Cine va coordona secția modulară medicală COVID-19 de la Constanța, care este amplasată pe Stadionul Portul



Sistemul Medical Modular de Intervenție și Tratament (SMMIT), care se instalează în aceste zile la Constanța, este cumpărat de Directia medicala a Ministerului Apararii Nationale, prin S.C. Unifarm S.A. din Olanda și va funcționa pe Stadionul Portul, ca o secție extinsă a Spitalului Militar de Urgență "Dr. Alexandru Gafencu" din Constanța.

Militarii din forțele navale și terestre sunt cei care se ocupă de montarea unității medicale, care va fi destinată tratării cazurilor moderate de pacienți infectați cu COVID-19. Locotenent-colonelul Nicolae Cătălin Boca este medicul militar care va coordona secția modulară medicală COVID-19 de la Constanța.

Formatiunea medicală va avea o capacitate de 55 de paturi, din care​ patru paturi sunt​ de tip Terapie Intensivă, având în vedere faptul că rolul acestei formatiuni este pentru cazuri ușoare și medii, ca să decongestioneaze alte unitati medicale, spitale​ din zonă. În plus, SMMIT ROL2 Constanța va avea o zonă de triaj și de izolare, unde vor fi amplasate 150 de paturi.

Lucrările de montare ale secției de tratament (cu 55 paturi) sunt în curs de desfășurare, urmând să fie finalizate în zilele următoare. Ulterior, se continuă și lucrările la zona de izolare și triaj (150 paturi), care urmează să fie aplasată în jurul aceastei formatiuni 
medicale. După terminarea activităților de montare, va urma etapa operaționalizării SMMIT Constanța și dotarea cu aparatură medicală și cu infrastructura logistică necesară.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Stadiul lucrărilor la secția modulară medicală COVID-19 de la Constanța. Prefectul, prezent la fața locului (galerie foto+video)

30 Mar 2020 2739