Valeriu Gheorghiţă „Sunt date care sugerează că varianta Omicron s-ar transmite şi prin aerosoli“ (VIDEO)



Preşedintele CNCAV, dr. Valeriu Gheorghiţă a susținut joi, 16 decembrie o conferință de presă. 


Acesta a declarat că există date care sugerează că varianta Omicron s-ar transmite şi prin aerosoli, context în care a făcut din nou un apel la respectarea măsurilor de protecţie, respectiv pentru vaccinare.

"Pot să spun, uitându-mă la situaţia epidemiologică din ţările europene, în mod deosebit la ceea ce se întâmplă în Danemarca, în Norvegia, în Marea Britanie, dar şi în celelalte ţări limitrofe, există o creştere exponenţială a numărului de cazuri.




Din ce în ce mai multe cazuri sunt generate de varianta Omicron, care are o transmisibilitate categoric mult mai mare, iar această transmisibilitate probabil că este explicată de cel puţin doi factori - şi anume o multiplicare a virusului mult mai accelerată, dar şi o capacitate de a ocoli răspunsul imun, fapt care duce la transmisibilitatea crescută.




Mai mult decât atât, sunt deja date care sugerează şi transmiterea aerogenă, prin aerosoli, nu doar prin picături de secreţie respiratorie, ceea ce o face mult mai contagioasă, mai ales în spaţii închise, slab ventilate", a declarat dr. Gheorghiţă.









Sursa video: Facebook/ Guvernul României 


Sursa foto: Pixabay 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Valeriu Gheorghiță, despre persoanele vaccinate în afara programărilor de pe platforma națională

26 Jan 2021 1469