A 73-a aniversare Pavel Lică, poet, ziarist și cadru militar

Sursa foto: Facebook Pavel Lică
  • În câmpul muncii a avut funcția de ofițer activ cu gradul de colonel și cea de redactor-șef la Redacția Radio-TV a Marinei Militare
  • În 1997 a devenit membru al Uniunii Scriitorilor „Filiala” Dobrogea
 
Pavel Lică a venit pe lume în anul 1950, pe 22 februarie. Locul natal este comuna Crîngeni, județul Teleorman.
 
Pavel Lică a învățat la Liceul Militar „Dimitrie Cantemir” din Breaza și la Școala Militară de Ofițeri de la Sibiu.
 
Pe lângă studiile militare, el s-a orientat și către publicistică, înscriindu-se astfel, la Facultatea de Ziaristică din București.
 
În câmpul muncii a avut funcția de ofițer activ cu gradul de colonel și cea de redactor-șef la Redacția Radio-TV a Marinei Militare.
 
În 1997 a devenit membru al Uniunii Scriitorilor „Filiala” Dobrogea. De asemenea, a făcut parte din Uniunea Ziariștilor Profesioniști.
 
Pavel Lică a fost distins cu Marele Premiu la Festivalul umorului cazon „Podul minciunilor” de la Sibiu și cu Premiul al II-lea la Festivalul umorului „Constantin Tănase” de la Vaslui.
 
Debutul în literatură a avut loc la revista „Cantemiristul”.
 
A fost autorul următoarelor volume: „O lume minunată” – versuri pentru copii (București, Editura Ion Creangă, 1984); „Numai zâmbet, numai soare” – versuri pentru copii (București, Editura Ion Creangă, 1986); „Conjurația nebunilor” – proză umoristică (București, Editura Militară, 1991); „Măiastra și prințul” (București, Editura Sylvi, 1994); „Hai să colorăm povești” (București, Editura Sylvi, 1994); „Clubul lui Dracula” – fabule (București, Editura Sylvi, 1995); „Poezii de colorat” (București, Editura Sylvi, 1996).

 
Sursă text: „Dicționar de personalități dobrogene” volumul 4, de Corina-Mihaela Apostoleanu, Constanța Călinescu, Vanghele Culicea, Ion Faiter, Adriana Gheorghiu, Mariana păvăloiu, Anaid Tavitian și Eugenia Timofticiuc
 

Citește și:
Astăzi, scriitorul Ovidiu Dunăreanu împlinește 73 de ani

 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.