de afaceri figurează, potrivit sursei citate, într-un număr total de 35 de firme, din care 17 sunt radiate.
 
Companiile radiate sunt Alliance Invest SRL, AS Invest SRL, Euroq Rent SRL, Favorit Lux SRL, Future Rent SRL, General Investments SRL, General Professional Investments SRL, Global Concept Administration SRL, Global Investments SRL, Global Porfessional Services SRL, Global Quality Investment SRL, Globq Rent SRL, Logique Rent SRL, Professional Rent SRL, Real Corporation SRL, Smart Rent SRL și Universal Rent SRL.
 
Firmele aflate în funcțiune sunt Alliance Qwest Company SA, Allstar Rent SRL, Bellevue Modern Residence SRL, Belvederelux Residences SRL, Glob Rental Activities, Ideal Rent Invest SRL, Lifestyle Living Imob SRL, Q Seg West, Relax Rent Invest SRL, Secom Exim SRL, SEG Secom SRL, Silk Estate SA, Universal Concept Invest SRL, Worldwide Rent SRL.
 
În ce privește firma Alliance Qwest Company SA, înființată în 2013, pachetul majoritar de acțiuni (92,64%) este deținut de Șantierul Naval Carsinav SRL, din Hârșova, Nelu Mirea deține 4,01%, George Secărea – 0,51%, Radu Mazăre – 0,57%, Nicușor Constantinescu – 0,57%, iar alți acționari 0,51%. Compania se ocupă cu „închirierea și subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau în leasing“.
 
La rândul său, Silk Estate SA a fost înființată tot în 2013 și se ocupă, de asemenea, de „închirierea și subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau în leasing“. Acționarii sunt Nelu Mirea (92,9%), Eurosantis SRL Constanța (2,18%), George Secărea (2,1%), Nicușor Constantinescu (0,72%), Kld Services SRL Constanța (0,72%), Radu Mazăre (0,72%), alți acționari (0,66%).
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise. 

 
Citește și:

Se cere anularea PUZ-uluiJudecătorii cer să vadă cartea funciară pentru terenul afaceristului George Secărea din strada Belvedere

Tribunalul Constanţa a anulat două hotărâri de Consiliu Local. Sunt vizate locuinţe colective. Cine sunt proprietarii (galerie foto + documente)
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Curtea de Apel Constanța anulează definitiv PUZ-ul afaceristului George Secărea pentru terenurile din strada Belvedere, din oraș! (MINUTA)

12 Apr 2024 1223

Terenurile afaceristului Secărea Verdict în așteptare pentru PUZ-ul din strada Belvedere, Constanța! Curtea de Apel amână pronunțarea

29 Mar 2024 591

PUZ pentru terenurile din strada Belvedere ale afaceristului George Secărea! Curtea de Apel anunță data verdictului

15 Mar 2024 812

Firma Danube Barges SRL și-a pus bazele în Cumpăna, județul Constanța

26 Sep 2023 849

PUZ-ul afaceristului Secărea pentru terenurile din strada Belvedere, ajuns la Curtea de Apel Constanța

22 Jun 2023 1392

PUZ-ul afaceristului George Secărea pentru terenurile din strada Belvedere, anulat! Judecătorii explică de ce au decis anularea (MOTIVARE)

19 May 2023 1467

Judecătorii nu au ajuns la o concluzie privind terenurile afaceristului Secărea din strada Belvedere, din Constanța

02 Apr 2023 1512

Verdict în așteptare privind terenurile afaceristului George Secărea, din strada Belvedere din Constanța

19 Mar 2023 2242

Expertize pentru terenurile afaceristului Secărea, din strada Belvedere, din Constanța. Rapoartele întârzie, experții ar putea fi amendați

08 Aug 2022 2397

Constanța Se reabilitează carosabilul pe străzile din cartierul Faleză Nord. Unde se mai execută lucrări de reamenajare a infrastructurii rutiere

04 Mar 2022 1216

Se cere anularea PUZ-ului Judecătorii cer să vadă cartea funciară pentru terenul afaceristului George Secărea din strada Belvedere

24 Jun 2021 3609

Acționarii Neptun-Olimp SA, convocați în două ședințe la început de 2021

21 Dec 2020 1680

Tribunalul Constanţa a anulat două hotărâri de Consiliu Local. Sunt vizate locuinţe colective. Cine sunt proprietarii (galerie foto + documente)

08 Nov 2017 7771

Constănţenii, invitaţi la dezbaterea publică pentru PUZ-ul iniţiat de George Secărea, delimitat de strada Belvedere. Ce vrea să construiască

05 Sep 2017 4026

Asociat în firme cu Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu George Secărea vrea să mai ridice un bloc de cinci etaje în Constanţa! Ce condiţie a impus Primăria

26 Oct 2016 5097