Primarul uituc

Functii pentru nelinistea localnicilor din Ion Corvin

Un post de inspector, atribuit fostului secretar al Primariei din Ion Corvin, naste controverse intre primarul din Ion Corvin, Alexandru Guta, si, secretarul general al Prefecturii, Claudiu Palaz * Guta a declarat ca functia in cauza nu are temei legal, fiind infiintata numai pentru a i se gasi un post lui Vasile Pandele, fostul secretar local * Se pare ca Pandele, marul discordiei dintre cei doi, are o serie de abateri in activitate * Desi reporterii nostri s-au deplasat la Ion Corvin pentru a clarifica toate problemele cu Guta, acesta, subit, si speriat in acelasi timp, i-a spus lui Palaz ca, ieri, a avut cu totul alte probleme si nu s-a intalnit cu nici un ziarist .Primarul comunei Ion Corvin, Alexandru Guta, spune ca, de la inceputul anului, se confrunta cu probleme de ordin administrativ. Potrivit declaratiilor acestuia, problemele sunt cauzate de fostul secretar al comunei, Vasile Pandele, care, in momentul de fata, isi exercita atributiile de inspector in cadrul primariei. Si asta, "fara a avea temei legal", precizeaza primarul din localitatea Ion Corvin. Alexandru Guta mentioneaza ca, in ceea ce il priveste pe Pandele, acesta ocupa, din luna februarie si pana in prezent, o functie pe care Consiliul local nu a aprobat-o, iar "inspectorului" i-ar fi fost descoperite numeroase falsuri in acte, atat de politisti, cat si de reprezentantii Prefecturii Constanta.

Impotriva postului de inspector

Povestea acestui caz incepe, potrivit declaratiilor primarului Guta, pe 2 februarie, cand la Primaria comunei Ion Corvin a sosit o adresa de la Prefectura, prin care se solicita infiintarea unui post de inspector in cadrul primariei. Pe 19 februarie, in sedinta Consiliului local s-a luat in discutie organigrama functiilor de specialitate din cadrul administratiei locale si s-a propus infiintarea unui post de inspector. In cadrul discutiilor, opt dintre cei 11 consilieri prezenti la sedinta au votat impotriva infiintarii acestui post. "In urma acestei intalniri a consilierilor locali, presedintele de sedinta, Dumitru Enica, si secretarul primariei, Vasile Pandele, au emis acte false, incluzand in organigrama postul de inspector, cu toate ca acesta nu fusese votat", a declarat Alexandru Guta. In urma acestui fals, primarul si viceprimarul comunei au solicitat Inspectoratului de Politie Constanta sa inceapa cercetarea penala asupra celor doi. De asemenea, Pandele nu ar fi la primul fals, in urma cu un an acesta fiind depistat de catre Prefectura cu abateri grave exercitate in functia de secretar al comunei. In incercarea de a face cunoscute neregulile de care se face vinovat Vasile Pandele, primarul localitatii a apelat si la secretarul general al Prefecturii. Numai ca "Palaz a emis tot felul de amenintari la adresa mea, in urma cu trei zile amenintandu-ma ca, daca mai fac presiuni in ceea ce il priveste pe Vasile Pandele, ma arunca in puscarie", a mentionat Guta.

Afirmatii fara temei legal

Contactat telefonic, Claudiu Palaz a declarat, ieri, ca afirmatiile primarului Alexandru Guta nu au temei legal si ca afirmatiile acestuia nu pot face altceva decat sa il lase fara replica. In plus, postul de inspector pe care Prefectura l-a infiintat a fost stabilit prin avizul ministerului. Dupa cateva ore de la intalnirea cu primarul comunei Ion Corvin, contactat telefonic, Alexandru Guta nu isi mai "amintea", insa, ca a vorbit cu presa. Mai mult, acesta nu a vrut sa raspunda la telefon, sotia lui declarand ca primarul este "putin obosit". Ea a tinut, de asemenea, sa precizeze ca sotul ei "nu a discutat cu presa in cursul zilei de ieri".

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

CSM Constanța Baschet Ghetele de joc „fermecate“ ale lui Jorden Duffy au făcut fericit un mic fan. Cadou de preț! (GALERIE FOTO)

02 May 2024 217

Firme din Constanța Adunarea Generală a Acționarilor Salport SA, convocată pentru decizii importante!

02 May 2024 232

Declarații de Avere Constanța Camelia Cumpănașu, secretar general al Comunei Poarta Albă deține două autoturisme (DOCUMENTE)

02 May 2024 219

Decizii ale acționarilor Plusenerg SA, controlată de regele eolienelor, Emanuel Muntmark

02 May 2024 274

Firme Constanța Ce decizii au adoptat acționarii Tar 02 Special SA în Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor

02 May 2024 274

Firme Constanța Noul administrator al societății ML Greencherry SRL este Cristian Chivu

02 May 2024 278

Acţionarii S.C.U.T. SA, convocați în Adunare Generală Ordinară. Pe ordinea de zi, aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2024

01 May 2024 367

Licitații Constanța Cazinoul din Constanța, la un pas de renaștere! Aedificia Carpați, compania ce restaurează monumentul, se va ocupa și de lucrările exterioare (DOCUMENT)

01 May 2024 523

Afaceri Constanța Ce decizii a luat Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor societății Ostrovit SA

01 May 2024 337

IGPR InfotraficTrafic întrerupt pe DN 26 Galați-Murgeni

01 May 2024 245

Acționarii Companiei de Pilotaj Pilot Service SA, convocați de Pilot Service SA în Adunare Generală

01 May 2024 367

IGPR Infotrafic Circulație restricționată pe DN 17 Bistrița-Beclean

01 May 2024 227

IGPR InfotraficAglomerație pe A1 pe sensul Nădlac spre Deva

01 May 2024 215

Declarații de avere Constanța Elena Poteleanu, secretarul general al comunei Mihai Viteazu, avere și interese. Soțul său este preot (DOCUMENTE)

30 Apr 2024 518

Firme Constanța Se decide repartizarea profitului pe 2023 la Mobicom SA

30 Apr 2024 461