Administrația Porturilor Maritime a cumpărat aparatură medicală și echipamente sanitare pentru trei spitale din județul Constanța


În contextul în care prevenirea răspândirii noului coronavirus este prioritară, iar nevoile sistemului medical, ale celor care se află în prima linie a luptei cu pandemia sunt stringente, Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA Constanța se implică în sprijinirea spitalelor și oferă ajutor concret.

CN Administrația Porturilor Maritime SA a răspuns chemării în ajutor a medicilor și a cumpărat pentru trei unități medicale din județul Constanța aparatura solicitată, necesară desfășurării în siguranță a actului medical, în condițiile actuale de pandemie, dar și echipamente de protecție, materiale de curățare, echipamente sanitare, dezinfectanți și alte obiecte esențiale folosite în scopul protejării pacienților și personalului.
 
Spitalul CF Port, unitate care va asigura testarea lucrătorilor de pe platforma portuară și în special a celor din serviciile de siguranță, va primi în zilele următoare întreaga aparatură medicală necesară depistării SARS-Co-V-2, necesară stabilirii diagnosticului de Covid-19, precum și un sistem care dezinfectează aerul și suprafețele din încăperi, distrugând virușii și contribuind la stoparea lor.
 
De aceeași aparatură necesară diagnosticării Covid-19, va beneficia cât de curând și Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța, achiziția acestuia fiind în derulare.
 
Pentru Spitalul Municipal Mangalia, CN APM SA a cumpărat două monitoare pentru funcții vitale, cu toate accesoriile necesare acestora. Totodată, pentru protecția personalului medical, spitalul va fi aprovizionat și cu echipamente și dezinfectanți.

CN APM SA va veni și în sprijinul copiilor și adolescenților bolnavi  de SIDA de la Casa Speranța, punându-le la dispoziție materialele de protecție și dezinfectanții absolut necesari unor bolnavi cu imunitate scăzută.

Trecem printr-o perioadă în care este mai important ca oricând să rămânem uniți, solidari și implicați. Să luptăm fiecare cu efectele acestei pandemii, atât cât ne stă în putere, chiar și numai prin faptul că respectăm recomandările autorităților.

CN Administrația Porturilor Maritime SA salută eforturile tuturor celor implicați în această luptă, fiecare inițiativă care susține aceste demersuri și rămâne alături de comunitatea locală, a transmis un comunicat de presă din partea CN Administrația Porturilor Maritime SA. 

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Informații de ultim moment despre starea copiilor intoxicați! Au ajuns de urgență la Spitalul Județean Constanța (VIDEO)

14 May 2024 610

Spitalul municipal Medgidia va fi extins și dotat. Proiectul, depus la APM Constanța

13 May 2024 420

Infracțiuni rutiere Șoferiță beată, depistată la volanul mașinii, în Constanța

12 May 2024 532

Spitalul „Foișor” Starea lui Florin Piersic se ameliorează

12 May 2024 395

Marcel Ciolacu anunță construcția unui nou spital județean la Constanța!

12 May 2024 1079

Gest șocant în Târgoviște Un tânăr de 22 de ani și-a pus capăt zilelor aruncându-se de la etajul spitalului unde era internat

10 May 2024 626

Surse Florin Piersic, în stare critică – medicii nu exclud posibilitatea să-i amputeze piciorul

10 May 2024 660

UPDATE. Accident cu victime la ieșirea din Tulcea către Agighiol. Implicate un microbuz și o mașină de teren (FOTO+VIDEO)

09 May 2024 981

Cum se simte Florin Piersic? Iată ce a transmis actorul de pe patul de spital

08 May 2024 562

Actorul Florin Piersic va fi mutat de urgență cu o aeronavă medicală, la un spital din București

07 May 2024 699

Aproape 500 pacienți, la Urgențe, în Mangalia, în perioada de Paște și 1 Mai

07 May 2024 371

Peste 2800 de persoane au beneficiat de ajutor medical la Spitalul Județean de Urgență Constanța în minivacanța de 1 Mai și Paște

07 May 2024 422

Aproximativ 400 de misiuni executate de pompierii ISU Constanța în perioada 1-7 mai

07 May 2024 406

UPDATE Incendiu într-un apartament în municipiul Constanța. Pompierii intervin

06 May 2024 936

Oficial de la IPJ Constanța despre incidentul din stațiunea Mamaia! Un tânăr, transportat la spital (VIDEO)

05 May 2024 938