Agentii de paza vor avea uniforme dupa modelul englezesc

De astazi incepe taxarea in Mamaia

Costurile pentru uniforma se ridica la circa 237 milioane de lei #

Sezon fara "elemente de culoare"Pregatirile pentru un nou sezon estival in statiunea Mamaia au ajuns la punctul final. Ieri, in statiune au fost puse la punct ultimele detalii. Ion Pilat, director adjunct al Directiei Servicii Publice din Primaria Constanta, a declarat ca, de astazi, statiile de taxare de la intrarea in statiune isi incep activitatea. Pregatirea intregului personal care se va ocupa de aceasta activitate s-a finalizat, astfel ca autoritatile spera sa nu existe nici un fel de probleme din acest punct de vedere. Deocamdata, se vor plati bilete de acces in statiune, urmand ca ulterior sa se definitiveze si problema abonamentelor si a tichetelor de acces valabile pe o zi. In paralel cu pregatirea statiilor de taxare, angajatii Primariei constituie si sistemul de paza. Ion Pilat a declarat ca, in conformitate cu planul comun elaborat de municipalitatea constanteana impreuna cu Politia, Jandarmeria si firmele care au castigat licitatia pentru asigurarea ordinii si linistii publice, in Mamaia se stabilesc activitatile complete ale serviciului de siguranta. Astfel, agentii de paza vor fi prezenti atat la bariere, cat si in intreaga statiune.

"Elementele de culoare" vor lipsi cu desavarsire

O problema permanenta a autoritatilor de pe litoral o constituie, de cativa ani incoace, comertul ilicit. Nu de putine ori, turistul venit la odihna este intampinat la intrarea in statiune cu porumb fiert furat de pe cine stie ce camp si banane proaspat sosite in port. Nici pe plaja nu scapa de eterna piatra ponce si namol si uneori mai este "usurat" si de obiectele personale. In ciuda eforturilor autoritatilor locale, astfel "comercianti" au existat si in sezonul estival trecut. Referitor la aceasta problema, Ion Pilat a declarat ca anul acesta "elementele de culoare" vor lipsi cu desavarsire in statiunea Mamaia. El a adaugat ca persoanele care vor mai avea curaj sa-si faca aparitia si sa-i deranjeze pe turisti vor fi intampinate de agentii de paza care vor lua masurile legale impotriva acestora.

Politia va dirija circulatia

Pe perioada sezonului rece, constantenii s-au obisnuit ca in zona barierelor de la Perla sa existe un sens giratoriu provizoriu. De astazi, acesta va disparea, iar traficul rutier va fi dirijat de agenti de circulatie ai Politiei Rutiere. Directorul adjunct al Directiei Servicii Publice din cadrul Primariei Constanta a precizat ca a luat legatura cu comisarul sef Romeo Tecau, seful Politiei Rutiere, care a pus la dispozitia municipalitatii agenti de circulatie, care sa ajute la realizarea elementelor sistemului de circulatie specific sezonului. Ion Pilat a adaugat ca, in comparatie cu sezonul estival trecut, semnalizarea rutiera in Mamaia s-a imbunatatit, iar numarul agentilor de paza a crescut considerabil.

Uniforma englezeasca

Numarul fortelor de ordine care anul trecut au asigurat paza in statiunea Mamaia a fost mai redus decat anul acesta. Astfel, anul trecut au existat 150 de agenti de paza si 240 de jandarmi. Pentru ca activitatea lor sa dea un randament mai mare, anul acesta numarul acestora a crescut. Astfel, siguranta turistilor va fi asigurata de 161 de agenti de paza, 285 de jandarmi si 120 de politisti. Ion Pilat a declarat ca acestia vor avea uniforme specifice de culoare albastru marin cu o dunga albastru inchis, inscriptionate cu "Politia Romana" si "Primaria Constanta". Echipamentul dupa model englezesc este compus din obisnuita sapca cazon, pantalon scurt din tercot, camasa, ciorapi si sandale. Ion Pilat a precizat ca acest echipament a fost achizitionat cu costuri minime, fiind alese cele mai convenabile oferte. Astfel, sapca a fost achizitionata la pretul de 61.000 lei, pantalonul a costat 103.000 lei, camasa 100.000 lei, ciorapi 14.000 lei, iar sandalele 140.000 lei. Astfel, echipamentul pentru un singur agent de paza valoreaza 418.000 lei. In total, pentru toti cei 566 de agenti, care vor asigura paza in statiune, administratia publica locala a cheltuit aproximativ 237 de milioane de lei.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

După David Kiki, Farul Constanța a anunțat astăzi, 21 mai 2024, și despărțirea de Ronaldo Deaconu

21 May 2024 554

Acționarii Litoral Construct SA, convocați în AGEA și AGOA

21 May 2024 324

Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral, dată în judecată de Steel House Construct SRL. Termen nou în dosar

21 May 2024 338

Cumpărări directe BLC Autohouse Leader SRL va încasa de la IPJ Constanța peste 12.000 de euro, pentru decolantarea și colantarea a 30 de autospeciale (DOCUMENT)

21 May 2024 396

Fotbal județul Constanța Liga a 5-a, rezultate și clasamente. Constructorul Topraisar, scorul etapei

21 May 2024 671

Județele Constanța și Tulcea, sub cod galben de ceață! Când expiră avertizarea meteo

21 May 2024 518

Personalități Constanța Emil Sassu, actorul devenit „fiu adoptiv” al scenei pontice

20 May 2024 659

Fotbaliștii de la Farul Constanța au intrat în vacanță. Primul amical din pregătirea de vară, stabilit

20 May 2024 947

Farul Constanța Under-15, medalie de bronz în Liga Elitelor (GALERIE FOTO)

20 May 2024 661

Proces între Primarul Municipiului Mangalia și Dia Litoral SRL. Dosarul, pe rolul Tribunalului Constanța

19 May 2024 459

Farul Constanța, plan pentru sezonul viitor Hagi - „Trebuie să construim. Sper să fiu inspirat și să fac o echipă frumoasă“ (GALERIE FOTO)

19 May 2024 1422

Handbal CSM Constanța, medalie de argint în Cupa României. „Și-a respectat blazonul și a dat totul pe teren“ (GALERIE FOTO)

19 May 2024 589

CJC cere acord de mediu pentru proiectul „Conservare, protejare și punere în valoare a biodiversității în cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța”

19 May 2024 663

Handbal CSM Constanța s-a calificat în finala Cupei României (GALERIE FOTO)

18 May 2024 676

Lotul de skandenberg al Constanței, rezultate deosebite la Campionatul de Armwrestling IFA 2024

18 May 2024 554