Constănțeanul supărat Situație inedită la malul mării. O femeie, deranjată de tinerii care circulă cu mașinile prin cartier. Propria fiică, printre ei


Starea de urgență și carantina poate fi dificilă pentru mulți oameni, iar acest lucru se observă cel mai bine acasă, prin modul în care răspund la anumite situații. Un exemplu concret este o femeie din Constanța, care pe lângă faptul că este deranjată de tinerii care merg cu mașinile prin cartier, cât și de faptul că fiica ei pleacă din locuință, motivând că este majoră și răspunde pentru ceea ce face.

„Bună ziua! Credeți că sunt multe controale ale poliției în orașul nostru? Trebuie să vă contrazic deoarece în cartierul Anda Cet și km5 se plimbă tinerii cu mașina fără să îi întrebe nimeni nimic. Au declarații mincinoase și știu că nu îi verifica nimeni. Nu vor să respecte carantina pentru că nu îi interesează dacă se îmbolnăvesc sau nu, dar nu realizează că sunt un pericol. Am în casă un asemenea element. Nu am puterea de a o reține în casă pentru că spune ea e majora și răspunde pentru faptele ei. Poate că dacă ar fi opriți măcar o dată de politie pe stradă și i-ar verifica cred că se mai potolesc. Mie sincer îmi e frică tocmai de aceea am vrut să vorbesc cuiva . Mulțumesc și o zi frumoasa!”, a transmis pentru cotidianul ZIUA de Constanța o femeie.

Psihologii menționează că este foarte greu să intervii într-o astfel de situație, mai ales când vine vorba de relația părinte – copil adolescent.  „Este o perioadă de rebeliune, mai ales în adolescență și imediat cum împlinesc vârsta de 18 ani. Se află la vârsta în care au impresia că totul li se cuvine, că ei știu mai bine și au vârsta necesară pentru a lua propriile decizii”, menționează experții.
În schimb, nu trebuie evitată nici calea legală într-o astfel de situație. Filtrele reprezentanțiilor MAI în teritoriu acționează în zonele importante din județ, însă prin cartiere, tinerii nu respectă întru totul restricțiile. Astfel, populația este îndemnată să apele cu încredere autoritățiile locale în momentul în care sunt încălcate restricțiile impuse de ordonanțele militare, pe perioada stării de urgență.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE Știri Constanța Accident rutier cu victime în zona Palas. O dubă a intrat în gardul Jandarmeriei!(FOTO+VIDEO)

25 Mar 2024 3444

UPDATE Accident rutier între o mașină și o motocicletă, în Năvodari, județul Constanța. Pompierii au intervenit (FOTO+VIDEO)

27 Feb 2024 3602

UPDATE Imagini cu impact emoțional Accident rutier grav, la Topraisar, județul Constanța! O mașină a luat foc (FOTO+VIDEO)

15 Feb 2024 11349

Accident rutier, în Mamaia Nord, Constanța, cu două persoane implicate

12 Feb 2024 1079

În Constanța Accident cu mașină răsturnată, pe podul de la Agigea! Patru victime au ajuns la spital (FOTO)

01 Jan 2024 5798

UPDATE Incident rutier, la ieșirea din Saraiu. O victimă este implicată

20 Nov 2023 961

IGSU Sfaturi și recomandări de pregătire a mașinii pentru vremea capricioasă

18 Nov 2023 777

UPDATE ISU Constanța Trei mașini implicate într-un accident rutier, la Cumpăna

01 Nov 2023 1335

Știri Constanța Intervenție la un cămin de bătrâni, din Eforie Sud. Doi bătrâni se află în stare foarte gravă (FOTO+VIDEO)

21 Oct 2023 2823

UPDATE Știri Constanța azi. Un bărbat a căzut în fântână la Valea Dacilor! Intervine elicopterul (FOTO+VIDEO)

07 Sep 2023 4553

În ce stare sunt răniții din accidentul de la Năvodari! Un autocar înmatriculat în Ucraina, implicat (GALERIE FOTO+VIDEO)

29 Aug 2023 961

Patru bărbați au murit înecați în Mamaia. Ce spun apropiații decedaților (VIDEO)

15 Aug 2023 3738

Știri Constanța A patra persoană înecată în Mamaia a murit

15 Aug 2023 5005

UPDATE Suspiciune de toxiinfecție alimentară la Sinaia! Mai mulți copii asistați medical (GALERIE FOTO)

08 Aug 2023 874

UPDATE Persoană în pericol de înec în zona Sanatoriului Balnear Techirghiol, județul Constanța!

07 Aug 2023 1832