Cultura

Actorii-păpușari constănțeni, pe scenele festivalurilor internaționale Dublă reprezentație cu spectacolul „Lebedele“


Echipa Teatrului pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare” din Constanța se va afla în deplasare, cu spectacolul „Lebedele”, după H. Ch. Andersen, la Festivalul Internațional al Teatrului de Animație „Euromarionete” 2019 de la Arad, ediția a XX-a (29 septembrie - 4 octombrie 2019), cât și la Timișoara, la Festivalul Internațional de Animație „Sub bagheta lui Merlin” 2019, ediția a IV-a (29 septembrie - 6 octombrie 2019).


Spectacolul „Lebedele” se va juca mâine, la Sala Mare a Teatrului Clasic „Ioan Slavici” din Arad, iar vineri, 4 octombrie, la Casa Tineretului din Timișoara.
Spectacolul este o adaptare neconvențională, dar plină de sensibilitate și profesionalism a frumoasei povești a lui Andersen, regia și scenariul fiind semnate de Cristian Mitescu, actor, scenarist și regizor de teatru de animație. Decorurile magnetizante ce îi poartă pe copii într-o lume plină de mistere sunt lucrate cu măiestrie de scenografa constănțeană Eugenia Tărășescu-Jianu, cu o coloană sonoră coordonată de compozitorul Alexandru Berehoi, cu versuri pline de umor și impact emoțional ce ajută la dezvoltarea prezentării personajelor.


Coregrafia spectacolului este realizată de talentatul coregraf Ionuț-Sergiu Anghel.
În distribuție îi întâlnim pe Daniela Vlad, Clara Ghiuvelechian, Lică Gherghilescu, Daniel Minciună , Andrei Stroescu, Arina Cojocaru,Tiberiu Roșu, Rovena Paraschivoi.


Alături de blânda și curajoasa Eliza, care se sacrifică și pătrunde într-o lume a tăcerii pentru a rupe vraja aruncată asupra celor 11 frățiori ai ei, cei mici vor întâlni personaje ca vicleana Mașteră, Împăratul, cruda Babă Zdreanța, Prințul, misterioasa Zâna Morgana, spiritele sau Pisica vrăjitoarei și vor învăța cât de important este să îți prețuiești familia (Eliza suferă enorm că ea și frățiorii ei sunt orfani de mamă), cât și faptul că bunătatea și blândețea reprezintă întotdeauna soluțiile în abordarea unor situații extreme în viață.


„Cine are o mamă, de-i bună sau rea,/ S-o prețuiască așa cum e ea,
E totuși mama ta!/ E rău să nu ai mamă, asta puțini o știu.
Ai grijă, bagă de seamă/ Până nu e prea târziu!”


În final, binele învinge și Eliza reușește prin sacrificiul pe care îl face pentru frățiorii ei, transformați în lebede de vrăjitoarea cea rea, să rupă vraja aruncată asupra lor.


Spectacolul este recomandat etapei de vârstă 6+.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

„Degețica“, premieră pentru cei mici, la Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare“ Constanța

10 Oct 2019 542

Țiriac Auto SRL a furnizat un microbuz Teatrului pentru Copii şi Tineret Constanţa „Căluţul de mare“ (document)

31 Jul 2019 644

Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluţul de Mare” Constanţa scoate la concurs un post vacant de director artistic

14 Jun 2019 1326

Spectacole jucate, săptămâna viitoare, pe scena Teatrului pentru copii şi tineret „Căluţul de mare” din Constanța

17 May 2019 713

Un nou basm de Andersen prinde viață pe scena constănțeană Premiera „Lebedele”, un dar de Ziua Mondială a Teatrului, adresat copiilor

18 Mar 2019 1076

Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de Mare” aduce micilor spectatori două piese extrem de îndrăgite

24 Jan 2019 959

„Șoricelul Kiți-Kiț” și „Pisica doldora de bani și nepoții ei orfani” la Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de Mare” Constanța

13 Jan 2019 695

„Iată vin colindători”, un spectacol dedicat iernii

17 Dec 2018 769

Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de Mare” îi invită în această săptămână pe cei mici la trei spectacole consacrate.

12 Dec 2018 660

Iată ce spectacole vă oferă instituțiile culturale din Constanța în acest weekend

07 Dec 2018 1069

Copiii, aşteptaţi la spectacole! Programul Teatrului Pentru Copii şi Tineret „Căluţul de Mare”

07 Dec 2018 751

Ce spectacole vor fi jucate la Teatrul pentru Copii şi Tineret “Căluţul de Mare” Constanţa în prima parte a lunii noiembrie?

28 Oct 2018 666

Post vacant la Teatrul pentru Copii Şi Tineret „Căluţul de Mare” Constanţa. Ce condiții trebuie îndeplinite

28 Oct 2018 844

Teatrologul Anaid Tavitian a reconstituit, într-o carte-album, fabuloasa lume a teatrului, din perspectiva scenografei Gina Tărășescu Jianu (galerie foto)

24 Sep 2018 1194

Eveniment editorial la Teatrul „Căluţul de mare“ Anaid Tavitian îi dedică scenografei Eugenia Tărăşescu-Jianu o carte-album

17 Sep 2018 983