Coronavirus - ultimele stiri despre epidemia de coronavirus

Ludovic Orban „Spitalele au obligaţia să primească pacienţii care au nevoie de tratament sau intervenţii“ (video)

  • Premeirul Orban a susținut declarații de presă, astăzi, 13 iunie 2020. 

În momentul de faţă, nu mai există nicio restricţie în ceea ce priveşte internarea persoanelor care doresc acest lucru, iar spitalele "au obligaţia să primească pacienţii care au nevoie de tratament sau intervenţii în spital", a declarat sâmbătă premierul Orban.

 

"Am avut discuţii nu numai cu domnul ministru al Sănătăţii, ci şi cu conducerea Ministerului Sănătăţii, cu specialişti în domeniu. În momentul de faţă nu mai există nicio restricţie în internarea persoanelor care doresc să se interneze. Spitalele au obligaţia să primească pacienţi care au nevoie de tratament sau de intervenţii în spital", a precizat Orban după depunerea de coroane de flori la Piaţa Universităţii.


Cât priveşte spitalele spitalele de suport - Covid, premierul a menționat  că acestea au fost selectate astfel încât "să afecteze mai puţin spitalele mari".

"De exemplu, (...) în Olt, spitalul nu a fost cel din Slatina, ci a fost spitalul din Caracal, în Teleorman, a fost spitalul din Roşiori, nu spitalul din Alexandria. Au intrat ca spitale Covid - spitale judeţene, cum a fost cazul spitalului de la Suceava, atunci când a existat o răspândire foarte mare a infecţiei.

În general, am căutat să păstrăm capacitatea spitalelor de a trata pacienţii şi la ora actuală este o chestiune şi de management al spitalelor. Din 360 şi ceva de spitale, cea mai mare parte a lor nu sunt subordinea Ministerului Sănătăţii, sunt în subordinea autorităţilor locale, iar aici managementul acestor spitale şi autorităţile locale care le au în subordine trebuie să asigure tratarea oricărui pacient care are nevoie de servicii spitaliceşti", a menţionat premierul.

 


Sursa foto-video: Facebook/ Guvernul României

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE VIDEO. Ludovic Orban „Există un sistem de evaluare a riscului epidemiologic aferent fiecărei măsuri“

27 Apr 2020 772

Ludovic Orban „Obiectivul nostru este ca între momentul în care se prelevează proba, până la finalizarea diagnosticului să fie maxim 24 de ore“

24 Apr 2020 812

Ludovic Orban, la Timişoara „Deși puțină lume știe, eu chiar am fost implicat în evenimentele din Revoluție“ (video)

20 Dec 2019 1725

Altă demitere făcută de Ludovic Orban Gheorghiţa Daniela Barbu, revocată din funcţia de preşedinte al ANOFM

20 Nov 2019 675

lauraadamache.ro Ciorba de perisoare, reteta mamei mele

05 Dec 2018 1241

lauraadamache.ro Ciorbă de perişoare, reţeta mamei mele

30 Oct 2018 920

Pericol de înec, în zona Malibu din Mamaia (video)

06 Jul 2016 2821