Mesaje de interes public Primarul oraşului Techirghiol, Iulian Soceanu - „Suntem optimişti că vom trece peste toate cu bine. Este important să respectăm regulile“

Epidemia de Coronavirus ce a adus starea de urgenţă decretată la nivelul României şi măsurile restrictive pot crea confuzie în rândul cetăţenilor. În acest context, pentru a veni în întâmpinarea nevoilor de informaţii corecte şi concrete a constănţenilor, ZIUA de Constanţa a demarat un amplu demers jurnalistic. Rând pe rând, vom prezenta măsurile luate la nivelul municipiilor, oraşelor şi comunelor din județ, pentru a preveni răspândirea virusului şi a asigura protecţia oamenilor.
 
Primarul oraşului Techirghiol, Iulian Soceanu, a declarat că, la această oră, în localitate sunt 27 familii în izolare (70 de persoane, locuitori ai oraşului).

„Suntem oprimişti că vom trece peste toate cu bine. Este important să respectăm regulele prezentate de autorităţi“, a spus primarul Iulian Soceanu.

 

Primarul oraşului Techurghiol ne-a vorbit şi despre măsurile luate la nivelul municipiului pentru prevenirea răspândirii infectării cu Coronavirus. „Au fost executate lucrări de dezinfecţie la nivelul tuturor unităţilor de învăţământ din oraşul Techirghiol. De asemenea, a fost demarată acţiune de dezinfecţie cu echipe specializate a tuturor scărilor de bloc aflate pe raza orasului Techirghiol. Echipele Primăriei au început acţiuunile de dezinfecţie a străzilor din oraş şi a staţiilor de călători cu substanţă pe baza de clor. Printre măsurile luate  pentru prevenirea răspândirii Coronavirusului se mai numără acţiunile de dezinfecţie desfăşurate la unităţile de învățământ şi instituţiile publice“, a precizat Iulian Soceanu.

 
De atfel, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă al Oraşului Techirghiol  a luat o serie de măsuri în ceea ce priveşte pandemia COVID 19. „Fac apel să respectaţi cu strictete regulile impuse, să staţi în case şi orice deplasare să fie facută numai în caz de maxima necesitate. Numai aşa vom reusi împreună să limitam contaminarea cu acest virus“, a transmis primarul oraşului Techirghiol.
 
109  persoane, în carantină la Sanatoriul Balnear Techirghiol
 

În ceea ce priveşte cele 109 de persoane, cazate în carantină la Sanatoriul Balnear Techirghiol, primarul Iulian Soceanu a transmis următoarele: „Decizia, ca Sanatoriul Balnear să fie centru de carantinare a fost luată de CNSU şi CJSU, fără consultarea şi fără acordul autorităţii locale, din cauza fapului că este declarata Stare de Urgenţă! S-a luat aceasta decizie, după ce s-au inventariat toate spatiile disponibile ale Statului Român (spitale, sanatorii, tabere) care pot asigura condiţii civilizate de cazare (baie în cameră, apă caldă şi căldură), asigurarea hranei dar şi circuite interne, astfel încât personalul angajat să nu intre în contact direct cu aceste persoane. În acest moment spaţiile de cazare din statiunile litorale nu sunt pregatite pentru a asigura aceste condiţii. Vă asigur, că au fost luate toate măsurile de siguranţă astfel încât locuitorii oraşului să fie protejaţi. Practic, cei care vor intra în carantină vor fi izolaţi în camere timp de 14 zile, personalul angajat nu va intra în contact cu ei şi se va asigura paza cu jandarmeria, firma de pază privată, poliţie, 24 din 24 de ore. Statul Român nu îşi abandonează cetăţenii (imaginaşi-vă dacă o persoană din familia noastră sau o persoană apropriată nouă era în situaţia de a fi repatriată şi nimeni nu lua nici o decizie, cum am fi reacţionat). Carantinarea generală a celor peste 1500 de persoane este o decizie corectă în situaţia dată. În situatia in care cei 1500 de cetateni romani erau lăsaţi să meargă la casele lor, exista pericolul să transmita virusul (dacă acesta exista) la foarte multe persoane, iar peste două săptămâni să fim în situatia că în România să existe foarte multe persoane infectate! În speranţa, cp am lpmurit câteva aspecte legate de acestă situaţie, vă îndemn să fim solidari, calmi, responsabili şi dumnezeu să ne aibă în pază!“, a punctat primarul oraşului Techirghiol.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primarul orașului Techirghiol, despre explozia, urmată de incendiu, unde au ars șapte căsuțe

30 Jan 2021 2702

#alegerilocale2020 Obiectivul îndrăzneț al primarului Iulian Soceanu - „Orașul Techirghiol – Stațiunea balneară numărul 1 în România”

21 Sep 2020 1255

12 români carantinați la Sanatoriul Balnear din Techirghiol, depistați pozitiv cu coronavirus

28 Mar 2020 2706

Orașul Techirghiol, racordat la rețeaua de gaze. Contractul de lucrări a fost semnat de primarul Iulian Soceanu

03 Oct 2019 1860

CSO Ovidiu, câştigătoare la ambele secţiuni ale „Memorialului Andrei Răzvan Alberto“, de la Techirghiol

24 Aug 2019 979

Doliu în Primăria Techirghiol! Înmormântarea are loc astăzi

28 Sep 2018 1893

Studiu de fezabilitate pentru reţeaua de gaze din Techirghiol! Ce spunea primarul în urmă cu un an

11 Aug 2018 1498

Interviuri Live Iulian Soceanu - „Balneologia și dezvoltarea infrastructurii turistice sunt pariul orașului Techirghiol și pentru următorul secol!“ (video)

01 Aug 2018 1913

Istoric, personalități, proiecte, identitate, dezvoltare Interviuri Live. Techirghiol în anul Centenarului (galerie foto + documente)

30 Jul 2018 5182

UPDATE Imagini de la eveniment Şedinţă de lucru la Prefectura Constanţa. Subiecte importante pe ordinea de zi (galerie foto)

20 Apr 2018 1524

Pe lângă investiţii de 22 de milioane de euro Micii fotbalişti au fost echipaţi de Primăria şi Consiliul Local Techirghiol

25 Jan 2018 2465

Poliţia Locală Techirghiol, permanent la dispoziţia localnicilor (galerie foto)

15 Jan 2018 3144

Un nou proiect pe fonduri europene şi două investiţii de peste 50 de milioane de euro, în Staţiunea Balneară Techirghiol (galerie foto)

11 Dec 2017 2188

Proiect de infrastructură finanţat Disciplina în construcţii, în atenţia Primăriei Techirghiol (galerie foto)

04 Dec 2017 2206

În paralel cu un proiect social Paşi importanţi pentru un nou sediu al Primăriei Techirghiol

29 Nov 2017 1353